Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Ημέρα της Ευρώπης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει το άλμα προς το αύριο

«Παραμένει το λαμπρότερο ιστορικό εγχείρημα»

«ΗΕυρωπαϊκή Ένωση οφείλει το άλμα προς το αύριο. Με ενότητα και πίστη στις αρχές της, που την καθιστούν παράδειγμα για όλη την οικουμένη», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της στο Facebook για την Ημέρα της Ευρώπης.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «Το παγκόσμιο περιβάλλον ρευστότητας καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη γεωπολιτική χειραφέτηση της Ευρώπης και την ανάγκη για ενότητα, αυτονομία και ισχύ, ώστε η ίδια να είναι σε θέση να υπερασπίζεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα συμφέροντά της και τις αξίες της».

Αναλυτικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί διά μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη» αναφέρει η ιστορική διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν, υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, που δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 1950, πέντε χρόνια και μία ημέρα μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα.

Σήμερα, 73 χρόνια αργότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το λαμπρότερο ιστορικό εγχείρημα δημιουργίας μιας συμπολιτείας από ανεξάρτητα εθνικά κράτη που διάγουν τη μακρότερη περίοδο ειρήνης στην πρόσφατη ιστορία τους. Ένα κεκτημένο ειρήνης, που η αξία του ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι του πολέμου μετά τη βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τα μέλη της ΕΕ οικοδόμησαν στιβαρές δημοκρατίες, αντίβαρα στην επέκταση των αυταρχικών εθνικισμών που όλο και περισσότερο απλώνονται γύρω από την ίδια και όχι μόνο, και τα επιτεύγματά της δημιουργούν μια πραγματική αλληλεγγύη στην υπεράσπιση του κοινού μας σπιτιού.

Το παγκόσμιο περιβάλλον ρευστότητας καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη γεωπολιτική χειραφέτηση της Ευρώπης και την ανάγκη για ενότητα, αυτονομία και ισχύ, ώστε η ίδια να είναι σε θέση να υπερασπίζεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα συμφέροντά της και τις αξίες της. Αξίες καταστατικές, όπως η ελευθερία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισότητα των δικαιωμάτων, η ασφάλεια απέναντι σε κάθε είδους απειλές, η διάχυση της ευημερίας και της

κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπου η ΕΕ είναι παγκόσμια πρωτοπόρος. Η υπεράσπιση επίσης ενός διεθνούς συστήματος στηριγμένου στο διεθνές δίκαιο, σε πολυμερείς θεσμούς και κανόνες που θα προστατεύουν την ειρήνη και τη συνεργασία.

Για όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει το άλμα προς το αύριο. Με ενότητα και πίστη στις αρχές της, που την καθιστούν παράδειγμα για όλη την οικουμένη».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en