ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης | «Το 1821 η γέννηση, σήμερα η αναγέννηση»

Η Ελλάδα προετοιμάζεται να εορτάσει με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο: με αυτή τη φράση-«γέφυρα» ανάμεσα στο χθες και το αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία εορτασμού συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση, μια υπόθεση που είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, όπως τόνισε

Η τοποθέτησή του έγινε στο πλαίσιο της πανηγυρικής εκδήλωσης για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πολιτικών αρχηγών και άλλων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του, Κων. Τασούλα, ο οποίος, αφετηριακά, τόνισε ότι όλοι είναι εδώ για την έναρξη των εργασιών προετοιμασίας της χώρας για την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.

«Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους. Στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας. Υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της. Αλλά και με σταθερή πυξίδα τη θετική προβολή της στο μέλλον. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης. Αναστοχασμού και μίας νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν, τελικά, σε εθνική αυτογνωσία. Πρόκειται, τελικά, για μία επαναγνωριμία με τον συλλογικό μας εαυτό. Που θα δώσει στην Ελλάδα μία σημαντική ευκαιρία να ανασυνταχθεί εσωτερικά. Αλλά και να επανασυστηθεί με τη σύγχρονη ταυτότητά της στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ολόκληρο». Αυτό τόνισε μεταξύ πολλών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο του λόγου του, πρόσθεσε εμφατικά: «Αν κάποτε, κύριε Πρόεδρε, διεκδικούσαμε όσα δεν είχαμε, τώρα καλούμαστε να προστατέψουμε τα αγαθά που έχουμε, με σημαντικότερο το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Κι αυτό, ταυτόχρονα, με την προσπάθεια να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εθνικής εξωστρέφειας. Τότε ήταν η γέννηση, σήμερα ηαναγέννηση!».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version