Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Καιρός | Παγετός σε περιοχές της χώρας, έφτασε τους – 8,4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Ισχυρός παγετός καταγράφηκε σε περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ο πιο ισχυρός παγετός ήταν στο Οχυρό Νευροκοπίου όπου η θερμοκρασία έφτασε τους -8,4 βαθμού Κελσίου.

Ακολούθησε το Νευροκόπι με -7,8 βαθμούς Κελσίου, το Παρανέστι Δράμας με -7,6 βαθμούς Κελσίου, το περιθώρι Νευροκοπίου -7,3 με βαθμούς Κελσίου, τα Δίκαια Έβρου με -5,6 βαθμούς Κελσίου, ο Μικρόκαμπος Δράμας με -5,6 βαθμούς Κελσίου, οι Σέρρες με -5,4 βαθμούς Κελσίου και η Αργυρούπολη Δράμας με -5,3 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες στον πίνακα του meteo

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δράμα – Καβάλα και συγκεκριμένα του τμήματος Κρηνίδες – Σταυρός.

Σύμφωνα με την ερώτηση, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στις 9 Απριλίου 2025, εγκρίθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας κατασκευής του έργου για 3 έτη, μέχρι τις 14 Απριλίου 2027. Το έργο αυτό, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2025, αντιμετωπίζει σημαντικές καθυστερήσεις.

Η σημασία του έργου είναι κομβική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της Δράμας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής της προοπτικής. Η καθυστέρηση εγείρει ερωτήματα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ήδη επισκεφθεί την περιοχή τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και αρμόδιοι Υπουργοί.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε επίσκεψή του το 2023, είχε ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις απαραίτητες μελέτες. Επιπλέον, τον Μάιο του 2024, ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως η ολοκλήρωση του τμήματος Κρηνίδες – Σταυρός υπολογίζεται πλέον στο τρίτο τρίμηνο του 2026.

Η τοπική κοινωνία, όπως τονίζεται στην ερώτηση, διεκδικεί σθεναρά την υλοποίηση και των υπολοίπων τμημάτων του άξονα Ε-61 (Καβάλα – Δράμα – Σέρρες – Προμαχώνας), με έμφαση στο υπό κατασκευή τμήμα 8,3 χλμ., που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και όχι από την κεντρική διοίκηση.

Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό:

  • Ποιοι λόγοι οδήγησαν στη χορήγηση της συγκεκριμένης παράτασης;

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες και οι εργασίες στο τμήμα Κρηνίδες – Σταυρός;

  • Ποιο είναι το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών;

Το ζήτημα της ολοκλήρωσης του άξονα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα της περιοχής, με την πολιτική πίεση να αυξάνεται προκειμένου να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Νέα Πλατεία στο Παρανέστι: Σύγχρονη, Πράσινη και Προσβάσιμη για Όλους

Με επίσημη τελετή και την παρουσία πλήθους πολιτών και τοπικών φορέων, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου η νέα πλατεία Παρανεστίου. Το έργο αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και εντάσσεται στις παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η νέα πλατεία περιλαμβάνει αναβαθμισμένες υποδομές, μικρό θεατράκι, σύγχρονο φωτισμό τεχνολογίας LED, διαμορφωμένους χώρους πρασίνου με νέο αρδευτικό σύστημα, σημεία ξεκούρασης και προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Όπως τονίστηκε, πρόκειται για έναν χώρο κοινωνικής συνάθροισης για όλες τις ηλικίες.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον Δήμο μας. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας, παραδίδουμε στους δημότες έναν χώρο αντάξιο των αναγκών και των προσδοκιών τους.»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και πολιτιστικών συλλόγων, τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η ανακατασκευή χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους του Δήμου, αποδεικνύοντας τη βούληση για ένα λειτουργικό, οικολογικό και ανθρώπινο αστικό περιβάλλον.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Επιχειρηματικό Σχέδιο στη Δράμα: Αγοράστηκε η Καπναποθήκη δίπλα στο Παλιό Νοσοκομείο

Ένας επιχειρηματίας από τη Δράμα φέρεται να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της εμβληματικής πολυώροφης καπναποθήκης που βρίσκεται δίπλα στο παλιό Νοσοκομείο της πόλης (βλ. φωτογραφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στην αξιοποίηση του ακινήτου, με σχέδια που περιλαμβάνουν είτε τη μετατροπή του σε σύγχρονα διαμερίσματα είτε, κατά άλλες πηγές, τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Το ενδιαφέρον για το ακίνητο έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την αξιοποίηση των ιστορικών βιομηχανικών κτιρίων της Δράμας, σε μία περίοδο όπου η αστική αναγέννηση και η τουριστική ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ήδη, οι μισθωτές που στεγάζονταν στους ορόφους της καπναποθήκης έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να αποχωρήσουν, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια για άμεση ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου.

Το μέλλον του ιστορικού αυτού κτιρίου φαίνεται πως αλλάζει ραγδαία, με τον χρόνο να δείχνει αν το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τη Δράμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en