Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Θεοδώρα Μαυρογένη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Η Θεοδώρα Μαυρογένη συστρατεύεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»

Ας αφήσουμε τη Θεοδώρα να συστηθεί με τα δικά της λόγια:

«Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1968 και αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Καβάλας.Συνέχισα  τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Γεωπονική Σχολή με ειδίκευση στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων.

Τα πρώτα μου εργασιακά βήματα τα έκανα στις Κρηνίδες ως ελεύθερος επαγγελματίας και κατόπιν εργάστηκα στην ΕΑΣ Καβάλας απασχολούμενη στον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα σε μία ευρύτερη γεωγραφική ζώνη του Νομού μας.Τα τελευταία χρόνια συνεχίζω  την επαγγελματική μου πορεία αποκλειστικά στον τομέα των Τροφίμων στον ιδιωτικό τομέα.

Ποτέ δεν έπαψα να είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν.Καβάλας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο Παράρτημα της Αν.Μακεδονίας συμμετέχοντας πολλές φορές ως εκλεγμένο μέλος.

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε να συμμετέχω στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων.Με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την προσφορά, συμμετέχω εθελοντικά σε δράσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης που αφορούν το αντικείμενο της επιστήμης μου και της επαγγελματικής μου απασχόλησης ενώ για πολλά χρόνια ασκώ διακονία στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Είμαι παντρεμένη με τον γεωπόνο Ανδρέα Κακουλίδη και έχουμε δύο παιδιά που φοιτούν σε Πολυτεχνικές  Σχολές.

Η ενασχόληση μου με πάθος και φιλότιμο με τον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα ώστε να επιφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμασε όσους εξαρτώνται από αυτούς, μου έχει εξασφαλίσει ένα υπόβαθρο αξιοποίησης γνώσεων και ευελιξίας προκειμένου να είμαιχρήσιμη και παραγωγική σε ό,τι ο Γιάννης Εριφυλλίδης κρίνει να μου εμπιστευτεί, για  ένα Δήμο Καβάλας όπως τον ονειρευόμαστε και του αξίζει».

Πιστεύουμε ότι οι σπουδές, η επαγγελματική σταδιοδρομία, η τεράστια εμπειρία που έχει αποκομίσει από την ενασχόλησή της με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, η δράση της στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, η δυναμική και πληθωρική προσωπικότητα, η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά στους συλλόγους και άλλους φορείς της περιοχής μας και η μεγάλη αγάπη της για την Καβάλα καθιστούν τη Θεοδώρα Μαυρογένη πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση των προτάσεών μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και την τήρηση των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη και την περιοχή μας. Θεοδώρα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επισκέψεις Αναστασίας Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και περιοδεία σε Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου , στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας.

Έτσι την Τετάρτη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο Καβάλας , όπου εκτός των άλλων είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης , της περιφέρειας και του δήμου.

Το απόγευμα , συνοδεία πάντα υποψηφίων της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ , περιόδευσε στον Αμυγδαλεώνα οπότε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα τους αλλά και να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις της παράταξης της για την ραγδαία οικιστικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή του δήμου μας .

Την Πέμπτη συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις στο κέντρο υγείας του π. ΙΚΑ και στα γραφεία του ΕΦΚΑ Καβάλας , κατά την διάρκεια των οποίων η κα Ιωσηφίδου έγινε αποδέκτης της αγάπης των ηλικιωμένων ατόμων που συνάντησε , τα οποία με κάθε τρόπο της εξέφρασαν την στήριξη τους.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Τελωνείο και τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όπου συναντήθηκε με το διοικητικό του συμβούλιο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό και την συνεργασία δήμου και εταιρίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό και θα φέρουν αυξήσεις!»

Η διοίκηση του Δήμου λέει ΨΕΜΑΤΑ, ότι:

  • δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ.
  • υπάρχει ελπίδα το Υπουργείο Εσωτερικών να πληρώσει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι:

  • αν δεν πληρώσουν Μουριάδης-Χρόνης το ρεύμα, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ!
  • το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει πως δε θα καλύψει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Άλλες ΔΕΥΑ της χώρας (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν κάνει ρυθμίσεις για τις οφειλές τους και δεν κινδυνεύουν!

Η ΔΕΥΑ Καβάλας όχι!

Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:

Πώς και από πού θα πληρώσετε την οφειλή των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ για το ρεύμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Μία δεύτερη θητεία Μουριάδη – Χρόνη στη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  • θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού!
  • δε θα μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ!

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας προτείνει μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ενημερώνει του πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση:

Η λεπτοσπείρωση είναι μία μικροβιακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα.

Μεταδίδεται άμεσα, μέσω επαφής τραυματισμένου δέρματος (έστω και ελαφρά) ή βλεννογόνων (μάτια, στόμα, μύτη) με ούρα ή ιστούς μολυσμένου ζώου (άγριου ή οικόσιτου)  και έμμεσα, μέσω επαφής με μολυσμένο με ούρα περιβάλλον (μολυσμένο νερό και χώμα, μολυσμένα τρόφιμα).

Περισσότερο κινδυνεύουναπασχολούμενοι στην ύπαιθρο όπως οι αγρότες ιδιαίτερα όταν τα χωράφια τους πλημμυρίζονται με νερό,  οι εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών  και στις αποχετεύσεις, άτομα που ασχολούνται με κολύμβηση σε ποτάμια, λίμνες και με υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε γλυκό νερό που μπορεί να έχει επιμολυνθεί με ούρα μολυσμένων ζώων. Στις πλημμύρες ο κίνδυνος αυξάνει για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης στην ήπια μορφή περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγος, πονοκέφαλο, πόνο στους μυς, και εμετό ενώ στη βαριά μορφή υψηλό πυρετό, ίκτερο, πόνο στην κοιλιά και τους μυς, διάρροια, εξάνθημα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και ένα μήνα μετά τη μόλυνση αλλά συνήθως σε 7-14 ημέρες.

Τα μέτρα προφύλαξης είναι:

➢ Καταπολέμηση των τρωκτικών σε κατοικίες, αυλές, αποθήκες και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από τις οικίες για να μην προσελκύονται τρωκτικά.

➢ Καθαρισμός χώρων αποθήκευσης και απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και στάσιμου νερού. Απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός πιθανώς μολυσμένων χώρων (στάβλοι, σφαγεία, κρεοπωλεία κ.α.)

➢ Φραγή πιθανών οπών / διόδων στο σπίτι και τις αποθήκες, τοποθέτηση σητών και ασφαλής διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο επαφής με ούρα ζώων.

➢ Χρήση προστατευτικού ρουχισμού κατά τη διάρκεια γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών (γαλότσες, γάντια, αδιάβροχος ρουχισμός κλπ.).

➢ Πλύσιμο χεριών και καθαρισμός εκδορών του δέρματος (με σαπούνι) μετά από επαφή με ζώα, χώμα ή στάσιμα ύδατα. Κάλυψη ανοιχτών πληγών με αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα κατά τις υπαίθριες εργασίες.

➢ Πολύ καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών που είχαν επαφή με χώμα και που τρώγονται ωμά πριν την κατανάλωση. Αποφυγή κατανάλωσης κατευθείαν από το χωράφι.

➢ Αποστράγγιση στάσιμων νερών ή όπου δεν είναι δυνατόν, αποφυγή επαφής με γυμνά χέρια ή πόδια με στάσιμα νερά σε χωράφια με καλλιέργειες, ορυζώνες κλπ.

➢ Αποφυγή κολύμβησης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Δημόσιας ΥγείαςΠΕ Καβάλας στα τηλέφωνα: 2510291357, 358, 359, 360, 363 ή τον ΕΟΔΥ.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: