Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κάμψη στα AirBNB | Ρεκόρ στη Νέα Πέραμο Παγγαίου

Έχοντας διανύσει μία εξαετία συνεχούς ανόδου από το 2013, οπότε ξεκίνησε πιο έντονα η ανάπτυξη της αγοράς των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη θερινή σεζόν κατά την οποία οι Έλληνες οικοδεσπότες θα έχουν μειωμένα έσοδα. Επιπλέον, η φετινή χρονιά έχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα: θα είναι η πρώτη όπου διαμερίσματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση, η οποία έχει ενοχοποιηθεί ειδικά την τελευταία διετία για την άνοδο των ενοικίων και την έλλειψη διαμερισμάτων προς ενοικίαση, ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και σε δημοφιλείς προορισμούς, θα επιστρέψουν πίσω στην αγορά στη μακροχρόνια από τους ιδιοκτήτες τους.

«Η πτώση στις πληρότητες, πανελλαδικά, μέσα στον Μάιο μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, που ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά για την αγορά», δηλώνει χαρακτηριστικά στο «business stories» o κ. Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ).

Αυτό πάντως που διαπιστώνουν πλέον οι επαγγελματίες της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ότι, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κι ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετοί ιδιοκτήτες σε δημοφιλείς αλλά και σε πιο δύσκολες περιοχές, όπως το Μεταξουργείο ή πέριξ της Αγίου Κωνσταντίνου, που… καλοβλέπουν την ενασχόλησή τους με τη συγκεκριμένη αγορά, κάποιοι από τους παλιούς οικοδεσπότες έχουν αρχίσει να στρέφονται και πάλι στη μακροχρόνια μίσθωση.

Πρόκειται για μια πολύ καινούρια τάση που αφορά κυρίως ιδιοκτήτες οι οποίοι μίσθωναν τα σπίτια τους πριν από τη μεγάλη άνοδο της αγοράς των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (ακόμη και πριν από το 2017) και δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από το γενικότερο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί μετά και την εφαρμογή των ρυθμίσεων από τον περασμένο χειμώνα με την εγγραφή των ιδιοκτητών στο Μητρώο Ακινήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Και μέσα σε όλα η αύξηση του ανταγωνισμού με την έλευση πολλών νέων μικρών ξενοδοχείων στη θέση παλιών κτιρίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία μετασκευάζονται για τον σκοπό αυτό, καθώς επίσης και η προσθήκη πολλών νέων διαμερισμάτων ακόμη και σε περιοχές που στο πρόσφατο παρελθόν ουδείς φανταζόταν ότι θα μπορούσαν να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων της Airbnb. Ενδεικτικά, η Νέα Πέραμος Καβάλας παρουσιάζει υπερδιπλάσια αύξηση κρατήσεων φέτος το καλοκαίρι (135%), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, στη λίστα της δημοφιλούς πλατφόρμας για το καλοκαίρι του 2019 όσον αφορά τις κρατήσεις για οικογένειες και βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας όπου βρίσκονται ακόμη περιοχές στις ΗΠΑ, στη Σκωτία, στον Καναδά, στην Τουρκία, το Πουέρτο Ρίκο κ.τ.λ.

economy365,proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2ηέκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Η Έκθεση, που στηρίχθηκε ενεργά, τόσο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, οσο και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και διήρκησε μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 φέρνοντας επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η προσπάθεια για την διοργάνωση της Έκθεσης, αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τους προέδρους και τους συνεργάτες τους, να έχουν εργαστεί αρμονικά, για την  επιτυχή υλοποίηση αυτής της μοναδικής δράσης, με σκοπό να προβληθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής μας και να τους δοθεί ένα βήμα γνωριμίας και ανάπτυξης στην αγορά της Αθήνας.

Κοινή και πάγια θέση και των έξι προέδρων αποτελεί η πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια οφείλουν να ενισχύουν την Εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων και η εν λόγω Έκθεση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, σημείωσαν στους χαιρετισμούς τους από το βήμα των εγκαινίων -μεταξύ άλλων- την ανάγκη θεσμοθέτησης της εν λόγω Έκθεσης και την διοργάνωση της σε ετήσια βάση, ώστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας μας να εκτίθενται και να πωλούνται στην Αθήνα, ώστε και το καταναλωτικό κοινό να αποκτά πρόσβαση σε αυτά, αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί να έχουν ευκαιρίες συναντήσεων και διερεύνησης συνεργασιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη , του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη, βουλευτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Προέδρων Επιμελητηρίων από την υπόλοιπη Ελλάδα, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ ΜΕΤΡΟ κ. Αθανάσιου Κοτταρά, στελεχών Υπουργείων καθώς και πλήθους κόσμου.

Στα περίπτερα του Επιμελητηρίου Καβάλας, συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

Κουραμπιέδες

  1. Σκλαρής
  2. Ιωακειμίδης
  3. ΙωσηφίδηςΑΒΕΕ
  4. Βικελίδης – Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

Αλλαντικά

  1. Ατλαμάζογλου

Κρασί

  1. Βιβλία Χώρα
  2. Λαλίκος Κωνσταντίνος

Τσίπουρο

  1. Μπαμπατζίμ

Τοπικά Προϊόντα Θάσου

  1. Ιωπά – Παπαδημητρίου Μαρία
  2. Γαλάνη Ελένη
  3. Κατσαμάκη Σοφία
  4. Σωτηρέλης Γεώργιος
  5. Κούτλης Δημήτριος
  6. Γλυκά Σουρίνη

Γαλακτοκομικά Προϊόντα

  1. Φάρμα Μουσθένης
  2. Μάρτος Νικόλαος

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en