Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές | Νότες ηλιοφάνειας από το Σάββατο

Ο καιρός παραμένει άστατος με βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλάει στο newsit.gr και μας δίνει τη δική της πρόβλεψη για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας. Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεαστεί το Βόρειο κομμάτι της Κρήτης, όπου αθροιστικά περιμένουμε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Προς το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται το σκηνικό του καιρού από τα δυτικά τουλάχιστον στην Ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει κοντά τους 17-20 βαθμούς στα Ηπειρωτικά και ως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αθήνα θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να φτάνει μόλις τους 19 βαθμούς.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη με παρόμοιες θερμοκρασίες μέχρι 18-19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και θα είναι βοριάδες ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί ήπιας έντασης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Ενώ η μέρα θα ξημερώσει με αυτές τις βροχές που περιμένουμε και στη Θεσσαλία, θα υπάρξουν ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός «θα ανοίξει» και την εμφάνιση τους θα κάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τόσο στα ανατολικά Ηπειρωτικά, όσο και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν στο Αιγαίο στα 6 – 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 20 – 22 βαθμούς.

Της Έφης Φανάρα,newsit

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | Μίνι καύσωνας και αφρικανική σκόνη έως την Πέμπτη

Ο ζεστός καιρός θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη με τη θερμοκρασία να «τραβά την ανηφόρα». Η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να κυλήσει με τον υδράργυρο να δείχνει 3 έως 6 βαθμούς παραπάνω από ό, τι τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ήδη χθες Κυριακή καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη μέγιστη της ημέρας να σημειώνεται στην Σκάλα Μεσσηνίας στους 37,8 °C. Σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την Τρίτη και την Τετάρτη, τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, που την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με τους 39-40 βαθμούς την Τρίτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια οι περιοχές που την Τρίτη «φλερτάρουν» με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40 βαθμούς) είναι οι εξής:

  • Λάρισα
  • Τρίκαλα
  • Καρδίτσα
  • Φθιώτιδα
  • Βοιωτία
  • Δωδεκάνησα

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει την Τρίτη στους 37-38 βαθμούς

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
  • Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
  • Οι άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι, αρχικά στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, με ένταση 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βορειοδυτική χώρα όπου θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 38, στο ανατολικό Αιγαίο τους 36 και στις υπόλοιπες περιοχές τους τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα βορειοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές ή όμβροι ενδέχεται να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Προβλέψεις για ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι – Πολύ πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη.

Τα καλοκαίρια του 2021 και 2023, η Ελλάδα βίωσε δύο καύσωνες εξαιρετικά έντονους και με μεγάλη διάρκεια, οι οποίοι κατατάχθηκαν μεταξύ των μεγαλύτερων σε διάρκεια καυσώνων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΑΑ/meteo.gr. Ανάλογες είναι οι προβλέψεις και για το επερχόμενο καλοκαίρι.

«Η μοναδική εκτίμηση που υπάρχει και προέρχεται από μεγάλα μετεωρολογικά κέντρα του εξωτερικού είναι ότι όλο το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου οι θερμοκρασίες στην  Ευρώπη θα είναι πάνω από τα κανονικά» τονίζει ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος COPERNICUS αναμένονται αρκετά υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες καθώς η Ευρώπη θερμαίνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση άλλες ηπείρους. Κατά μέσο όρο η θερμοκρασία τους θερινούς μήνες θα αυξηθεί ι κατά 1 βαθμό σε σχέση με άλλες χρονιές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

enikos.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση Καλλιάνου | Πότε έρχεται θερμή εισβολή με 36άρια

Σε… βαθύ καλοκαίρι θα περάσουμε σε λίγες ώρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, μια θερμή εισβολή θα εκτινάξει τη θερμοκρασία πάνω από τους 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον κύριο Καλλιάνο, η θερμοκρασία από το Σάββατο θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, ενώ η ζέστη θα αρχίσει να είναι αισθητή από την Κυριακή με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Δείτε την ανάρτησή του:

«ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ “ΜΥΡΙΣΕΙ” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

  • Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».
newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | «Έρχονται» δύο θερμικές εξάρσεις από σήμερα μέχρι την Τετάρτη | Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να έχει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή (17.05.24) έως και την επόμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή σε ορισμένες περιοχές της χώρας και την αφρικανική σκόνη. «Κύματα» θερμικών εξάρσεων θα φέρουν ακόμη και 35άρια. 

Στα… δύο θα χωριστεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς άλλον καιρό θα έχει η Βόρεια Ελλάδα και άλλον η Δυτική, όπου η ζέστη θα κινηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά, δύο θερμικές εξάρσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη από την ερχόμενη Τρίτη (21.05.24).

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός θα είναι διαφορετικός και θα χωρίζει τη χώρα στα δύο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, καθώς η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη, όπου θα έχουμε παροδικά φαινόμενα και αυξημένη συννεφιά. Στα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησο και Κρήτη) η ζέστη όμως θα είναι αισθητή».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υπάρχουν δύο θερμικές εξάρσεις η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη, λίγο αργότερα την Τρίτη και Τετάρτη. Όπως τονίζει ο ίδιος, η δεύτερη ίσως φανεί για λίγο σε ορισμένες περιοχές και στα βόρεια την Τρίτη.

«Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς (με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35», σημειώνει.

«Η σχετική υγρασία θα είναι κάπως αυξημένη, αλλά δεν θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική . Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που αναφέρουμε στις προγνώσεις 32 με 34 και τοπικά (κυρίως στην Κρήτη) 34 με 36 βαθμούς, δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως τιμές “καύσωνα”», επισημαίνει.

newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en