ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατσιμίγας | “Έχω βαρεθεί να ακούω υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν”

Αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία του και την γνώση της περιοχής, ενόσω συνεχίζει τις επαφές του σε όλη την ΠΑΜ-Θ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κώστας Κατσιμίγας. Χθες, Πέμπτη 18 Απριλίου, μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του, ανέπτυξε σειρά επαφών, σε ΤΕΕ Θράκης, μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Γηροκομείο Κομοτηνής, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης.

Πυρά προς τον νυν περιφερειάρχη
“Έχουμε στρατηγική, σχέδιο και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα”, δηλώνει στον “Χ” ο υποψήφιος, ο οποίος τονίζει ότι σε μία τετραετία μπορούν να γίνουν έργα για τον τόπο, κυρίως δε να δρομολογηθούν σημαντικά έργα. Ήδη έχει 55 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, έχοντας ξεπεράσει το πλαφόν των 51 που απαιτούνται, ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες επιμέρους ανακοινώσεις.

Τα πυρά του προς τον Χρήστο Μέτιο έστρεψε για μία ακόμη φορά ο κος Κατσιμίγας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Από την ανάληψη καθηκόντων της Περιφέρειας από τον Χρήστο Μέτιο μέχρι και σήμερα δεν κινήθηκε σχεδόν τίποτα. Οι ψυχροί δείκτες στην απορροφητικότητα κονδυλίων το αποδεικνύουν. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, βλέπουμε εξαγγελία έργων, άνοιγμα Μεγάρου Μουσικής και άλλα. Αυτά τα βλέπουν και τα αξιολογούν οι πολίτες. Ό,τι δεν εξαγγέλθηκε σε μία τριετία, εξαγγέλλεται στους τρεις τελευταίους μήνες”.

Η ατζέντα του Κ. Κατσιμίγα
Δεν κρύβει, πάντως, ο υποψήφιος, ότι ο κόσμος “είναι εγκλωβισμένος στα προβλήματά του”, ενώ το ίδιο διάστημα βομβαρδίζεται από υποψηφίους αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, κι όχι μόνο. Πάντως, ζητάει από τον κόσμο να ακούσει με νηφαλιότητα τα προγράμματα όλων των συνδυασμών και να επιλέξει, ενώ προσθέτει το εξής: “Έχω βαρεθεί να ακούω υποσχέσεις που ξέρω ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν, πολλές από τις υποσχέσεις είναι μη επιλέξιμες δράσεις ή δαπάνες. Ο συνδυασμός μου κι εγώ προσωπικά έχουμε εμπειρία και το μοναδικό μου όπλο είναι ο αυτοδιοικητικός μου λόγος και η εμπειρία μου”. Όσο για τις θέσεις του, δεν τις χαρακτηρίζει προεκλογικές, καθώς είναι κομιστής αυτών των απόψεων διαχρονικά. Προτάσσει την δεσπόζουσα γεωγραφική θέση της ΠΑΜ-Θ την οποία όχι μόνο η διοίκηση της περιφέρειας δεν έχει αξιοποιήσει, αλλά και η ίδια η Αθήνα δεν γνωρίζει. “Η Αθήνα δεν έχει ιδέα για την γεωγραφία της περιοχής, σχεδιάζουν χωρίς να ξέρουν την περιοχή, δηλαδή δεν την έχουν περπατήσει. Οι άνθρωποι είναι βαθιά νυχτωμένοι, δεν γνωρίζουν καν ότι το βουλγαρικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μία ανάσα από την Κομοτηνή…”, κατηγορεί σχηματικά ο υποψήφιος.

Μιλάει για την ανάγκη η ΠΑΜ-Θ να μην είναι μόνο δίοδος τουριστών με εξαίρεση την Θάσο και την Αλεξανδρούπολη, για την απαίτηση δημιουργίας βιώσιμων συνδυασμένων μεταφορών (σ.σ. ενίσχυση λιμανιών και σιδηρόδρομων), ζητάει στήριξη του ακαδημαϊκού έργου του Δ.Π.Θ. και δημιουργία μοναδικών σχολών ώστε να αποτελούν πόλο έλξης φοιτητών, την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα που παραμένει πυλώνας της ΑΜ-Θ, την μείωση του κόστους άρδευσης μέσα από την εκμετάλλευση των επιφανειακών υδάτων, και άλλα έργα που διαχρονικά δεν έχουν προχωρήσει στην περιοχή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version