Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καιρός: Άνοιξη… μέχρι νεωτέρας

image_print

O άστατος καιρός περιορίζεται προς την πλευρά της Κρήτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αλλά πρέπει για ένα 24ωρο να δείξουμε προσοχή για τους βοριάδες.

Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεπεράσει τους 20 βαθμοΣύμφωνα με το Weather Analysis Greece για σήμερα και αύριο προβλέπεται:
Προοδευτική εξασθένηση των θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από σήμερα το μεσημέρι και έπειτα. Παράλληλα η θερμοκρασία σημειώνει και νέα άνοδο στα δυτικά και βόρεια κυρίως, πλέον μπαίνουμε σε ανοιξιάτικες τιμές. Το πρωί πάντως το κρύο παραμένει έντονο. Βροχές δεν φαίνονται τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Την Πέμπτη μπαίνουμε ακόμη βαθύτερα σε Ανοιξιάτικη αίσθηση, το μεσημέρι το μπουφάν θα γίνει βάρος με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Ο καιρός του Μαρτίου

Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece ο καιρός του τρέχοντος μηνός διαμορφώνεται ως εξής:

Χειμωνιάτικο ήταν το ξεκίνημα του Μάρτη σε πολλές περιοχές, με το κρύο έντονο, συνθήκες που αναμφίβολα δεν θύμιζαν σε τίποτα πως μπήκαμε στις πρώτες μέρες της Άνοιξης. Φυσικά δεν είναι και κάτι αξιοπρόσεκτο, ο Μάρτης να δίνει ημέρες καθαρόαιμα χειμωνιάτικες, ακόμη και στην καρδιά του. Πάμε όμως να ρίξουμε μια επιγραμματική ματιά, για το πως αναμένεται σε μέσες άκρες, να κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες, έως και τα τέλη του μήνα.

Στον χάρτη της εικόνας μας, διακρίνουμε το οτι κατά γενική ομολογία, υψηλές πιέσεις θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στον Ατλαντικό, οι οποίες κατά περιόδους θα ανυψώνονται έως και την Γροιλανδία. Αυτό σημαίνει, πως το σύνολο της Ευρώπης, θα πρέπει να περιμένει έναν μάλλον αρκετά ψυχρό Μάρτη, ενώ δεν θα λείψουν και επεισόδια πυκνών χιονοπτώσεων ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία σοβαρού ψύχους στην πλευρά της Ρωσίας και των Σκανδιναβικών χωρών, ψύχος το οποίο θα διοχετεύεται κατά κύματα προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ τώρα, αυτές οι βαρομετρικές διατάξεις, παραδοσιακά έχουν ως αποτέλεσμα, να αναπτύσσονται σημαντικές βαρομετρικές διαταραχές και οργανωμένα βαρομετρικά συστήματα, δίνοντας πολλές βροχές, οι οποίες πιθανόν να φέρουν και προβλήματα, ιδιαίτερα σε ακτές Ισπανίας, Γαλλίας και στην Ιταλία.

Η ΕΛΛΑΔΑ, αναμένεται σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να βρεθεί στον θερμό τομέα αυτής της κατάστασης. Αυτό σημαίνει πως σημαντικά θερμές αέριες μάζες, με την μορφή νοτιάδων, θα ανεβάσουν θεαματικά τον υδράργυρο, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Αναλόγως την θέση των βαρομετρικών συστημάτων στην Μεσόγειο, θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό να έχουμε και το πρώτο μεγάλης κλίμακας επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Απο πλευράς βροχών, αυτές φαίνεται πως θα πέσουν σε μεγάλο βαθμό πρωτίστως στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία ως όλα δείχνουν θα βρεθεί με αξιοσημείωτες καταγραφές βροχής έως το κλείσιμο του μήνα.

Πάντως, βαδίζοντας μετά το δεύτερο μισό του μήνα, φαίνεται πως το κρύο της Ευρώπης θα κινηθεί προς την χώρα μας. Σε εκείνο το διάστημα, πιθανόν να δούμε μια εκ νέου σημαντική υποχώρηση του υδράργυρου και γιατί όχι, και κάποιες χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
newsbomb.gr
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κινητοποίηση εμπόρων στη ΔΟΥ Καβάλας

image_print

Σε κινητοποίηση καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 13:00, έξω από τη ΔΟΥ Καβάλας, στο Διοικητήριο.

Με ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση τονίζει ότι οι μικροί επαγγελματίες και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα οικονομικά βάρη, σε μια περίοδο έντονων ανατιμήσεων, γεωπολιτικών αναταράξεων και αβεβαιότητας στην αγορά.

Όπως επισημαίνει, η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και μεταφορές πιέζει καθημερινά το εισόδημα των επαγγελματιών, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες, ενεργειακές εταιρείες και μεγάλες αλυσίδες καταγράφουν αυξημένα κέρδη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην τεκμαρτή φορολόγηση, στην προκαταβολή φόρου και στις νέες ψηφιακές υποχρεώσεις, όπως το MyData, το ψηφιακό πελατολόγιο, το Open Business και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, που, όπως υποστηρίζεται, επιβαρύνουν δυσανάλογα τους μικρούς επαγγελματίες.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει επίσης τους νέους μηχανισμούς είσπραξης οφειλών, την εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών στα χρέη προς τον ΕΦΚΑ και τον κίνδυνο κατασχέσεων για όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική και στις ηγεσίες συνδικαλιστικών φορέων του εμπορικού κόσμου, καθώς, όπως αναφέρεται, καθυστερούν την οργάνωση ουσιαστικής αντίδρασης και καλλιεργούν αυταπάτες περί διαλόγου και συνεννόησης.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί σωματεία και επαγγελματίες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος και ανακούφισης των μικρών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται πλαφόν στις τιμές ενέργειας και καυσίμων, κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στην ενέργεια, κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος, προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ΕΦΚΑ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης : “Υπάρχει λύση για το θέμα των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων με νόμο!”

Ο Μακάριος Λαζαρίδης για τις αποζημιώσεις στα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ Μακάριου Λαζαρίδη :

Με το νόμο 5297/2026 κωδικοποιήθηκαν άρθρα του νόμου 4849/2021.

Σε αυτά τα άρθρα περιλαμβάνεται και το 51 του 4849. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 182 του 5297 τροποποιείται η επίμαχη παράγραφος του άρθρου 51 και προστίθενται τα εξής: «… στον οικείο Δήμο, ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, … για τη λειτουργία κινητής καντίνας, φορητής εγκατάστασης έψησης για τη διάθεση τροφίμων και ποτών στο πλαίσιο της εκδήλωσης».

Ας το δουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας και οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι στους οποίους στέκομαι δίπλα τους, καθώς θεωρώ ότι ήδη έχει υπάρξει λύση.

Μια δεύτερη ματιά, όμως, πάντα είναι χρήσιμη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Δωρεά απινιδωτή από την Περιφέρεια ΑΜΘ

image_print

Στην ενίσχυση του πολύτιμου έργου των εθελοντών που προσφέρουν υπηρεσίες διάσωσης και πολιτικής προστασίας προχώρησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την παράδοση ενός σύγχρονου αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Νέστου.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας από τον Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης των εθελοντικών οργανώσεων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της προσφοράς προς τον πολίτη.

Ο νέος απινιδωτής θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του επιχειρησιακού εξοπλισμού της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Νέστου, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής και ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τις εθελοντικές ομάδες, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και στη διαχείριση κρίσεων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η συνεργασία με τους εθελοντές αποτελεί βασικό πυλώνα για την αποτελεσματική πολιτική προστασία σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Νέστου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη για τη σημαντική αυτή προσφορά, η οποία ενισχύει τις δυνατότητές τους να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεχίζει να επενδύει στην πρόληψη, την ασφάλεια και την υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων, αναγνωρίζοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en