ΘΑΣΟΣ

Κ. Χατζηεμμανουήλ | «Ποτέ πριν στη Θάσο δεν έγιναν τόσα πολλά, σε τόσο λίγα χρόνια»

Το πρώτο μας μέλημα ως δημοτική αρχή ήταν να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, διασφαλίζοντας την αειφορία των φυσικών μας πόρων, στην οποία βασίζεται ο τουρισμός της Θάσου για το μέλλον.

Το μεγαλύτερο έργο των προηγούμενων ετών στη Θάσο, είναι κάτω από την επιφάνεια της γης και είναι αυτό που την κράτησε όρθια σε μια εποχή «έκρηξης» του τουρισμού και των απανωτών ρεκόρ αφίξεων, έχοντας όμως προβλέψει και περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Αντιμετωπίζουμε το θέμα του πόσιμου νερού με ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων και όχι με βιαστικές και πρόχειρες λύσεις, πετυχαίνοντας καθολική προστασία και ορθολογική διαχείριση των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων, όπως ακριβώς επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Η Θάσος αποκτά το Σύστημα Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του δικτύου ύδρευσης (3 εκ. €).

Με την κατασκευή νέων δικτύων, αντικατάσταση των παλιών και με νέες δεξαμενές, θωρακίσαμε τη Θάσο με πλήρη επάρκεια νερού. Φτιάξαμε νέα δίκτυα ύδρευσης κόστους 8 εκ. € στους οικισμούς Σκάλας Παναγίας και Σκάλας Ποταμιάς, Ποτού, Σκάλας Ραχωνίου και Λιμένα, Σκάλας Καλλιράχης, Αγίου Γεωργίου κ.α. Τώρα αρχίζουν νέα μεγάλα έργα, αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις σε Σκάλα Καλλιράχης, Πρίνο και Σκάλα Πρίνου, Σκάλα Μαριών κ.α. και συνεχίζουμε σε Λιμενάρια, Αστρίδα, Αλυκή και Κοίνυρα.

Παραλάβαμε έναν Δήμο με βιολογικό καθαρισμό και δίκτυα αποχέτευσης σε ένα πολύ μικρό τμήμα στη βορειοανατολική Θάσο. Ο κανόνας στο νησί μας ήταν οι βόθροι. Σήμερα, καλύπτουμε με βιολογικούς και δίκτυα όλους τους οικισμούς της Θάσου και εκσυγχρονίζουμε τους δύο παλιούς και ανεπαρκείς βιολογικούς καθαρισμούς σε Λιμένα και Ποταμιά. Οι χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατάφερε από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Θάσου είναι οι μεγαλύτερες στο νομό Καβάλας κι από τις υψηλότερες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Θωρακίζουμε τη Θάσο με ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, βλέποντας μακριά, λαμβάνοντας μέριμνα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Ενδεικτικά: ολοκληρώσαμε τον Βιολογικό που θα καλύψει Καλλιράχη, Σκάλα Καλλιράχης και Σκάλα Σωτήρα (1,4 εκ. €) εντάσσοντας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου (3,2 εκ. €). Θέσαμε σε λειτουργία τον compact Βιολογικό των Μαριών (500.000€), που εξυπηρετεί προσωρινά, μέχρι να τελειώσουν τα έργα, τους οικισμούς Μαριών, Σκάλας Μαριών και Λιμεναρίων.

Κατασκευάζεται ο Βιολογικός Λιμεναρίων-Ποτού-Θεολόγου και τα δίκτυα αποχέτευσης (12 εκ. ευρώ) με ολοκλήρωση στις αρχές της επόμενης χρονιάς κι ετοιμαζόμαστε για τη δημοπράτηση του Βιολογικού Πρίνου – Ραχωνίου (8 εκ. €) που αρχίζει φέτος.

Ο Βιολογικός του Λιμένα λειτουργεί πλέον κανονικά, αφού πρώτα αντιμετωπίσαμε προβλήματα στη λειτουργία του κι αφού καλύψαμε με αποχετευτικό δίκτυο τις μισές περιοχές της πρωτεύουσας που δεν είχαν ενταχθεί από την αρχή. Υλοποιήσαμε την πρώτη φάση συντήρησης και εκσυγχρονισμού στον παλιό βιολογικό Σκάλας Παναγίας – Σκάλας Ποταμιάς και πλέον η μονάδα λειτουργεί κανονικά. Προωθούμε τώρα νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της μονάδας, αντλώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να γίνει το ίδιο σύγχρονος με τις νέες μονάδες.

Ζητούμε από τους Θάσιους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ. Ζητούμε να στηρίξουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών, το Project2020, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.project2020.gr

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Επικεφαλής του συνδυασμού «Μόνο για τη Θάσο»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version