Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού αναμένονται σήμερα καταιγίδες – Πότε θα βελτιωθεί

Μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι στα πελάγη με τάση εξασθένησης, θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει από χθες και από τα δυτικά ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Σὐμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι και επικαιροποιήθηκε αργά το βράδυ, σήμερα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Έως και τις απογευματινές ώρες την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αύριο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και την Μακεδονία όπου θα σημειώνονται και σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά τμήματα οι καταιγίδες θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, κυρίως με μικρής διαμέτρου χαλάζι. Αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 15 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4 έως 6 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, έως και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και έως και τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-05-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε περισσότερα εδω: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 29/3/2024

Αίθριος γενικά αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.

Στην Καβάλα περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότια-νοτιοανατολικά με περίπου 1 μποφόρ (3 km/h) και ανατολικά με σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 28/3/2024

Οι τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Πέμπτη 28/3. Πιθανότητα για τοπικές βροχές θα υπάρχει στα νότια ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα δυτικά και νότια. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης θα υπάρχει στα ανατολικά και νότια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα νότια νησιωτικά τμήματα. Σημαντική μεταφορά σκόνης αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, εκτός από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Καβάλα περιμένουμε ελαφριές νεφώσεις τις πρωηνές ώρες μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα και αίθριος ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με ένταση έως 1 μποφόρ (5 χλ./ωρα) και σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και τοπικά στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 27/3/2024

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια, άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και άνεμοι έως 6-7 μποφόρ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της βόρειας χώρας, σύμφωνα με το meteo. Επίσης, αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης που θα είναι εντονότερη στα δυτικά και νότιας της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα τμήματα του Βορείου Αιγαίου αναμένονται βορειοανατολικοί-ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Καβάλα περιμένουμε μερικές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: newsbeast.gr, weather.com

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en