Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Άνυδρος Οκτώβρης

image_print

Ελάχιστες και ιδιαίτερα σύντομες ήταν ως τώρα οι βροχές στο Ν. Καβάλας για το Φθινόπωρο που διανύουμε.

Του Οκτώβρη ακόμη λιγότερες. Ειδικά ο τρέχον μήνας περιγράφεται ιδιαίτερα άνυδρος ενώ η πρόβλεψη για τις επόμενες του μέρες δεν περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.

Στην υπόλοιπη ΑΜΘ, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Η Καβάλα φαίνεται να έχει τα πρωτεία. Τα στοιχεία των μετεωρολόγων για πιθανές βροχές παραπέμπουν στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη και βλέπουμε.

Ως υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου ο κ. Μ. Ζουμπλιός αναφέρθηκε -μιλώντας χθες στην Πρωινή- σε στοιχεία που αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή όπου τα ελάχιστα νούμερα του υετού δεν οφείλονται σε βροχή, τον μήνα Οκτώβρη, αλλά σε υγρασία!

Προβλήματα εξ αυτής της κατάστασης υπάρχουν φυσικά στον αγροτικό κόσμο και τομέα. Σύντομα ωστόσο κι αν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουν να αφορούν και όλους τους άλλους και όχι μόνο τους αγρότες.

www.proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σε δύο ταχύτητες η λαϊκή αγορά της Καβάλας – Περιορισμένες αγορές σε ρούχα και αυξημένο ενδιαφέρον για φρούτα

image_print

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους τομείς της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, με την εμπορική κίνηση να παραμένει χαμηλή στους πάγκους των βιομηχανικών ειδών, την ώρα που τα φρούτα συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές.

Στους πάγκους με ενδύματα, υποδήματα και είδη για το σπίτι, η προσέλευση δεν μεταφράστηκε σε αντίστοιχο αριθμό αγορών. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες της λαϊκής, οι περισσότεροι πολίτες εξετάζουν προσεκτικά τις τιμές και αποφεύγουν τις δαπάνες που δεν θεωρούν απολύτως απαραίτητες.

Η πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό οδηγεί τους καταναλωτές σε πιο συγκρατημένες επιλογές, με βασική προτεραιότητα τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής ανάγκης. Η γενικότερη ακρίβεια εξακολουθεί να περιορίζει την αγοραστική δυνατότητα, επηρεάζοντας περισσότερο τα προϊόντα που μπορούν να περιμένουν.

Πιο θετική ήταν η εικόνα στους πάγκους των παραγωγών και των πωλητών φρούτων. Παρά τη δροσιά που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρέμεινε αυξημένο για προϊόντα όπως καρπούζια, πεπόνια, ροδάκινα, νεκταρίνια και άλλα εποχικά φρούτα.

Οι καταναλωτές αναζητούν συνδυασμό καλής ποιότητας και προσιτής τιμής, συγκρίνοντας συχνά τα προϊόντα πριν πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Παρά την αυξημένη κίνηση στα φρούτα, πάντως, οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν τη συνολική εμπορική δραστηριότητα συγκρατημένη.

Οι πωλητές ευελπιστούν ότι το επόμενο διάστημα η αγορά θα κινηθεί σε καλύτερους ρυθμούς, προσδοκώντας ενίσχυση της κατανάλωσης και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα το 35ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού «Βασίλης Θεοδωρίδης»

image_print

Η Καβάλα ετοιμάζεται να υποδεχθεί κορυφαίους σκακιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2026 θα διεξαχθεί το 35ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης».

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας , έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους της πόλης, μετατρέποντας την Καβάλα σε επίκεντρο του διεθνούς σκακιστικού ενδιαφέροντος.

Το Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Σκακιού Καβάλας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του ελληνικού σκακιού, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη του αθλήματος όσο και στην προβολή της πόλης ως προορισμού αθλητικού τουρισμού και διεθνών διοργανώσεων.

DNews Widget
Continue Reading

LIFESTYLE

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο «Olga On Air» για την παράσταση «Πολυάννα – Το Παιχνίδι της Χαράς»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη κατά τη συνέντευξή της στην εκπομπή «Olga On Air» του Ena Channel.
image_print

Η αγαπημένη δημιουργός του παιδικού και οικογενειακού θεάτρου, Κάρμεν Ρουγγέρη, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Olga On Air» του Ena Channel, όπου μίλησε με αγάπη για τη νέα της θεατρική παραγωγή «Πολυάννα – Το Παιχνίδι της Χαράς», μια παράσταση βασισμένη στην κλασική και διαχρονική νουβέλα της Έλενορ Πόρτερ.

Η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων , που εδώ και δεκαετίες χαρίζει μοναδικές θεατρικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, υπογράφει τόσο το κείμενο όσο και τη σκηνοθεσία της παράστασης, μεταφέροντας στη σκηνή το αισιόδοξο μήνυμα της Πολυάννας: να αναζητούμε πάντα τη χαρά, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής.

Η περιοδεία της παράστασης έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα και ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό. Επόμενος σημαντικός σταθμός είναι η Καβάλα, όπου η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, προσφέροντας στο κοινό μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αισιοδοξία, μουσική και μαγεία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en