Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Η Θάσος ανάμεσα στους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς το 2024

Ειδικότερα, η Θάσος τοποθετείται στην 20η θέση της κατάταξης, με το EBD να την χαρακτηρίζει ως “μια περιπέτεια σε έναν επίγειο παράδεισο”. Στην αναφορά για τη Θάσο επισημαίνεται ότι “πρόκειται για μια μικρή γωνιά του χαμένου παραδείσο,υ που οι Έλληνες προτιμούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους, με μια φυσική λιμνοθάλασσα, που προσφέρει μια εκπληκτική αντίθεση με την γαλαζοπράσινη θάλασσα, που ζωντανεύει από τη θερμή υποδοχή των ντόπιων”.

Με αριθμό ρεκόρ ψήφων, η Μαρμπέλα της Ισπανίας βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου, και είναι η πρώτη φορά που ένας ισπανικός προορισμός καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη. “Είναι ο προορισμός που ψήφισαν οι περισσότεροι Αμερικανοί και Άγγλοι ταξιδιώτες για διαμονή στην Ευρώπη το 2024. Πρόκειται για έναν ηλιόλουστο, βραβευμένο με πέντε αστέρια, φυσιολατρικό, αθλητικό, γαστρονομικό προορισμό, ο οποίος διαθέτει όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες”, εξηγεί ο EBD.

Η Μαρμπέλα ακολουθείται από το Μονακό, τη Μάλτα, τη Γενεύη και το Μπατούμι (Γεωργία) στις πέντε πρώτες θέσεις. Οι 20 πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέχθηκαν για την ποιότητα ζωής τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πολιτιστική τους προσφορά όλο τον χρόνο, την αύξηση της δημοτικότητάς τους στα κοινωνικά δίκτυα και τη διεθνή αναγνώρισή τους (έξυπνος τουρισμός, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, UNESCO, Γαλάζιες Σημαίες, κ.λπ.), θα προωθηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν τον πολυπόθητο τίτλο του “Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού 2024”, αναφέρει ο EBD.

“Οι αποκλειστικοί προορισμοί επανέρχονται στο προσκήνιο. Παράλληλα, παρατηρούμε μια νέα τάση προς προορισμούς εκτός των συνηθισμένων, μικρότερους προορισμούς, όπως η Ponza, το Porto-Vecchio, το Cap Ferret, το Sirmione και τα νησιά Φερόε για απλές και ευχάριστες διακοπές”, δήλωσε ο Maximilien Lejeune, διευθύνων σύμβουλος του European Best Destinations.

Και πρόσθεσε: “Με βραβευμένους προορισμούς όπως το Μονακό, η Μαρμπέλα, η Μάλτα, η Γενεύη, η Μαδέρα, η Φλωρεντία, η Ρίγα και το Μπατούμι, βλέπουμε ξεκάθαρα την επιθυμία για αποκλειστικά ταξίδια σε προορισμούς αναγνωρισμένους για την ποιότητα των προσφορών και των υπηρεσιών τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Lejeune, η κατάταξη του EBD δείχνει ότι οι ταξιδιώτες θέλουν να απολαύσουν γαστρονομικές, πολιτιστικές, αισθαντικές και αθλητικές εμπειρίες και προτιμούν προορισμούς που συνδυάζουν την παραλία, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τη νυχτερινή διασκέδαση και την εξερεύνηση σε πλήρη ελευθερία, χωρίς σχέδια ή περιορισμούς.

Οι 20 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2024

1. Μαρμπέγια, Ισπανία

2. Μονακό

3. Μάλτα

4. Γενεύη, Ελβετία

5. Μπατούμι, Γεωργία

6. Ρίγα, Λετονία

7. Μαδέρα, Πορτογαλία

8. Φλωρεντία, Ιταλία

9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

11. Λεζ-Καπ-Φερέ, Νέα Ακουιτανία, Γαλλία

12. Σιένα, Ιταλία

13. Νησί Πόνζα, Ιταλία

14. Πόρτο-Βέκιο, Κορσική, Γαλλία

15. Περιοχή της Σαμπάνιας, Γαλλία

16. Νησιά Φερόες

17. Σιρμιόνε, Λομβαρδία, Ιταλία

18. Πιράν, Σλοβενία

19. Νιούκεϊ, Κορνουάλη

20. Θάσος, Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μενδώνη | Εντός του καλοκαιριού του 2024 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου

Για το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου μίλησε από την Κομοτηνή μετά από ερώτηση του ENA Channel και του Κώστα Τοτοκώτση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως τόνισε η κ.α Μενδώνη οι εργασίες είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους και δεν αποκλείεται εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του 2024 να γίνουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ENA Channel :

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2 ης βάσης του 6 ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του
Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους
κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6 ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2ης βάσης του 6ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».  

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en