Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεμπλόκαρε έπειτα από 7 χρόνια γραφειοκρατίας το KPC

Δημοσιεύτηκε

στις

Το εμπορικό κέντρο «Kavala Port Center», μία επένδυση 3 εκατ. ευρώ, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο λιμάνι αλλά και στο… πρόσωπο της περιοχής.

Νέα πνοή στο λιμάνι της Καβάλας αλλά και στο τουριστικό προφίλ όλης της περιοχής έρχεται να δώσει το εμπορικό κέντρο «Kavala Port Center» (KPC), μία επένδυση 3 εκατ. ευρώ από την εμπορική και τουριστική εταιρεία Γεωργούλιας Α.Ε., που έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια επιτέλους ξεμπλόκαρε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Η εταιρεία έχει πλέον στα χέρια της την άδεια δόμησης από την αρμόδια πολεοδομία και σκοπεύει, όπως πληροφορείται η «ΜτΚ», να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της επένδυσης -πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους- αφού πρώτα επικαιροποιηθούν κάποιες επιμέρους μελέτες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το Kavala Port Center θα περιλαμβάνει -όπως καταδεικνύει η επωνυμία του- ένα εμπορικό κέντρο, καθώς όμως επίσης και τέρμιναλ κρουαζιέρας, τέρμιναλ υδροπλάνων και περιβάλλοντες χώρους αναψυχής, εστίασης, παιδική χαρά, χώρους για συναυλίες εντός και εκτός του κτιρίου, κιόσκια για υπαίθριες δραστηριότητες κ.ο.κ.

Η επένδυση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ΜτΚ», θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Γεωργούλιας Α.Ε., που είναι παραχωρησιούχος της συγκεκριμένης έκτασης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκό fund.

Η Γεωργούλιας Α.Ε. έχει υπογράψει σύμβαση τριάντα ετών με το ελληνικό δημόσιο μέσω του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, για να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί ένα εμπορικό κέντρο 4.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου για λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και 4.000 τ.μ. υπαίθριου χώρου για εμπορική χρήση, εκδηλώσεις και αναψυχή.

Το «Kavala Port Center» (KPC) -όπως θα ονομάζεται το συγκρότημα- βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε απόσταση εξακοσίων μέτρων από την κεντρική πλατεία, και είναι η φυσική προέκταση του εμπορικού κέντρου της πόλης, ενώ γειτνιάζει ανατολικά με το παράλιο Ιστορικό Τείχος και τη συνοικία της Παναγίας, όπου βρίσκονται τα γνωστά μνημεία του Ιμαρέτ και του κάστρου της Καβάλας.

Μπροστά του βρίσκεται ο χώρος προσέγγισης των επιβατηγών πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, και των κρουαζιερόπλοιων, γι’ αυτό και το κτίριο θα λειτουργεί και ως τέρμιναλ για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, όπως και ως τέρμιναλ υδροπλάνων.

Μεγάλο μέρος της παρακείμενης έκτασης, επίσης, καταλαμβάνει υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων που εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης, καθώς επίσης και ο σταθμός των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης της Καβάλας, προσθέτοντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο KPC.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να λειτουργήσει ως σημαντικός εμπορικός αλλά και τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών, δεδομένης και της μεγάλης ροής οδικών επισκεπτών στη Βόρεια Ελλάδα από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, συγκεκριμένα από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία, ενώ βρίσκεται επίσης κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων (απόσταση 20 λεπτών) αλλά και της Αμφίπολης (απόσταση 35 λεπτών).

Η κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα οκτώ μηνών. Με τη συνδρομή της πολύ προσφάτως απελθούσας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, έχει διευθετηθεί νομικά κώλυμα που είχε προκύψει παλαιότερα αναφορικά με τις χερσαίες ζώνες του λιμένα.

Το KPC, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει την αγορά της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ αναμένεται να κερδίσει μεγάλο κομμάτι και από την πίτα των τουριστών, που θα το προσεγγίζουν λόγω του στρατηγικού σημείου στο οποίο βρίσκεται. Αξίζει να σημειωθεί σχετικά ότι την περιοχή που θα βρίσκεται το εμπορικό κέντρο προσεγγίζουν σήμερα περισσότερα από 1.000 τουριστικά λεωφορεία ετησίως και καταγράφονται ετησίως πάνω από 100.000 προσεγγίσεις στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης.

Δεδομένης, δε, και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Καβάλας, που μαζί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη προ πολλού τεθεί στο επενδυτικό στόχαστρο των ΗΠΑ και όχι μόνο, η εν λόγω επένδυση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και εν γένει το λιμάνι της Καβάλας αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ανάπτυξης της οικονομίας της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η ίδια η επένδυση, εξάλλου, αναμένεται να φέρει στην περιοχή τουλάχιστον 70 – 90 νέες θέσεις εργασίας.

Makthes Της Βασιλικής Σοφιανού

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πολίτες και παραγωγοί στηρίζουν την Λαϊκή Αγορά Καλαμίτσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι παραγωγοί θέλουν να παραμείνει η λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα, κάτι το οποίο συζητήθηκε ξανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου και από ό,τι φαίνεται, μια λύση ανάγκης ελέω κορονοϊού να μετατρέπεται σε μια λύση ουσίας για τη λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Αυτό υποστηρίζει και ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, Παναγιώτης Δημητρακές, αλλά τονίζει πως δεν ήταν και μια εύκολη λύση η οποία πάρθηκε στο πόδι. «Αρχικά είχαμε το πάρκινγκ της Ροδόπης, έπειτα το πάρκο του Φαλήρου και τον παραλιακό δρόμο, αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Βρέθηκε λοιπόν η λύση της Καλαμίτσας για όλους και ήταν εύκολο για εμάς, τον Δήμο και τον κόσμο».

Ακούστε τα όσα δήλωσε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Καβαλα | Καθαρισμος αρχαιας εγνατιας οδου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βύρωνα προχώρησε στον εθελοντικό καθαρισμό του μονοπατιού της Αρχαίας Εγνατίας οδού στο πλαίσιο των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου 2020.

Μετά το τέλος της δράσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν το χρόνο τους και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, τους ευαισθητοποιημένους προς το περιβάλλον ενεργούς πολίτες, τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστική μας κληρονομιάς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Εξιχνιάσθηκαν 6 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος πολιτών

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι (6) απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον μήνα Μάιο στου 2020, σε βάρος πολιτών. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.Αναλυτικότερα ο δράστης ανήρτησε σε διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες σχετικά με την πώληση εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις οποίες εντόπισαν οι παθόντες και επικοινώνησαν διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, συμφώνησαν την αγοροπωλησία διαφόρων εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού.Σε τρεις περιπτώσεις ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τρία άτομα, αποσπώντας τους συνολικά 1.010 ευρώ, οι οποίοι κατά την παραλαβή των δεμάτων διαπίστωναν ότι ο δράστης είχε αποστείλει άλλα είδη μικρότερης αξίας, αντί των συμφωνηθέντων.
Επιπλέον, σε τρεις άλλες περιπτώσεις ο δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει τρία ακόμη άτομα, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε καθόσον οι υποψήφιοι αγοραστές δεν παρέλαβαν τα δέματα.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Το ΚΔΑΠ Καβάλας Δημιουργία είναι το ΠΡΩΤΟ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που δημιουργήθηκε στην πόλη της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και σκοπό έχει την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Η συμμετοχή των παιδιών στο ΚΔΑΠ είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εφόσον οι προβλεπόμενες θέσεις συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» για τα παιδιά των οποίων οι γονείς δικαιούνται voucher!

Η λειτουργία του ΚΔΑΠ είναι πενθήμερη κατά τις απογευματινές ώρες 

 • 1η Βάρδια: 13:30-17:30
 • 2η Βάρδια: 17:30-21:30

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο, Σεπτέμβριο έως Ιούλιο καθώς και τις περιόδους των εορτών.

Στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ περιλαμβάνονται:

 • εικαστικά κάθε είδους
 • εκπαιδευτική ρομποτική
 • ζωγραφική με διάφορες τεχνικές
 • μικρομαγειρέματα
 • ψυχοκινητική αγωγή
 • χορός και τραγούδι
 • σινεμά
 • διδασκαλία διαφόρων θεμάτων από την ιστορία ή την φύση μέσω βιωματικών παρουσιάσεων
 • το θεατρικό παιχνίδι

και πολλά πολλά άλλα….

Σας καλούμε να γνωρίσετε το ΚΔΑΠ Δημιουργία ρίχνοντας μια ματιά στην σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/kdapkavalas 

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να περνούν δημιουργικά 

τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για εσάς!

 

Πληροφορίες:

Τηλ. 2510838600

Κιν. 6944353287

Email: kdapkavalas@gmail.com

Facebook: ΚΔΑΠ Καβάλας Δημιουργία

https://www.facebook.com/kdapkavalas

Instagram: kdap.kavalas.dimiourgia

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ