Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ήττα” του Κράτους ο τελικός κυπέλλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ομολογία ήττας και προσωπική αποτυχία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη αποτελεί η απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλου χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ.

Παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις, τις συναλλαγές μεταξύ Κράτους και αθλητικών παραγόντων και τις ατέρμονες ενδοσυνεννοήσεις, τελικά η Πολιτεία σήκωσε τα χέρια ψηλά και ομολογεί την πλήρη αδυναμία της.

Μπροστά στον φόβο επεισοδίων ο αρμόδιος Υφυπουργός ομολογεί πώς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί έναν ασφαλή αγώνα και επιλέγει την διεξαγωγή του τελικού με άδειες κερκίδες.

Πρόκειται για την επιτομή της κατάντιας αλλά και  απόδειξη παταγώδους  αποτυχίας.

Η βία στα γήπεδα νίκησε και το Κράτος υποχωρεί αδυνατώντας να ελέγξει την κατάσταση. Προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας. Το κράτος παραδίδει άνευ όρων το ποδόσφαιρο σε όλους εκείνους που το έχουν διαβρώσει μέχρι το κόκκαλο και παραδέχεται την ήττα του.

Είναι ενδεικτικό πώς η απόφαση αυτή έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά τον νέο ξυλοδαρμό διαιτητή. Η απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη μάλιστα δημοσιοποιείται ενώ δεν έχουν ακόμη συλληφθεί όλοι όσοι ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου.

Το  δημόσιο αυτό θέαμα είναι λυπηρό. Λυπηρότερη είναι η διαπίστωση  ωστόσο πώς η κρατική εξουσία παραχωρεί αμαχητί χώρο στον θεσμικό υπόκοσμο που κινεί στο σκοτάδι τα νήματα πίσω από την βιτρίνα. Προφανώς θα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον τα χειρότερα.

Το ιστορικό της απόφασης

Έπρεπε να φτάσουμε 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του για να γίνει γνωστό το αν θα διεξαχθεί με κόσμο ή όχι ο τελικός.

Βέβαια από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Ενώ οι δύο φιναλίστ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέφρασαν πολλάκις την επιθυμία τους η αναμέτρηση να διεξαχθεί με κόσμο στις εξέδρες είχε διαρρεύσει εδώ και τρεις ημέρες ότι το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς φιλάθλους.

Εν τέλει σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο τελικός θα διεξαχθεί μονο με προσκλήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης θα παρακολουθήσουν περίπου 1.000 άτομα που θα λάβουν σχετικές προσκλήσεις (σ.σ. υπολογίζονται από 350 για κάθε σύλλογο και 300 για την ΕΠΟ).

Η απόφαση να διεξαχθεί το ματς κεκλεισμένων των θυρών ελήφθη για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά στο τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο «δικεφάλων» και τα επεισόδια στους τελικούς του 2017 και 2018.

Μάλιστα στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου σημειώνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες των Αρχών σύμφωνα με τις οποίες είχαν προγραμματιστεί νέα σκηνικά έντασης τόσο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, όσο και από «πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων». 

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πάλι το 2016.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους.

Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό Κυπέλλου και από τη νέα σεζόν εισάγεται στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται.

Ως εκ τούτου, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε ο τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί με την παρουσία μικρού αριθμού θεατών οι οποίοι θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ με προσκλήσεις που θα διανείμουν οι δύο ΠΑΕ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛ.ΑΣ.».

Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες του Υφυπουργού

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και κυρίως για να νομιμοποιήσει την αδυναμία του κράτους να επιβληθεί στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη σε δηλώσεις στον Real FM κάνοντας λόγο για «ανικανότητα των ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνονται τα εισιτήρια».

Παράλληλα μίλησε για κίνδυνο προβοκάτσιας, επισημαίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Πολιτείας είναι η προστασία των θεατών.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται και πρόβλημα. Δηλαδή ότι η πολιτεία δια στόματος Βασιλειάδη παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ελέγχει ΠΑΕ και παράγοντες.

Ερωτάται λοιπόν ο υφυπουργός αθλητισμού:

-Πως είναι δυνατόν σε όλες της Ευρώπης που αντιμετώπισαν και αντιμετώπισαν προβλήματα βίας στο ποδόσφαιρο να έχουν ληφθεί μετρά τα οποία λειτουργούν αποτελεσματικά τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό;

-Ποιο είναι το στοιχείο κύριε Βασιλειάδη που δεν επιτρέπει στην ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα και να επιδιώξει μια αντίστοιχη αποτελεσματικότητα;

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού:

Για την απόφαση που πάρθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων γεγονότων στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο, και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται. Είναι πολλά που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένας μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν που θα δώσουν τα εισιτήρια».

Για το αν αποτελεί παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα: «Εμείς δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ιδίως σε μια περίοδο που έχουμε το VAR. Το ΟΑΚΑ πήρε την πιστοποίηση και του χρόνου και η Super League 1 και η Super League 2 θα έχουν VAR. Σε μια χρονιά καμπής με την αναδιάρθρωση, σε μια σεζόν που τελειώνει και η ελληνική φίλαθλη γνώμη έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που έρχεται το νέο πλαίσιο για τους στημένους αγώνες και τα νέα μέτρα ασφαλείας που δίνουν απόλυτα την ευθύνη στις ΠΑΕ για ό,τι συμβαίνει».

Για τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες: «Θα πρέπει να διαβουλευθούν Ομοσπονδία και ομάδες σε ένα αριθμό ο οποίος θα είναι ελέγξιμος για να ικανοποιήσει χορηγούς και κατόχους ακριβών διαρκείας. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 άτομα. Δεν μπορώ να εμπλακώ βέβαια σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανία | “Διπλό” τίτλου για την Μπάγερν, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ντόρτμουντ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Μπουντεσλίγκα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βαυαροί επιβλήθηκαν την Τρίτη με 1-0 της Ντόρτμουντ στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» για την -εμβόλιμη- 28η αγωνιστική και, αυξάνοντας στους επτά βαθμούς τη διαφορά τους από τους Βεστφαλούς, είναι πολύ κοντά στο 8ο διαδοχικό τους πρωτάθλημα.

Το τέρμα που έκρινε το ματς το πέτυχε ο Κίμιχ στο 43 λεπτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο πεσμένος Μπόατενγκ απέκρουσε με τον αγκώνα σουτ του Χάαλαντ, με τον διαιτητή όμως να μην καταλογίζει τίποτα στη συγκεκριμένη φάση, η οποία δεν ελέγχθηκε ούτε στο VAR.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Βαυαρούς, ωστόσο οι τελευταίοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκαν τα πατήματά τους, ανέβασαν στροφές και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί προς την εστία του Μπίρκι, χάνοντας την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 19ο λεπτό, όταν ο Γκνάμπρι επιχείρησε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Πίστσεκ έδιωξε πάνω στη γραμμή. 

Πέντε λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ, με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να απομακρύνει την μπάλα μετά το διαγώνιο σουτ του Κομάν.

Πάντως στο 43ο λεπτό η ομάδα του Φλικ πήρε το προβάδισμα, με τον Κίμιχ να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλάσε εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπίρκι, ο οποίος επιχείρησε να τη διώξει, αλλά τελικά είδε την εστία του να παραβιάζεται.

Στο 54ο λεπτό οι Βαυαροί έφτασαν κοντά στο 2-0 με το σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε ο Γκορέτσκα αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ έδειξε τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας την μπάλα με το δεξί του χέρι.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά των Βεστφαλών να απειλήσουν με τον Χάαλαντ, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, βλέποντας την μπάλα όμως να κοντράρει στον αγκώνα του Μπόατενγκ και να περνάει κόρνερ.

Σε αυτήν τη φάση θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Στίλερ δεν είδε την καθαρή παράβαση, την ώρα που δεν ειδοποιήθηκε γι’ αυτήν ούτε από το VAR.

Στο 81ο λεπτό η Ντόρτμουντ απείλησε με σουτ του Νταχούντ, το οποίο εξουδετέρωσε σωτήρια ο Νόιερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν βρέθηκε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπίρκι.

Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-1

Γκολ: 43′ Κίμιχ (Μπάγερν)

Κίτρινες: Xούμελς (Ντόρτμουντ), Μίλερ (Μπάγερν), Νταχούντ (Ντόρτμουντ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 83′ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Πίστσεκ (80′ Γκέτσε), Χούμελς, Ακάντζι, Ασράφ Χακίμι, Γκερέιρο, Ντιλέινι (46′ Σάντσο), Νταχούντ (84′ Βίτσελ), Μπραντ (46′ Εμρέ Τσάν), Αζάρ, Χάαλαντ (72′ Ρέινα).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (84′ Ερναντέζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα | Το χάλκινο μετάλλιο του Κρεάνγκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη μεγαλύτερη στιγμή της ζηλευτής καριέρας του έζησε μία μέρα σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ύστερα από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού. Το ημερολόγιο στο φημισμένο «Παλέ ντε Μπερσί» έδειχνε 25 Μαΐου 2003. Ο 31χρονος τότε άσος καθιερώθηκε ανάμεσα στους τοπ αθλητές της διεθνούς σκηνής και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση πανηγύρισε μία ιστορική, μία πρωτοφανή διάκριση στο σημαντικότερο αγώνισμα. Στον πάγκο ήταν ο αείμνηστος ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κωστόπουλος. Για να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο ο Κρεάνγκα σημείωσε πέντε νίκες στο ταμπλό των «128» και στα ημιτελικά της τελευταίας ημέρας των αγώνων τού έκοψε τον δρόμο για τον τελικό ο Κορεάτης αμυντικός Γιου Σε Χιουκ. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιό του στον θεσμό έπειτα από το χάλκινο του 1991 στο διπλό μικτό με τη Ρουμάνα Οτίλια Μπαντέσκου, ενώ ήρθε ανάμεσα σε άλλες σπουδαίες επιτυχίες: Το ασημένιο στο απλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2002 και τις δύο διαδοχικές 2ες θέσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2003 και του 2004. Το ιδανικό καρέ θα ήταν να φτάσει πολύ ψηλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ωστόσο κανένας δεν κάνει… συμφωνίες με την επιτυχία.

Στην «Πόλη του φωτός» και τη χώρα, στην οποία μόλις είχε αρχίσει τα επιτεύγματά του σε διασυλλογικό επίπεδο (το 2002 πήγε για μία χρονιά στη Μονπελιέ και ακολούθησαν 13 στην Ενεμπόν) ο διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του ελληνικού πινγκ πονγκ είχε δύσκολη πορεία από την αρχή. Μπορεί να πήγε στους αγώνες ως νούμερο 9 του διεθνή πίνακα αξιολόγησης, αλλά σ’ ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα κανένα ματς δεν είναι… περίπατος.

Στον 1ο γύρο λοιπόν, στις 21 Μαΐου, έκαμψε την αντίσταση του Αιγύπτιου Λασίν Ελ Σαγιέντ με 4-2 σετ. Έχασε το εναρκτήριο σετ, στη συνέχεια πέρασε το παιχνίδι του και πήρε τρία σετ στη σειρά, ενώ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με οριακή διαφορά (9-11, 11-7, 11-6, 11-7, 7-11, 11-9).

Παρενθετικά να σημειώσουμε ότι επίσης στον 1ο γύρο και στη μέρα της ονομαστικής του εορτής είχε δημιουργήσει σούπερ έκπληξη (γενικά στα χρονικά της διοργάνωσης) ο Κώστας Παπαγεωργίου. Με άριστη ψυχολογία και τρομερή απόδοση απέκλεισε με 4-3 σετ τον Σουηδό Γιαν Όβε Βάλντνερ. Το ιερό «τέρας» του παγκοσμίου στερεώματος, τον πρώην «χρυσό» Ολυμπιονίκη, πρωταθλητή κόσμου, πρωταθλητή Ευρώπης και κάτοχο Παγκοσμίου Κυπέλλου στο απλό ανδρών. Ο Παπαγεωργίου λύγισε στον 2ο γύρο με 4-0 σετ (όλα κλειστά και τα τρία στην παράταση) από τον Γερμανό Ζόλταν Φέγερ-Κόνερτ. 

Αξέχαστο μένει στους χιλιάδες φιλάθλους, που ήταν το βράδυ της ίδιας μέρας στην εξέδρα, το παιχνίδι του Κρεάνγκα με τον Χε Ζι Βεν στον γύρο των «64». Ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και ο πρωταθλητής μας χρειάστηκε να γυρίσει την κατάσταση από 1-3 στα σετ για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη. Πήρε με διαφορά το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια ο αριστερόχειρας πολιτογραφημένος Ισπανός με το κομπίνα λάστιχο («δοντάκι») υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και κατέκτησε τρία συνεχόμενα σετ. Το 3ο και το 4ο στην παράταση και παραλίγο να κάνει το ίδιο και στο 5ο! Εκεί όμως, ο Έλληνας άσος έσωσε ματς μπολ με καταπληκτικά χτυπήματα κι αφού μείωσε σε 3-2.. πήρε φόρα κι έφτασε στην τελική επικράτηση με 4-3 (11-4, 5-11, 11-13, 11-13, 13-11, 11-4, 11-8).

Αυτή η ανατροπή βοήθησε και ψυχολογικά τον Καλλίνικο, ο οποίος απέδωσε καταπληκτικά την επόμενη μέρα κόντρα στον πολύ αξιόλογο Ολλανδό Τρίνκο Κιν (νούμερο 33 τότε στο ranking list) και με νίκη 4-1 μπήκε στη 16άδα. Έχασε το 1ο σετ στην παράταση, αλλά στη συνέχεια ήταν ασυναγώνιστος και με δυνατές επιθέσεις από παντού έφτασε στην πρόκριση (14-16, 11-8, 11-8, 11-6, 11-6). Ανοίγοντας νέα παρένθεση στο θέμα να σημειώσουμε ότι στους «32» σταμάτησε η πορεία του Ντανιέλ Τσιόκα. Έχασε φυσιολογικά με 4-0 σετ από τον Κινέζο παγκόσμιο πρωταθλητή του 1995 και 1ο Ολυμπιονίκη του 2000 Κονγκ Λινγκουί. Είχε προχωρήσει με νίκες απέναντι στον Βέλγο Τιέρι Καμπρέρα με 4-2 και τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ με 4-0 σετ και ήταν θετικός απολογισμός το πλασάρισμα στις θέσεις 17-32.

Ο Κρεάνγκα έδειχνε πια ότι μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά στο World Championship. Πάντα με την καθοδήγηση του Νίκου Κωστόπουλου, ο οποίος τον είδε στις 23 του μήνα να συνδυάζει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας με σπουδαία από κάθε άποψη νίκη. Για τον γύρο των «16» κατέβαλλε με 4-3 σετ τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (ήδη τότε νικητή Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου στο αγώνισμα) και πέρασε στα προημιτελικά. Μπροστά σε 12.000 φιλάθλους το θέαμα ήταν πλούσιο και η εξέλιξη συναρπαστική. Ο Κρεάνγκα παρουσιάστηκε τόσο ψυχωμένος και αποδοτικός, που στο 3ο σετ… επέτρεψε στο τότε νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης να πάρει μόλις έναν πόντο… Στο ψυχοφθόρο 7ο σετ βρέθηκε πίσω με 2-4, αλλά αντέδρασε με πέντε πόντους στη σειρά και πήρε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα (8-11, 11-6, 11-1, 13-15, 11-9, 7-11, 11-5). «Αν και άρχισα άσχημα τον αγώνα στη συνέχεια ανέβασα την απόδοσή μου, πάτησα πιο γερά στα πόδια μου κι έφτασα στη νίκη. Πρώτη φορά φτάνω ως εδώ και θα τα δώσω όλα για το μετάλλιο», δήλωσε μετά τον αγώνα στους ξένους δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν.

Ο θρυλικός αθλητής μας έφτασε στην εξασφάλιση μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στις 24 Μαΐου όταν για την 8άδα απέκλεισε τον κινεζικής καταγωγής Τσεν Βεσίνγκ, που αγωνιζόταν με την αυστριακή υπηκοότητα. Απέναντι στον πολύ αξιόλογο αμυντικό με τη φαρμακερή επίθεση είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο, μόνο που με την απόδοσή του έκανε τα πράγματα πιο απλά απ’ ό,τι περίμενε. Ήταν πολύ σταθερός κι αφού πήρε οριακά τα δύο πρώτα σετ έφτασε στο εμφατικό 4-0 (12-10, 11-9, 11-8, 11-7). «Τον έπαιξα πολύ με το backhand κι αυτό τον αιφνιδίασε και δεν ήξερε τι να κάνει. Είμαι πανευτυχής που εξασφάλισα θέση στο βάθρο και πιστεύω ότι τώρα όλα γίνονται», είχε δηλώσει με περίσσεια αυτοπεποίθηση.  

Φτάσαμε έτσι στο πρωινό της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Περήφανα τα μέλη της ελληνικής αποστολής χαμογελούσαν πλατιά για την πρωτόγνωρη επιτυχία, αλλά την ίδια ώρα προσδοκούσαν κι άλλο βήμα από τον πρωταθλητή μας, που εμφανιζόταν σε φοβερή κατάσταση. Έναν ακόμη τελικό, ύστερα από εκείνον κόντρα στον Τίμο Μπολ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή γιατί όχι και το τρόπαιο! Ούτε οι Κινέζοι άλλωστε, ήταν αχτύπητοι για τον ίδιο και ενδεικτικά μπορούμε να σημειώσουμε ότι πέντε μήνες μετά είχε νικήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον Γουάνγκ Λιτσίν…

Στα ημιτελικά ο Κρεάνγκα δεν θα έβρισκε απέναντί του εκπροσώπους της υπερδύναμης του αθλήματος, αλλά έναν άλλον πολύ δυνατό Ασιάτη, που με τα κατορθώματά του στο «Παλέ ντε Μπερσί» έγινε ευρέως γνωστός στο άθλημα. Αναφερόμαστε στον Κορεάτη αμυντικό Γιου Σε Χιουκ, ο οποίος στα προημιτελικά είχε επικρατήσει με 4-3 του Κινέζου Μα Λιν νούμερο 2 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης εκείνη την εποχή, δευτεραθλητή κόσμου και μετέπειτα «χρυσό» Ολυμπιονίκη! Ο Κρεάνγκα προερχόταν από την ευρεία νίκη απέναντι στον επίσης αμυντικό Τσεν Βεσίνγκ, όμως κάθε ματς είναι διαφορετικό. Επιπλέον, ο Γιου Σε Χιουκ έβγαλε ποιότητα και ποικιλία χτυπημάτων και γενικά είχε κάνει επίσης πολύ καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Κωστόπουλου δεν είχε την ίδια διάρκεια στα χτυπήματά του και κάμφθηκε με 4-1 σετ. Έχασε εύκολα το 1ο σετ, πήρε με διαφορά το 2ο και στη συνέχεια υστέρησε στα κρίσιμα σημεία (5-11, 11-3, 7-11, 8-11, 10-12). Το όνειρο της συμμετοχής σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος έσβησε εκεί, αλλά υπήρχε (και θα υπάρχει πάντα) η τεράστια περηφάνια και τιμή για το μετάλλιο σε ταμπλό όπου, πέρα από άλλους τρομερούς παίκτες, μετείχαν επτά Κινέζοι αθλητές!

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος ο Καλλίνικος πήρε μεγαλύτερη δύναμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που έγιναν ο επόμενος κυρίαρχος στόχος του. Μάλιστα, μετά το Παρίσι εξασφάλισε την ολυμπιακή πρόκριση με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. «Έπειτα από την εμφάνισή μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νομίζω ότι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να περιμένει τα πάντα από μένα στην Αθήνα», είχε πει χαρακτηριστικά στην πτήση της επιστροφής. Δεν ικανοποίησε τη μεγάλη του επιθυμία μπροστά στο ελληνικό κοινό, αλλά όπως τονίσαμε και στην αρχή κανένας δεν… υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ούτε βεβαίως ο Κρεάνγκα της τετραετίας 2002-2005, που… ζωγράφισε στα κορυφαία ατομικά ραντεβού και χάρισε… αριστουργήματα στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Αναμφίβολα δε, στο Γαλάτσι δεν έπεσε σε «γκέλα». Βρήκε μπροστά του στον 2ο γύρο έναν κορυφαίο παίκτη, τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Γιόργκεν Πέρσον από τη Σουηδία.

Στον επίλογο του αφιερωματικού κομματιού επιβάλλεται να θυμίσουμε ότι στο Παρίσι ήταν η τελευταία φορά, που ένας αθλητής από την Ευρώπη έφτασε στον παγκόσμιο τίτλο στο απλό ανδρών. Το κατάφερε ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ, ο οποίος αφού απέκλεισε στα επτά σετ τους τοπ Κινέζους Γουάνγκ Λιτσίν και Κονγκ Λινγκουί (χάλκινο μετάλλιο είχε πάρει ο δεύτερος μαζί με τον Κρεάνγκα) ξεπέρασε στον τελικό τον Γιου Σι Χιουκ με 4-2 σετ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελλάδα ευρωπαϊκό επίκεντρο και στον αθλητισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε και θα διοργανώσει την Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, αλλά και την Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών  της σύμβασης Μacolin

 

Την 16η Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό με την συμμετοχή περισσοτέρων από 47 χωρών θα διοργανώσει η Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου 2020. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε καταφατικά σε σχετικό διερευνητικό αίτημα από το Στρασβούργο.

 

Η Υπουργική Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό είχε ανατεθεί στη Σλοβενία, η οποία ενημέρωσε ότι αδυνατεί να την διοργανώσει. Με χαρά και τιμή ανταποκρίθηκε αμέσως το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

 

Να σημειωθεί ότι τότε η Ελλάδα θα είναι η Προεδρεύουσα χώρα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ την προηγούμενη ημέρα, στις 4 Νοεμβρίου 2020, θα έχουν πραγματοποιηθεί η 130η Σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών και η κορυφαία επετειακή εκδήλωση της Προεδρίας μας για τα 70 έτη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Επιπλέον, στην Ελλάδα θα διοργανωθεί και η 10η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών  της σύμβασης Μacolin (ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες), γνωστό και ως «Group of Copenhagen», με τη συμμετοχή περίπου 25 χώρων.

 

Σχεδιαζόταν προ μηνών να διεξαχθεί εντός Μαΐου στο Ζάππειο, με αφορμή και την Προεδρία της χώρα μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επαναπρογραμματίζεται να διοργανωθεί στην Αθήνα, τον προσεχή Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ | Καμία ενημέρωση για την Γ’ Εθνική

Δημοσιεύτηκε

στις

Η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ άφησε εκτός θεματολογίας της την Γ’ Εθνική.

Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε για τα θέματα της Γ’ Εθνικής σε προβιβασμούς και υποβιβασμούς, παρ’ όλα αυτά υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή με κεντρικά θέματα την εκλογική διαδικασία, το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και την υπόθεση Ντουρμισάι.

Δεν είναι καθόλου απίθανο στην εν λόγω θεματολογία να προστεθεί και η Γ’ Εθνική με κύρια ζητήματα αυτά της παραμονής-υποβιβασμών αλλά και προτάσεις για τις ομάδες που κατέκτησαν τα πρωταθλήματα (έστω και πρόωρα) στους Ομίλους τους.

 

Οι αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

  1. Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.
  2. Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
  3. Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.
  4. Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.
  5. Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.
  6. Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα

Πηγή: kokkinokavalas.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ