ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης για συκοφαντική δυσφήμηση στον Ηλία Σταύρου

Δικαιώθηκε ο Ηλίας Σταύρου, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Δικαιώθηκε ο Ηλίας Σταύρου, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες επειδή το διάστημα που αναρτήθηκαν τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα ήταν προφυλακισμένος.

Ο Ηλίας Σταύρου είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που έχει αποχωρήσει και έχει καταθέσει εναντίον της ηγεσίας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το 2014, μετά τις καταθέσεις του στις ανακρίτριες, αναρτήθηκαν δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν συκοφαντικά για τον Σταύρου, χαρακτηρίζοντάς τον «διαταραγμένο ψυχικά», «μοιχό» και άλλα, ενώ υποστήριζαν επίσης ότι είχε επιτεθεί σωματικά και λεκτικά εναντίον του κουρέα της Βουλής, την εποχή που ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο Ηλίας Σταύρου με αφορμή τα δύο αυτά δημοσιεύματα μήνυσε τους Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μιχαλολιάκο για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι τα δύο αυτά πρόσωπα θέλουν να τον απαξιώσουν και ως εκ τούτου να αποδομήσουν τις καταθέσεις του.

Το δικαστήριο αποφάσισε για τον Ηλία Κασιδιάρη ότι οι κατηγορίες που αφορούν τους ισχυρισμούς περί «διαταραγμένου ψυχικά», «μοιχού» κ.λπ. δεν εμπίπτουν στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά σε αυτό της εξύβρισης, αδίκημα που έχει παυθεί υφ’ όρον.

Ωστόσο δέχθηκε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης για το περιστατικό με τον κουρέα της Βουλής και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη άσκησε έφεση.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version