ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελίες για δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι κτηνοτρόφοι προτάσσουν το ακατάσχετο και ζητούν να μην υπάρχουν παρανομίες

Καταγγελίες για δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δέχθηκαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, γι’ αυτό σε κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζουν: «Το όριο αλλά και ο τρόπος που διαμορφώνεται το ακατάσχετο των ενισχύσεων του πρώτου αλλά και του δεύτερου πυλώνα, προβλέπονται από τον Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018».

Επίσης: «Κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, ενισχύονται λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής αλλά και της μειωμένης παραγωγής που έχουν σε σχέση με τη συμβατική κτηνοτροφία και γεωργία».

Οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ ζητούν την «άμεση παρέμβαση» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «προς τα τραπεζικά ιδρύματα, που ερμηνεύουν αυθαίρετα την ουσία και το πνεύμα του νόμου, αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των συναδέλφων μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια». Και καταλήγουν: «Δεν υπάρχει λόγος οικονομικού στραγγαλισμού των ανθρώπων που παράγουν και προσφέρουν, ο καθένας με τις δυνατότητές του, στην οικονομία της πατρίδας μας».

xronos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version