Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Είκοσι χρόνια δημοτικές εκλογές στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Καθώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές –επτά εβδομάδες έμειναν, λιγότερο από πενήντα μέρες- και η μάχη φουντώνει, η Πρωινή ανατρέχει σήμερα στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Καβάλα των τελευταίων είκοσι χρόνων, μετά δηλαδή από την εποχή Αθανασιάδη, που η δεκαεξαετία του σημάδεψε θετικά την πόλη με πολλά και σημαντικά έργα.

Η πρώτη παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε και στο πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι ο δήμαρχος που πρωτοεκλέγεται συνεχίζει με μια δεύτερη θητεία. Αυτό έκανε ο Εριφυλλίδης και τον μιμήθηκε στη συνέχεια και ο Σιμιτσής. Θα γίνει το ίδιο και με την Δήμητρα Τσανάκα; Κανείς δεν ξέρει και κανείς νομίζουμε δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να εκτεθεί. Ελέγχοντας τον μηχανισμό του Δήμου σίγουρα ο εν ενεργεία δήμαρχος έχει ένα κάποιο προβάδισμα. Ωστόσο δέχεται συγχρόνως «ομαδικά πυρά» κριτικής από όλες τις άλλες παρατάξεις και συνδυασμούς. Είναι και ο νέος νόμος που διέπει πλέον τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής με τον οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές κι έτσι καθιστούν κάπως απρόβλεπτο το αποτέλεσμα.

Καθώς θα πλησιάζει ακόμη περισσότερο η μέρα των εκλογών πιθανόν θα έχουμε και κάποιες νέες συμμαχίες και πρόσωπα που θα αναμειχθούν στον αγώνα της εκλογής οπότε πιθανόν θα μπορούμε να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα για την έκβαση αυτής της διαδικασίας.

Προς το παρόν ας μελετήσουμε τους κατατοπιστικούς πίνακες που δημοσιεύουμε και για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αλλαγής που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος παραθέτουμε την κατάσταση που θα επικρατούσε σήμερα στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αν ίσχυε το 2014 ο νόμος αυτός.

Ο συνδυασμός της Δήμητρας Τσανάκα θα είχε 10 έδρες, του Κωστή Σιμιτσή 9, των Μάκη Παπαδόπουλου και Βαγγέλη Παππά από 6, του Άρη Βέρου 5, του Χρήστου Ποτόλια και του Παράσχου Αγανικόλα από 2 ενώ θα είχε εκλεγεί και ο Σταύρος Δεληγιάννης του οποίου ο συνδυασμός είχε λάβει μόλις 519 ψήφους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι για να σχηματιστεί πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο θα χρειαζόταν η συμφωνία και η σύμπραξη τριών τουλάχιστον παρατάξεων. Το ίδιο θα συμβεί και στις προσεχείς εκλογές.

Καλό; Κακό; Ο χρόνος θα το δείξει

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πνίγηκε 75χρονος στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου άνδρας γύρω στα 75 ετών, μόνιμος κάτοικος του νησιού. Τον άντρα χωρίς τις αισθήσεις του ανέσυραν λουόμενοι στην ακτή, οι οποίοι κάλεσαν ιδιώτη γιατρό, και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φορτηγό έπεσε στην θάλασσα στο Λιμάνι Λιμεναρίων Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

«Τρελή» πορεία προς τη θάλασσα ακολούθησε πριν λίγη ώρα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο εμπορεύματα. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν ήταν μέσα σε αυτό την ώρα του περιστατικού. Ειδοποιήθηκε γερανός για να το βγάλει στη στεριά. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό ήταν παρκαρισμένο. Ο οδηγός ήταν σε κατάστημα όπου έκανε παράδοση εμπορευμάτων. Το περιστατικό έγινε στο λιμάνι των Λιμεναρίων. Το όχημα λέγεται ότι ανήκει σε τοπική εταιρία.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

BUSINESS-STORIES

Επιμελητήριο Καβάλας | 4ο Ετήσιο Ιρακινο – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο  Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως θα πραγματοποιήσει το «4ο Ετήσιο Ιρακινό-Ευρωπαϊκού Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων», στις 10 – 11 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει συνεδρίες που θα διερευνήσουν τον ευρωπαϊκό παράγοντα στις δυνατότητες ανοικοδόμησης του Ιράκ, το όραμα της ιρακινής πλευράς για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της χώρας, περιπτωσιολογικές μελέτες μεταφοράς τεχνογνωσίας στο Ιράκ, καθώς και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στο Επιμελητήριο την Γενική Επισκόπηση του Φόρουμ με το νέο πρόγραμμα, καθώς και την ανανεωμένη προσωρινή λίστα των Ιρακινών επιχειρηματιών που αναμένονται, για να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Ενδεικτικά αναζητούν επιχειρηματικές συνεργασίες επιχειρήσεις στους τομείς των τροφίμων, δομικών υλικών, κατασκευών, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών, αξεσουάρ αυτοκινήτων, τουρισμού κλπ 

Γλώσσες εργασίας : Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία)          

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Υπουργοί και Κρατικοί Λειτουργοί από το Ιράκ και την Ελλάδα, Ιρακινοί επιχειρηματίες με παρόμοια εκπροσώπηση από την ελληνική πλευρά και τη συμμετοχή ευρωπαϊκών εταιριών. 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη ή (εσωτ. 11) κα. Δέσποινα Παρασύρη και στο email info@chamberofkavala.gr

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετέχει σε Διεθνή Οικονομική Συνάντηση Φορέων στην Ρουμανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Καβάλας δια του Προέδρου του Μάρκου Δέμπα αλλά και του Συμβούλου Λευτέρη Κουκουτίνη, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης όπου και συμμετέχει σε διεθνή οικονομική συνάντηση φορέων και επιχειρήσεων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με σκοπό την δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου επικοινωνίας επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των εργασιών αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων με την παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας με την Γενική Γραμματέα. Ο κ. Δέμπας αφού ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα για την φιλοξενία, ενημέρωσε για τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Καβάλας αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες παρουσιάζοντας τις Λιμενικές υποδομές, δρόμους συνδυασμένων μεταφορών σε σχέση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

Επίσης Στον πρόεδρο του επιμελητηρίου Καβάλας απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την συμμετοχή και προσπάθεια ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων του διεθνούς εμπορικού δικτύου με Ελληνικές Επιχειρήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: