Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Είκοσι χρόνια δημοτικές εκλογές στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Καθώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές –επτά εβδομάδες έμειναν, λιγότερο από πενήντα μέρες- και η μάχη φουντώνει, η Πρωινή ανατρέχει σήμερα στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Καβάλα των τελευταίων είκοσι χρόνων, μετά δηλαδή από την εποχή Αθανασιάδη, που η δεκαεξαετία του σημάδεψε θετικά την πόλη με πολλά και σημαντικά έργα.

Η πρώτη παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε και στο πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι ο δήμαρχος που πρωτοεκλέγεται συνεχίζει με μια δεύτερη θητεία. Αυτό έκανε ο Εριφυλλίδης και τον μιμήθηκε στη συνέχεια και ο Σιμιτσής. Θα γίνει το ίδιο και με την Δήμητρα Τσανάκα; Κανείς δεν ξέρει και κανείς νομίζουμε δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να εκτεθεί. Ελέγχοντας τον μηχανισμό του Δήμου σίγουρα ο εν ενεργεία δήμαρχος έχει ένα κάποιο προβάδισμα. Ωστόσο δέχεται συγχρόνως «ομαδικά πυρά» κριτικής από όλες τις άλλες παρατάξεις και συνδυασμούς. Είναι και ο νέος νόμος που διέπει πλέον τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής με τον οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές κι έτσι καθιστούν κάπως απρόβλεπτο το αποτέλεσμα.

Καθώς θα πλησιάζει ακόμη περισσότερο η μέρα των εκλογών πιθανόν θα έχουμε και κάποιες νέες συμμαχίες και πρόσωπα που θα αναμειχθούν στον αγώνα της εκλογής οπότε πιθανόν θα μπορούμε να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα για την έκβαση αυτής της διαδικασίας.

Προς το παρόν ας μελετήσουμε τους κατατοπιστικούς πίνακες που δημοσιεύουμε και για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αλλαγής που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος παραθέτουμε την κατάσταση που θα επικρατούσε σήμερα στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αν ίσχυε το 2014 ο νόμος αυτός.

Ο συνδυασμός της Δήμητρας Τσανάκα θα είχε 10 έδρες, του Κωστή Σιμιτσή 9, των Μάκη Παπαδόπουλου και Βαγγέλη Παππά από 6, του Άρη Βέρου 5, του Χρήστου Ποτόλια και του Παράσχου Αγανικόλα από 2 ενώ θα είχε εκλεγεί και ο Σταύρος Δεληγιάννης του οποίου ο συνδυασμός είχε λάβει μόλις 519 ψήφους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι για να σχηματιστεί πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο θα χρειαζόταν η συμφωνία και η σύμπραξη τριών τουλάχιστον παρατάξεων. Το ίδιο θα συμβεί και στις προσεχείς εκλογές.

Καλό; Κακό; Ο χρόνος θα το δείξει

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Τρίτη συνάντηση Παναγιωτόπουλου- Κουμουτσάκου για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Την προσεχή Τρίτη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα γίνει συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Θα συζητηθούν τα θέματα του προσφυγικού, πιθανόν και τα δεδομένα στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

proini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απόλυτα πετυχημένο το πρώτο συνέδριο επί ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας- νυν ΔΙΠΑΕ- το διεθνές επιστημονικό συνέδριο των 4 θεματικών ενοτήτων.

Από την έναρξη του το συνέδριο (απόγευμα Πέμπτης) έως τη λήξη του σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αυτή οφείλεται στη μεγάλη προσέλευση συνέδρων, αυτών που παρουσίασαν εργασίες και φυσικά όσων παρακολούθησαν μέρος της διαδικασίας.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του συνεδρίου κ. Παναγιώτης Κόγιας (επίκουρος καθηγητής του τμήματος φυσικής του ΔΙΠΑΕ) ευχαρίστησε ειδικότερα τόσο τον Ιάκωβο Φαντίδη όσο και την Τζένη Παπαδοπούλου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι Καβαλιώτες δεν ξέχασαν την Καταστροφή της Σμύρνης

Δημοσιεύτηκε

στις

200 περίπου άνθρωποι πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μια συμβολική πορεία επί της οδού Κουντουριώτου, μια ενέργεια τιμής και μνήμης λόγω της θλιβερής επετείου των γεγονότων στη Σμύρνη.

Άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά παρακολούθησαν μια μικρή αναπαράσταση των γεγονότων στο λιμάνι της Σμύρνης ενώ η πόλη καίγονταν.

Στη συνέχεια με κεριά στα χέρια περπάτησαν ως το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού στις Καμάρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράταση στις αιτήσεις κτηματολογίου στη Θάσο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η νέα ενιαίας χρονικής διάρκειας παράταση, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecopress θα είναι 12 μηνών για όλες τις περιοχές της χώρας, που έχουν τεθεί υπό κτηματογράφηση. Η 12μηνη παράταση –ανεξαρτήτως των παρατάσεων που έχουν μεσολαβήσει – θα «τρέξει» με αφετηρία την ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης.

Η νέα ενιαίας χρονικής διάρκειας παράταση θα καλύψει και τις περιοχές, στις οποίες λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας εντός των ημερών και μέσα στις επόμενες εβδομάδες , με «εμβόλιμες» παρατάσεις, που αντιστοιχούν σε χρονικά διαστήματα 1 έως 2 μηνών.

«Χαρτοπόλεμος»

Το πιθανότερο σενάριο είναι η οριζόντια ρύθμιση του ΥΠΕΝ να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή, καλύπτοντας και τις περιοχές , στις οποίες σταδιακά λήγουν το επόμενο διάστημα οι προθεσμίες. Δηλαδή να μην γίνει αυτή τη φορά άλλος ένας «χαρτοπόλεμος» αποφάσεων παρατάσεων, οι οποίες πάντως μέχρι τώρα, κατά πάγια τακτική εκδίδονται ετεροχρονισμένα, μετά τη λήξη των προθεσμιών, σε μία προσπάθεια να μην ανακοπεί έως την ύστατη στιγμή, η ροή υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Με την οριζόντια ρύθμιση, που ετοιμάζει το ΥΠΕΝ, επιχειρεί να δώσει μήνυμα στους πολίτες ότι η ενιαία χρονική παράταση θα είναι η τελευταία και παράλληλα να δώσει ώθηση στην συμμετοχή των ιδιοκτητών στις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, καθώς αυτή στις περιοχές όλης της χώρας εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή.

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται γνωστό προς το παρόν ανεπισήμως, ότι το ΥΠΕΝ δίνοντας το μήνυμα ότι η νέα ενιαία παράταση θα είναι και η τελευταία εξετάζει παράλληλα να ενεργοποιήσει τα πρόστιμα για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ