Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Δικαίωση για το σωματείο εργαζομένων ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. “ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ”

Δικαίωση για το για το σωματείο εργαζομένων ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. “ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ” μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας. 

 Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου : 

“Η υπ’ αρίθμ. 108/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, με την οποία κρίθηκε ότι η επίσχεση εργασίας στην οποία είχαμε προβεί στις 01-01-2022 ήταν νόμιμη, δικαιώνει τον μακροχρόνιο έντιμο και δίκαιο αγώνα μας και διαψεύδει τόσο την Energean Oil όσο και εκείνους που στράφηκαν εναντίον μας με συκοφαντίες και κακόβουλες πρακτικές. Η δικαστική αυτή νίκη είναι μόνο η αρχή για εμάς. Δεν θα εφησυχάσουμε και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουμε να «παίξει» κανείς με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συμπολίτες μας και για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας. Το τραγικό συμβάν στα Τέμπη απέδειξε ότι η ασφαλής λειτουργία στους χώρους εργασίας δεν αφορά μόνο τους εκάστοτε εργαζόμενους αλλά όλους και πρέπει να είναι απαίτηση όλων και πρώτη προτεραιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και των πολιτικών παραγόντων. Στη δική μας περίπτωση ευτυχώς μέχρι σήμερα, χάρη στις δικές μας
προσπάθειες, δεν θρηνήσαμε θύματα παρά μόνο τις θέσεις εργασίας μας, τις οποίες απωλέσαμε παράνομα και καταχρηστικά. Είμαστε βέβαιοι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι η δικαίωση μας είναι κοντά και ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε στις εγκαταστάσεις τους Πρίνου, θα ξαναδούμε τα πηγάδια να παράγουν πετρέλαιο με ασφάλεια και την φλόγα του πυρσού αναμμένη.”

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίδομα μητρότητας: Αναδρομικά τη Μεγάλη Τρίτη από 400€ έως 1.500€ σε 58.912 μητέρες

Αναδρομική αύξηση από 400€ έως 1.500€ θα πληρωθούν πάνω από 58.000 μητέρες τη Μεγάλη Τρίτη.

Τα χρήματα του επιδόματος μητρότητας στις μητέρες – δικαιούχους αναμένεται να πιστωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου και θα αφορούν όσες γέννησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ύστερα.

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό του παλιού επιδόματος (2.000 ευρώ) ή θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση (1.000 ευρώ) τώρα τον Απρίλιο, θα λάβουν για τα αναδρομικά το συνολικό πόσο των 36.247.500 ευρώ.

Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλουν νέα αίτηση ή προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στο μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση ύστερα από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Δικαιούχος του επιδόματος είναι κάθε μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη λίστα των αναδρομικών πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Τρίτη, οι περισσότερες μητέρες θα λάβουν αύξηση της τάξεως των 400 ευρώ και 700 ευρώ στο επίδομα γέννησης καθώς απέκτησαν το πρώτο και δεύτερο παιδί το 2023, ενώ, αύξηση ύψους 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ θα λάβουν περίπου 9.100 μητέρες που απέκτησαν 3ο παιδί ή 4ο και περισσότερα αντίστοιχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ικανοποίηση Γ.Πασχαλίδη για την καταβολή της πλειονότητας των Συνδεδεμένων τη Μεγάλη Δευτέρα

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως η καταβολή των Συνδεδεμένων θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, τη Μεγάλη Δευτέρα, σε ποσοστό αξιοπιστίας και ασφάλειας 90%. Όσοι αγρότες δεν λάβουν την Συνδεδεμένη τη Μεγάλη Δευτέρα, η καταβολή αυτής θα γίνει μετά το Πάσχα. Ο προϋπολογισμός των Συνδεδεμένων που θα καταβληθεί στους αγρότες θα ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών τον περασμένο μήνα, ο Βουλευτής είχε εκθέσει στον Υπουργό την ανάγκη άμεσης καταβολής των Συνδεδεμένων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για επίσπευση των εν λόγω πληρωμών, όπως είχε αναφερθεί στο από 28.3.2024 Δελτίο Τύπου.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που ικανοποίησε άμεσα το δίκαιο αίτημα των αγροτών για καταβολή των Συνδεδεμένων στους αγρότες»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en