ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τα κατάφερε η «ΒΙΑ Stop» | Ξεχώρισε σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω συνεδρίου του ΟΗΕ

Φανερά ικανοποιημένες αλλά και σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένες εμφανίστηκαν χθες στους δημοσιογράφους δύο εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας «ΒΙΑ Stop». Τον Μάρτιο (8 με 22) βρέθηκαν 15 μέρες στη Νέα Υόρκη ύστερα από πρόσκληση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Παρουσίασαν σε συνέδριο την τοπική τους πρωτοβουλία και δράση, για την οποία φαίνεται ότι αποκτούν προβολή σε όλον τον κόσμο! Εδώ και χρόνια η ομάδα «ΒΙΑ Stop» περιοδεύει στα σχολεία κι ενημερώνει για τα περιστατικά βίας, αυτό γίνεται με την ομάδα να συντονίζει και να την ακολουθούν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη καλή πρακτική αναφέρεται στη διαχείριση κάθε περιστατικού βίας (ή καταγγελίας) σε συνεργασία τέτοια που δεν θα επιτρέπει επαναλήψεις και κυρίως επικαλύψεις. Οι οποίες δημιουργούν ψυχολογικό βάρος σε όσους είναι θύματα βίας. Ενδοοικογενειακής ή άλλης.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η πρόεδρος της ομάδας Σέβη Χατζηφωτίου και το στέλεχος αυτής κ. Ελένη Φώτου (φωτογραφία). Η εμπειρία ήταν κάτι εξαιρετικό, είπε η κ. Φώτου. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης κρατικά στελέχη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κτλ. Η ομάδα «ΒΙΑ Stop» εκπροσώπησε επίσης το ΔΠΘ. Το συνέδριο στο οποίο έλαβε μέρος αφορούσε το καθεστώς των γυναικών, είναι ένα ετήσιο γεγονός που οργανώνει ο ΟΗΕ. Η «ΒΙΑ» Stop μετείχε σε δύο πάνελ όπου παρουσίασε 3 πρωτοβουλίες της. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η καλή πρακτική συνεννόησης και συνεργασίας τόσο στην ενημέρωση του πληθυσμού όσο και στην διαχείριση περιστατικών βίας, στην υποστήριξη των θυμάτων κτλ.

Με την ευκαιρία υπήρξε προβολή της Καβάλας ενώ αναπτύχθηκαν σχέσεις με αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ομάδες, κάποιες από τις οποίες δήλωσαν ήδη ενδιαφέρον να επισκεφθούν την πόλη μας.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version