ΚΑΒΑΛΑ

“Καμπανάκι” από τον σύλλογο Πολυτέκνων Καβάλας για την υπογεννητικότητα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με την ευκαιρία της γιορτής της «ημέρας της Πολύτεκνης οικογένειας» που η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει να εορτάζεται την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου και στα πλαίσια του εορτασμού της μνήμης των προστατών μας, Αγίων μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και τα επτά τέκνων τους, κρίναμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε στο κοινό του Νομού μας, δια του τύπου, εντελώς επιγραμματικά, ορισμένα στοιχεία οικονομικής και δημογραφικής πολιτικής σε σύγκριση με τα αντίστοιχα κάποιων κρατών της Ε.Ε.

Ο μεγαλύτερος θησαυρός μια χώρα είναι ο πληθυσμός της και κυρίως ο νεανικός. Κατά τα διεθνή δεδομένα ο πληθυσμός μιας χώρας θεωρείται γηρασμένος όταν οι ενήλικες, δηλαδή αυτοί που είναι πάνω από 65 χρονών, ξεπερνούν το 7% στο σύνολο του πληθυσμού. Στη χώρα μας οι ενήλικες είναι πάνω από 22%, δηλαδή τρεις φορές πάνω από το κανονικό.

Γι΄ αυτό λέγεται ότι είμαστε εν κράτος γερόντων. Και η γήρανση αυτή σημαίνει μείωση του εργατικού δυναμικού, μειωμένη παραγωγή, επιβάρυνση του ασφαλιστικού συστήματος κατάρρευση του συνταξιοδοτικού και αδυναμία παροχής ικανοποιητικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όλοι γνωρίζετε το πως συμβαίνει αυτό. Ένα μέρος των αγοριών και κοριτσιών δεν παντρεύονται για γνωστούς λόγους. Ένα άλλο μέρος μετανάστευσε. Τα ΜΜΕ τους υπολογίζει σε 500.000.

Κατόπιν τα νέα ζευγάρια ως επί το πλείστον κάνουν ένα παιδί και το πολύ δύο. Με αυτή την τακτική δεν αναπληρώνονται οι γενεές και φυσικό είναι ο πληθυσμός να μειώνεται. Για να υπάρξει ανανέωση θα πρέπει να μην υπάρχει μετανάστευση και το κάθε ζευγάρι να έχει πάνω από τα δύο παιδιά. Οι θάνατοι είναι υπερδιπλάσιο από τις γεννήσεις.

Για το θέμα μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας Ιωάννης Βοϊδης στο ENA Channel:

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version