Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τα κατάφερε η «ΒΙΑ Stop» | Ξεχώρισε σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω συνεδρίου του ΟΗΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Φανερά ικανοποιημένες αλλά και σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένες εμφανίστηκαν χθες στους δημοσιογράφους δύο εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας «ΒΙΑ Stop». Τον Μάρτιο (8 με 22) βρέθηκαν 15 μέρες στη Νέα Υόρκη ύστερα από πρόσκληση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Παρουσίασαν σε συνέδριο την τοπική τους πρωτοβουλία και δράση, για την οποία φαίνεται ότι αποκτούν προβολή σε όλον τον κόσμο! Εδώ και χρόνια η ομάδα «ΒΙΑ Stop» περιοδεύει στα σχολεία κι ενημερώνει για τα περιστατικά βίας, αυτό γίνεται με την ομάδα να συντονίζει και να την ακολουθούν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη καλή πρακτική αναφέρεται στη διαχείριση κάθε περιστατικού βίας (ή καταγγελίας) σε συνεργασία τέτοια που δεν θα επιτρέπει επαναλήψεις και κυρίως επικαλύψεις. Οι οποίες δημιουργούν ψυχολογικό βάρος σε όσους είναι θύματα βίας. Ενδοοικογενειακής ή άλλης.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η πρόεδρος της ομάδας Σέβη Χατζηφωτίου και το στέλεχος αυτής κ. Ελένη Φώτου (φωτογραφία). Η εμπειρία ήταν κάτι εξαιρετικό, είπε η κ. Φώτου. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης κρατικά στελέχη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κτλ. Η ομάδα «ΒΙΑ Stop» εκπροσώπησε επίσης το ΔΠΘ. Το συνέδριο στο οποίο έλαβε μέρος αφορούσε το καθεστώς των γυναικών, είναι ένα ετήσιο γεγονός που οργανώνει ο ΟΗΕ. Η «ΒΙΑ» Stop μετείχε σε δύο πάνελ όπου παρουσίασε 3 πρωτοβουλίες της. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η καλή πρακτική συνεννόησης και συνεργασίας τόσο στην ενημέρωση του πληθυσμού όσο και στην διαχείριση περιστατικών βίας, στην υποστήριξη των θυμάτων κτλ.

Με την ευκαιρία υπήρξε προβολή της Καβάλας ενώ αναπτύχθηκαν σχέσεις με αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ομάδες, κάποιες από τις οποίες δήλωσαν ήδη ενδιαφέρον να επισκεφθούν την πόλη μας.

proininews

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γκιόλα | Η Φυσική “πισίνα” της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Γκιόλα βρίσκεται περίπου 4 χλμ έξω από τις Αστρίς. Σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλασσιά και το μέγεθός της είναι 20 επί 15 μέτρα, ενώ το βάθος της είναι περίπου 3 μέτρα. Ίσως ποιο γνωστή θα την συναντήσετε με το όνομα «Δάκρυ της Αφροδίτης»

Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο. Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά….

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση με τον Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, είχε θέμα της την γνωστή δραστηριότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑ Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οικοδομική άδεια για το Kavala Port Center στο κεντρικό λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Εντός της ημέρας η Πολεοδομία Καβάλας θα εκδώσει την πολεοδομική άδεια για την κατασκευή του χώρου υποδοχής- εμπορικό κέντρο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Η επένδυση του Σωτήρη Γεωργούλια -με την ονομασία Kavala Port Center- γνωστοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 όταν έγινε γνωστή η σχετική μακέτα (φωτογραφία). Θα υλοποιηθεί στη θέση των αποθηκών, οι οποίες κατεδαφίστηκαν τον Νοέμβρη του 2014.

Στο ισόγειο κτίριο που προβλέπεται θα υπάρχουν καταστήματα αλλά και υποδομές υποδοχής του τουρισμού κρουαζιέρας. Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας το έργο είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΔΟΜ | Ούτε λέξη για το «Ασημακοπούλου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε χθες στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Υπό την ευθύνη του λειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου». Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της πόλης μας. Περιέγραψε τις ενέργειες του ΔΟΜ ως ακολούθως: Tην ανάγκη δημιουργίας ακόμα περισσότερων νέων θέσεων φιλοξενίας για τους αιτούντες άσυλο στην ενδοχώρα, με στόχο την περαιτέρω αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Τζιανλούκα Ρόκο.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, ο κ. Ρόκο εξήγησε ότι από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 3.500-4.000 νέων θέσεων φιλοξενίας, που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Οι θέσεις αυτές θα προκύψουν με την επέκταση των υπαρχουσών δομών, αλλά και με την κατασκευή νέων: πρόκειται για το καμπ στην Κόρινθο, που βρίσκεται κοντά στο προαναχωρησιακό κέντρο και είναι ήδη έτοιμο και εξοπλισμένο με μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης, το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, που προγραμμάτιζε να κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιτούντες από τα νησιά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για το οποίο όμως ο κ. Ρόκο ανέφερε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τέλος, αναφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας στον Καραβόμυλο, για το οποίο ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμο, καθώς οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Πηγή ΑΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ