Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως | Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε

στις

Η υπουργός Παιδείας για την πιθανή επέκταση του σχολικού έτους, τους φοιτητές και την εξ αποστάσεως διδασκαλία

«Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα», είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Υπ. Παιδείας, πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δη των παιδιών και κυρίως να μην χαθεί η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε ότι αφορά τις εναλλακτικές για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπ. Παιδείας είπε ότι οι βασικές επιλογές είναι:

  • Η επέκταση του σχολικού έτους
  • Η μείωση της ύλης
  • Η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’  Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, η Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δείτε το βίντεο:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν άνοιξε το 20% των επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Δευτέρα 25 Μαϊού ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, οι επιχειρηματίες ανέμεναν αισιόδοξα την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους ωστόσο τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά ιδιαίτερα για τα εστιατόρια.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με έρευνα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων έχει πτώση στο τζίρο εώς και 80% σε συγκριτικά με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πασχαλίδης | Διαβεβαιώσεις Υπουργών ότι η Θάσος δεν ανήκει σε ζώνη “υψηλού κινδύνου”

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχείς συναντήσεις πραγματοποίησε στην Αθήνα ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης σχετικά με το νησί της Θάσου και τις τελευταίες εξελίξεις (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ο κ. Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία υποψία τοποθέτησης της Θάσου στην ζώνη υψηλού κινδύνου ενώ μάλιστα έκανε γνωστό πως ο ίδιος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ομόλογους του σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Στην συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας βρέθηκε και στο Υπουργείο Υγείας όπου και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης του διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Θάσο από την στιγμή που βρίσκεται πολύ κοντά στην χερσαία ζώνη και την Καβάλα.

Τέλος όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Πρίνου όπου τείνει να “εξαφανιστεί”, ένα θέμα που πρόβαλλε σχετικά το enanews.gr, (διαβάστε σχετικά εδώ) ο κ. Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη ο οποίος του υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια, χωρίς ωστόσο να δίνεται ακριβές χρονοδιάγραμμα. 

Αναλυτικό Ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με την Μαρία Παπάζογλου στις 21:00

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5 Ιουνίου τα Πετζετέλ στην Χρυσούπολη | Συσκέψεις για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύτηκε

στις

5 Ιουνίου αναμένονται τα Πετζετέλ στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σύμφωνα με τον αντιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Κυριάκο Μανδρανή.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας πραγματοποίησαν σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες με τις εθελοντικές ομάδες σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών  θέμα συζήτησης ήταν προληπτική πυροπροστασία και η κατασταλτική πυροπροστασία.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Νέστου σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο παρουσία του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη.

Την ίδια ώρα αναμένεται ο Δήμος Νέστου να λάβει δωρεά από τον ΤΑΠ για την ενίσχυση του εξοπλισμού πυρασφάλειας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κόνσολας | Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους

Δημοσιεύτηκε

στις

“Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους” επισημαίνει σε σημερινή δήλωση του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Εστιάζοντας στην μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥΥ, αυτή, όπως εξηγεί, περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, σε κάθε περιφέρεια, αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ