Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ήττα” του Κράτους ο τελικός κυπέλλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ομολογία ήττας και προσωπική αποτυχία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη αποτελεί η απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλου χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ.

Παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις, τις συναλλαγές μεταξύ Κράτους και αθλητικών παραγόντων και τις ατέρμονες ενδοσυνεννοήσεις, τελικά η Πολιτεία σήκωσε τα χέρια ψηλά και ομολογεί την πλήρη αδυναμία της.

Μπροστά στον φόβο επεισοδίων ο αρμόδιος Υφυπουργός ομολογεί πώς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί έναν ασφαλή αγώνα και επιλέγει την διεξαγωγή του τελικού με άδειες κερκίδες.

Πρόκειται για την επιτομή της κατάντιας αλλά και  απόδειξη παταγώδους  αποτυχίας.

Η βία στα γήπεδα νίκησε και το Κράτος υποχωρεί αδυνατώντας να ελέγξει την κατάσταση. Προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας. Το κράτος παραδίδει άνευ όρων το ποδόσφαιρο σε όλους εκείνους που το έχουν διαβρώσει μέχρι το κόκκαλο και παραδέχεται την ήττα του.

Είναι ενδεικτικό πώς η απόφαση αυτή έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά τον νέο ξυλοδαρμό διαιτητή. Η απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη μάλιστα δημοσιοποιείται ενώ δεν έχουν ακόμη συλληφθεί όλοι όσοι ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου.

Το  δημόσιο αυτό θέαμα είναι λυπηρό. Λυπηρότερη είναι η διαπίστωση  ωστόσο πώς η κρατική εξουσία παραχωρεί αμαχητί χώρο στον θεσμικό υπόκοσμο που κινεί στο σκοτάδι τα νήματα πίσω από την βιτρίνα. Προφανώς θα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον τα χειρότερα.

Το ιστορικό της απόφασης

Έπρεπε να φτάσουμε 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του για να γίνει γνωστό το αν θα διεξαχθεί με κόσμο ή όχι ο τελικός.

Βέβαια από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Ενώ οι δύο φιναλίστ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέφρασαν πολλάκις την επιθυμία τους η αναμέτρηση να διεξαχθεί με κόσμο στις εξέδρες είχε διαρρεύσει εδώ και τρεις ημέρες ότι το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς φιλάθλους.

Εν τέλει σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο τελικός θα διεξαχθεί μονο με προσκλήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης θα παρακολουθήσουν περίπου 1.000 άτομα που θα λάβουν σχετικές προσκλήσεις (σ.σ. υπολογίζονται από 350 για κάθε σύλλογο και 300 για την ΕΠΟ).

Η απόφαση να διεξαχθεί το ματς κεκλεισμένων των θυρών ελήφθη για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά στο τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο «δικεφάλων» και τα επεισόδια στους τελικούς του 2017 και 2018.

Μάλιστα στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου σημειώνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες των Αρχών σύμφωνα με τις οποίες είχαν προγραμματιστεί νέα σκηνικά έντασης τόσο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, όσο και από «πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων». 

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πάλι το 2016.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους.

Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται.

Ως εκ τούτου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί με την παρουσία μικρού αριθμού θεατών οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.».

Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες του Υφυπουργού

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και κυρίως για να νομιμοποιήσει την αδυναμία του κράτους να επιβληθεί στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη σε δηλώσεις στον Real FM κάνοντας λόγο για «ανικανότητα των ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνονται τα εισιτήρια».

Παράλληλα μίλησε για κίνδυνο προβοκάτσιας, επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Πολιτείας είναι η προστασία των θεατών.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται και πρόβλημα. Δηλαδή ότι η πολιτεία δια στόματος Βασιλειάδη παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ελέγχει ΠΑΕ και παράγοντες.

Ερωτάται λοιπόν ο υφυπουργός αθλητισμού:

-Πως είναι δυνατόν σε όλες της Ευρώπης που αντιμετώπισαν και αντιμετώπισαν προβλήματα βίας στο ποδόσφαιρο να έχουν ληφθεί μετρά τα οποία λειτουργούν αποτελεσματικά τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό;

-Ποιο είναι το στοιχείο κύριε Βασιλειάδη που δεν επιτρέπει στην ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα και να επιδιώξει μια αντίστοιχη αποτελεσματικότητα;

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού:

Για την απόφαση που πάρθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων γεγονότων στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο, και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται. Είναι πολλά που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένας μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν που θα δώσουν τα εισιτήρια».

Για το αν αποτελεί παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα: «Εμείς δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ιδίως σε μια περίοδο που έχουμε το VAR. Το ΟΑΚΑ πήρε την πιστοποίηση και του χρόνου και η Super League 1 και η Super League 2 θα έχουν VAR. Σε μια χρονιά καμπής με την αναδιάρθρωση, σε μια σεζόν που τελειώνει και η ελληνική φίλαθλη γνώμη έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που έρχεται το νέο πλαίσιο για τους στημένους αγώνες και τα νέα μέτρα ασφαλείας που δίνουν απόλυτα την ευθύνη στις ΠΑΕ για ό,τι συμβαίνει».

Για τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες: «Θα πρέπει να διαβουλευθούν Ομοσπονδία και ομάδες σε ένα αριθμό ο οποίος θα είναι ελέγξιμος για να ικανοποιήσει χορηγούς και κατόχους ακριβών διαρκείας. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 άτομα. Δεν μπορώ να εμπλακώ βέβαια σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ Καβάλας | Παπαγιάννης και Τσονάκας θα δοκιμαστούν σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ πιστή στις αρχές και την φιλοσοφία πού έχει εδώ και πολλά χρόνια με τα τμήματα υποδομής της και την περαιτέρω ανάδειξη των νέων αθλητών της παίζοντας σε υψηλότερο επίπεδο, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει την τιμητική πρόσκληση που δέχτηκε από την ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθης (Τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής κ. Σαββίδη Θοδωρή) για δύο ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας να συμμετάσχουν στα τελικά δοκιμαστικά προεπιλογής τους.

Πιο συγκεκριμένα, στα γραφεία του συλλόγου έφτασε πρόσκληση από την ΠΑΕ για τούς ποδοσφαιριστές Νικόλαο Παπαγιάννη (τερματοφύλακας, Γεννημένος 2004) και Βασίλη Τσονάκα (επιθετικός, Γεννημένος 2004) το διήμερο 24-25/5/19 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ (Πηγάδια-Ξάνθης) υπό την επίβλεψη όλου του Τεχνικού επιτελείου της Ακαδημίας και του Τεχνικού διευθυντή.

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας, Βασίλειος Τσονάκας, θα πάρει μέρος σε μια σειρά προπονήσεων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το τριήμερο 20-21-22/5/19 στις αθλητικό κέντρο (Μεσημβρία Θεσσαλονίκης) μετά από επίσης πρόσκληση από την ΠΑΕ (Με διαμονή-διανυκτέρευση-διατροφή) στους ξενώνες εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όπως και άλλοι!!!! παρακολουθούνται από το τμήμα σκάουτινγκ των ομάδων αυτών όλο το χρόνο (έχοντας πολύ καλή συνεργασία με την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας της ΑΕΚ).

Όλα αυτά μας κάνουν υπερήφανους γιατί ό πραγματικός στόχος μίας σοβαρής οργανωμένης και επιτυχημένης Ακαδημίας ποδοσφαίρου, είναι ή ανάδειξη τού ταλέντου των μελών της δίνοντας τους το βήμα για να κυνηγήσουν του όνειρο τους.

Η Διοίκηση της ομάδας μας και όλο τεχνικό Team εύχεται το καλύτερο στα παιδιά, Νίκο και Βασίλη!

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ )

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ε.Π.Σ. Καβάλας κατέθεσε αίτημα για την διοργάνωση Grassroots

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ε.Π.Σ. Καβάλας απέστειλε εγγράφως στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το ενδιαφέρον της για ανάθεση της διοργάνωσης Grassroots στην πόλη της Καβάλας.

Το τουρνουά Grassroot, που εντάσσεται στο εξαετές πλάνο “Μπάλα Παντού” και υποστηρίζεται απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA), έχει στόχο τη διάδοση του ποδοσφαίρου κυρίως στις μικρές ηλικίες. Στις εκδηλώσεις αυτές τα παιχνίδια που διεξάγονται έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα και απώτερος σκοπός τους είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των αυριανών ποδοσφαιριστών με το λαοφιλές άθλημα.

Στις ποδοσφαιρικές αυτές γιορτές συμμετέχουν παίκτες ακαδημιών, μαθητές δημοτικών σχολείων, γυναίκες, βετεράνοι και άλλοι. Η Ε.Π.Σ. Καβάλας αισιοδοξεί ότι θα είναι μια εκ των τεσσάρων ενώσεων όλης της χώρας, που θα τους ανατεθεί μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντικός αγώνας της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του Α.Ο. Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ δίνει το Σάββατο 18/5 στις 19:30 έναν πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρικάλων.

Με νικηφόρο αποτέλεσμα θα παίξει στα μπαράζ ανόδου.
Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της πόλης και του αθλήματος να παρευρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών μας.
Φιλική συμμετοχή στον αγώνα θα έχουν και τα τμήματα ZUMBA DANCE FITNESS BY SOUZI από το 5ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας!

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάλεσμα της Energean Καβάλα B.C. για τον “Τελικό” της παραμονής

Δημοσιεύτηκε

στις

Με σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκησή της Energean Καβάλα B.C. καλή όλους τους φίλους της ομάδας να βρεθούν στο πλευρό τους στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Απόλλων Πάτρας.
Η σχετική ανακοίνωση 

ΑΓΩΝΑΣ PLAY OUT ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5 ΩΡΑ 17.00!
ENERGEAN KAVALA BC – AΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5 ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α2!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: