Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | “Μπίζνες” και… φιλανθρωπικός εθελοντισμός

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, αντέδρασε η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου στην απόφαση του Δήμου να ανακαλέσει την παραχώρηση χώρου στην διοργανώτρια εταιρία του “Park Food Festival”, όπου ζητά να βρεθεί τρόπος να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση, που βοηθά τον τουριστική προβολή και κίνηση της Καβάλας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη διοργανώτρια εταιρία, έχει “συγγενική” σχέση με την “εθελοντική” ομάδα “Action Team” και κάνουν μαζί μπίζνες από την οποία προκύπτουν σημαντικά κέρδη για τους συμμετέχοντες.

Κατά την γνώμη μας κακώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παραχώρησε τον χώρο με κάποιο τίμημα έστω και ακριβότερο. Κανονικά θα έπρεπε ο χώρος να παραχωρηθεί και να επισημανθεί η αναγκαιότητα του ελέγχου της τήρησης των νόμων και προϋποθέσεων για την νόμιμη λειτουργία της συγκεκριμένης εκδήλωσης και διοργανώτριας εταιρίας.

Διαφορετικά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως πόλη αφιλόξενη σε κάθε είδους εκδηλώσεις που ζωντανεύουν και δίνουν χρώμα και ρυθμό στην ζωή μας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και να παρουσιαστεί ως θύμα η συγκεκριμένη διοργανώτρια εταιρία.

Από την άλλη βέβαια θα πρέπει και οι διοργανωτές (Action Team) να “φύγουν” από το κακό τους παρελθόν, όπου εμφανίζονταν ως ομάδα εθελοντών με φιλανθρωπικούς σκοπούς, ζητώντας και λαμβάνοντας ενίοτε δημοτικές και άλλες ενισχύσεις για τις μπίζνες που πραγματοποιούσαν με σημαντικά κέρδη για τα μέλη τους όπως προείπαμε.

Παρακάτω διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Μάκη Παπαδόπουλου

“Μάκης Παπαδόπουλος: «Να γίνει το Park Food Festival!»

Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση του Park Food Festival στο Φάληρο μπορεί να οδηγήσει σε ματαίωση μία εκδήλωση που συμβάλλει στη ζωντάνια της Καβάλας.

Οι πολίτες ήδη αντιδρούν αρνητικά σε μια τέτοια εξέλιξη. Μιλούν για απογοήτευση, μιζέρια και εσωστρέφεια.

Η εκδήλωση πρέπει να γίνει. Με τον σωστό και νόμιμο τρόπο, χωρίς φυσικά να δημιουργούνται προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και χωρίς να αλλοιώνονται ο χαρακτήρας και η πρωτοτυπία της εκδήλωσης.

Πιστεύουμε πως αυτή είναι η επιθυμία όλων, τόσο των φορέων της αγοράς όσο και των διοργανωτών.

Προτείνουμε:

η απερχόμενη και η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα, σε συνεννόηση και συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους.

Εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και εκδήλωση που δίνει ζωντάνια, φρεσκάδα και πρωτοτυπία στην τουριστική προβολή και κίνηση της Καβάλας, προσελκύοντας έτσι περισσότερους νέους επισκέπτες.

Στόχος μας, ένας Δήμος “ζωντανός” 365 μέρες τον χρόνο, για επισκέπτες και δημότες!

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en