ΕΒΡΟΣ

Η Υπουργός Πολιτισμού στο Διδυμότειχο | Επισκέφθηκε όλα τα μνημεία της περιοχής

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο βρέθηκε εχθές Σάββατο η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Στο πλαίσιο της περιοδείας Υπουργικού Κλιμακίου στις αρχαιότητες και τα μνημεία της περιοχής του Βορείου Έβρου η κα Μενδώνη συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό  στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου. 

Την κα Υπουργό  υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο οποίος στη συνέχεια την ξενάγησε στο Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ενώπιον της Υπουργού τα προβλήματα των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου για την αποκατάσταση και την ανάδειξή τους, μιάς και το Διδυμότειχο έχει μια μακραίωνη πολιτιστική διαδρομή και είναι φορέας μιας πολύτιμης πολυπολιτισμικής κληρονομιάς.

Παρών στην συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Να αναφερθεί ότι η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το Τέμενος Βόγιαζητ το οποίο παραμένει με κατεστραμμένη στέγη μετά την καταστροφική φωτιά που υπέστη πριν 2 χρόνια.

Ένα μνημείο των αρχών του 15ου αιώνα, το οποίο η κα Λίνα Μενδώνη, είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν ως το σημαντικότερο ισλαμικό μνημείο της Ευρώπης.

Η διήμερη περιοδεία της Υπουργού έκλεισε με την σημερινή της παρουσία στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών “ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ” παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου, των βουλευτών Ν. Έβρου κ.κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριου Πέτροβιτς, της Ειδικής Συμβούλου ΥΠ.ΠΟ. κας Άννας Παναγιωταρέα, του Προέδρου Θεοφάνη Ισακίδη και μελών του Συλλόγου.

Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το λογότυπο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους ενώ η Υπουργός Πολιτισμού ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών “ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”.

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version