Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης: Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο Ναύπλιο

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ναύπλιο, όπου συνομίλησε με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης να τον υποδεχτούν.

«Θυμάστε, ότι το 2019 ζήτησα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μιλώντας σας για ορισμένες σαφείς πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες η κυβέρνησή μας ήθελε να φέρει εις πέρας. Είχα δεσμευτεί τότε ότι το πρώτο το οποίο έπρεπε να κάνουμε είναι να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα κάναμε πράξη. Και τα κάναμε πράξη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.  Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είχαμε μια κανονική, θα έλεγα, περίοδο διακυβέρνησης. Από τη μια κρίση στην άλλη πηγαίναμε.

Μπορέσαμε όμως και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό. Κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, κάναμε την Ελλάδα να έχει μια φωνή η οποία μετράει στην Ευρώπη. Και μπορούμε σήμερα ως Νεοδημοκράτες να είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι τηρήσαμε όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά μια σειρά από πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις.

Αν μπορέσαμε, λοιπόν, να πετύχουμε όλα αυτά σε τέσσερα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα διαχειριζόμασταν τόσες πολλές κρίσεις, φανταστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε την επόμενη τετραετία, αν μας βοηθήσουν λίγο οι διεθνείς συγκυρίες και όντας και εμείς πια πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι να σηκώσουμε αυτό το μεγάλο βάρος, αυτή τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Και καθώς από αύριο θα μπούμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο, θα προκαλέσω και θα προσκαλέσω τους αντιπάλους μας να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες το έργο της δικής μας κυβέρνησης και το έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης. Διότι μην κοροϊδευόμαστε, δύο είναι οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα στη χώρα που διεκδικούν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.

Να θυμηθούν οι πολίτες πώς ήμασταν το 2019, να θυμηθούν οι πολίτες τι έταζαν κάποιοι το 2015, πως μας έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και μας βύθισαν πιο βαθιά σε ένα τρίτο μνημόνιο, τσάκισαν τη μεσαία τάξη σε φόρους. Τα λέω όλα αυτά, διότι στις εκλογές κρίνεται πάντα η αξιοπιστία των πολιτικών. Όλοι μας θα σταθούμε μπροστά σας και θα μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις για το τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Το ερώτημα είναι, ποιον πρέπει να πιστέψουν σήμερα οι πολίτες; Μία παράταξη η οποία παρά τις δυσκολίες έκανε πράξη αυτά που είπε ή μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παραμένει, προσέξτε, βαθιά αδιόρθωτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση δεν έμαθε τίποτα και δεν ξέχασε και τίποτα από αυτά τα οποία έκανε προφανώς. Γι’ αυτό έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πακέτο παροχών το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε, 45 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων ετών. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Και ο μόνος λόγος που τα τάζουν είναι γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό τους είναι πολύ εύκολο να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα.

Εμείς, όμως, ως υπεύθυνη δύναμη διακυβέρνησης, έχουμε άλλη ευθύνη και άλλη υποχρέωση. Αυτά τα οποία θα σας πούμε για την επόμενη τετραετία, να ξέρουμε ότι μπορούμε να τα δρομολογήσουμε. Και όταν εμείς ως Νέα Δημοκρατία μιλάμε για συνέχιση της πορείας ανάπτυξης της χώρας, ξέρουμε πολύ καλά πως μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δέσμευση. Διότι εμείς ήμασταν αυτοί που φέραμε στη χώρα επενδύσεις, εμείς μειώσαμε τους φόρους, εμείς φέραμε ανάπτυξη διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εμείς φέραμε πίσω τους επισκέπτες στη χώρα, σε μία εποχή που πολλές άλλες χώρες δεν τολμούσαν να ανοίξουν λόγω της πανδημίας.

Χτίσαμε το brand της πατρίδας μας και γι’ αυτό και φέτος εκτιμώ ότι θα πάμε σε νέο ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό, κάτι το οποίο είναι τόσο σημαντικό για τη δική σας την περιοχή, για την Αργολίδα συνολικά, που είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Έτσι δημιουργούνται τελικά οι καλύτερες θέσεις εργασίας, έτσι αυξάνονται οι μισθοί, έτσι μπορούν όλες και όλοι οι Έλληνες να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας. Γι’ αυτά, λοιπόν, θα μιλήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η κοινωνία ζητά εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα»

«Θέλω να σας ζητήσω, ως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να αποφύγετε την τοξική αντιπαράθεση την οποία θα επιδιώξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε με την ισχύ των επιχειρημάτων μας. Μπορούμε να μιλήσουμε με αυτοπεποίθηση για το έργο μας και μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα για το παρελθόν τους, γιατί ντρέπονται γι’ αυτό, και που δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να αντιληφθούν τη θέση της Ελλάδος σε ένα κόσμο που αλλάζει, θα επιδιώκουν πάντα την τοξικότητα, την πόλωση, τη σκληρή σύγκρουση.

Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία αυτό ζητά από τους πολιτικούς. Ζητά, τελικά, εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και ξέρουμε ότι παρά την πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε σημαντικές δυσκολίες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Πώς θα αυξηθούν, όμως, οι μισθοί; Μόνο αν συνεχίσουμε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Αν φέρουμε ξένες επενδύσεις, αν βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας.

Ξέρω πολύ καλά, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ακόμα σημαντικά ζητήματα. Δοκιμάστηκαν οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, κράτησαν όρθια τη χώρα την εποχή της πανδημίας, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πραγματικά θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Να μιλήσουμε για το πώς θα κάνουμε το κράτος μας ακόμα πιο αποτελεσματικό. Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου αυτή την τετραετία. Πόσοι από εσάς θυμούνται τη ζωή σας πριν από το gov.grπ, όταν περιμέναμε στις ουρές στα ΚΕΠ για την πιο απλή συναλλαγή με το κράτος; Όλα αυτά πια ανήκουν στο παρελθόν, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος και μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Πώς θα ασχοληθούμε πιο σοβαρά και πιο ουσιαστικά με τη νέα γενιά, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει συνολικά την πολιτική με καχυποψία, διότι αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, ουσιαστικά θυμούνται μια Ελλάδα η οποία ήταν σε παρατεταμένη κρίση.

Μόνο τώρα για πρώτη φορά μπορούν να ατενίσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έχουν κι αυτοί όμως τις δικές τους ανησυχίες, τους δικούς τους προβληματισμούς. Συναντώ συχνά νέους και το πρώτο πράγμα το οποίο μου λένε είναι «πώς θα αποκτήσουμε εμείς το δικό μας σπίτι, πώς θα φύγουμε από τις οικογένειές μας να μπορέσουμε και εμείς να ξεκινήσουμε τη δική μας ζωή, να φτιάξουμε τη δικιά μας οικογένεια;». Κι έρχεται το κράτος τώρα, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε 10.000 νέους και νέα ζευγάρια δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι με επιδοτούμενο δάνειο και να πληρώνουν ουσιαστικά στην τράπεζα πολύ χαμηλότερη δόση από ό,τι θα πλήρωναν στο ενοίκιο, για να αποκτήσουν όμως τελικά το δικό τους σπίτι.

Αυτές είναι ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά και κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός κόμματος το οποίο εστιάζεται στα πραγματικά προβλήματα και ενός άλλου κόμματος το οποίο επιμένει να κινείται στη σφαίρα της παραπολιτικής, της τοξικότητας και της χυδαιότητας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν υποσχέθηκα θαύματα, υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και εφαρμογή κοστολογημένου προγράμματος»

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη κάλπη της Μεταπολίτευσης και το λέω αυτό διότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, την οποία κάποιοι ψήφισαν, ενώ είχαν φροντίσει να εκλεγούν με την ενισχυμένη αναλογική, μόνο και μόνο για να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα της χώρας.

Και για να αποτρέψουμε οποιοσδήποτε σενάριο «πολιτικής τερατογέννεσης» – για να το πω με απλά λόγια, μία «κυβέρνηση των ηττημένων», την οποία βλέπω ότι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχουν ανακαλύψει ως σενάριο για να δικαιολογήσουν τη βεβαιότητά τους ότι θα χάσουν τις εκλογές – για να αποτρέψουμε, λοιπόν, ένα τέτοιο σενάριο που ξαφνικά θα φέρει μαζί τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Βαρουφάκη, ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη, στη μόνη κάλπη της 21ης Μαΐου», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και μπορεί σήμερα να είναι ολίγον δυσαρεστημένοι, τους ζητώ να δουν τη μεγάλη εικόνα. Τους ζητώ να δουν πού βρισκόταν η χώρα το ’19 και πού βρίσκεται σήμερα. Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Διότι, φίλες και φίλοι, το 2019, όταν σας κοίταξα στα μάτια και σας ζήτησα να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας, δεν σας υποσχέθηκα θαύματα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και εφαρμογή ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου προγράμματος.

Και σήμερα, με ήσυχη τη συνείδησή μου, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω: ναι, αυτή μου τη δέσμευση την έκανα πράξη. Γι’ αυτό και τώρα, ενόψει αυτής της νέας εκλογικής αναμέτρησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι πολίτες στα κεντρικά προεκλογικά διλήμματα θα απαντήσουν με κρίση και έχοντας στο μυαλό τους και το ατομικό τους συμφέρον αλλά και τη συλλογική ευημερία.

Διότι είναι πολύ απλά τα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές: Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ευημερίας, να πηγαίνουμε μπροστά σταθερά ή αν θα πάμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε σε μια πολιτική η οποία μειώνει τους φόρους και τις εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με αυστηρότητα ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων και μιας θάλασσας που για κάποιους δεν είχε καν σύνορα. Αν θα εξακολουθούμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, να διεκδικούμε για τα εθνικά συμφέροντα πρόσθετους πόρους, να συμμετέχουμε ως πρωταγωνιστές στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συνομιλιών ή αν θα ξαναγίνουμε ουραγοί και επαίτες της Ευρώπης.

Όλα αυτά ζητώ από τους πολίτες να τα αναλογιστούν. Να μας κρίνουν με αυστηρότητα και να κάνουν τις επιλογές τους. Και δεν έχω προσωπικά καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου, οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το βαρύ έργο της διακυβέρνησης της χώρας».

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en