Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

“Η τέχνη του Ζην”- Η τέχνη του κρασιού στην Ξάνθη

Την Παρασκευή στις 12 Μαϊου 2023, και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 2η βραδιά Οινογνωσίας και Γευσιγνωσίας από τον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Σύλλογο ” Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΗΝ” Ξάνθης στον χώρο του Συλλόγου, 28 ης Οκτωβρίου 311.

Γνωριμία με τους οινοποιούς και δοκιμές κρασιών.

Βραδιά οινογνωσίας και γευσιγνωσίας – Παρουσιάσεις του προφίλ των καλεσμένων οινοποιών, των τεχνικών παραγωγής των κρασιών, των καινοτόμων μεθόδων τους και δοκιμές των κρασιών. Οι εκάστοτε παρουσιάσεις των οινοποιείων θα υποστηρίζονται από τοπικούς επιχειρηματίες γευσιγνώστες και καταστήματα καθώς και ειδικούς της γαστρονομίας. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενισχυθούν τα τοπικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και να συνδυαστεί η γαστρονομία με την τέχνη του κρασιού διευρύνοντας την γνώση μας στη τέχνη του ΕΥ ΖΗΝ.

2 η Βραδιά ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ VOURVOUKELI ESTATE (ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ)

Το Κτήμα Βουρβουκέλη ιδρύθηκε από το Νίκο και την Φλώρα Βουρβουκέλη το 1999, στην περιοχή των Αβδήρων, στο νομό Ξάνθης. Με όραμα την αναβίωση του φημισμένου αμπελώνα των Αβδήρων, φύτεψε στους εύφορους λόφους της περιοχής 20 στρέμματα (τα οποία πλέον έχουν φτάσει τα 100) με γηγενείς και διεθνείς οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών. Παράλληλα με την δημιουργία αυτού του εγχειρήματος, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, ο Γιώργος και ο Οδυσσέας, ακολουθώντας σχετικές σπουδές πάνω στην οινολογία και την αμπελουργία ενεπλάκησαν και πλέον διευθύνουν το κτήμα.Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή παραμένει πάντα η μητέρα, Φλώρα. Δυστυχώς, ο ιδρυτής του Κτήματος Νίκος Βουρβουκέλης έφυγε από κοντά μας τον Φεβρουάριο του 2014.https://vourvoukeli.gr/

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ
Με την συνεργασία και ευγενική υποστήριξη των:

Η δράση της ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ έχει ως σκοπό την ανάδειξη και την ενημέρωση για τη τέχνη του κρασιού και της γευσιγνωσίας προβάλλοντας τα οινοποιία της περιοχής μας στη Θράκη, τη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία.

Η νέα αυτή δράση αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για την τέχνη του Ευ Ζην και περιλαμβάνει βραδιές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, δοκιμές κρασιών, διαλέξεις και εισηγήσεις για τη τέχνη του κρασιού. Αναπτύσσεται από τον φορέα μας για πρώτη φορά με τη διάθεση να υποστηρίξει την κουλτούρα και τη γνώση γύρω από το αντικείμενο του οινοποιού και του οινολόγου.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μας στην ιστοσελίδα μας https://lifearts.org.gr

Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος – Π.Ε.Σ. ‘Η Τέχνη του Ζην’ Ξάνθης 28 ης Οκτωβρίου 311, 67131 Ξάνθη – Τηλ. 25413 50231, 6977560795

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σταδιακά προωθούνται στην Τουρκία 300 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα του Έβρου

Κινητικότητα σε νησίδα του ποταμού

Στην Τουρκία προωθούνται σταδιακά 300 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών, οι οποίοι επιλέγουν τις νησίδες ως περάσματα προς την χώρα μας

«Αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά[…] είναι ότι ακριβώς από την απέναντι πλευρά, στην τουρκική πλευρά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους μετανάστες. Όπως είπα και στο ξεκίνημα της συνέντευξης βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Τι θέλουν οι μετανάστες; Ασφαλή διέλευση από το ποτάμι που αυτή τη στιγμή δεν έχει ορμητικά νερά και το δεύτερο από τη στιγμή που θα μπουν στο ελληνικό έδαφος θα αρχίσουν να περπατούν, να περπατούν και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα μέσω του ορεινού όγκου της Θράκης. Μέσα από τα βουνά να περπατούν μέρα και νύχτα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, να κρυφτούν δηλαδή μέσα στο βουνό και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και βοηθάνε αυτές οι καιρικές συνθήκες που υπάρχουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Yπενθυμίζεται ότι χθες (6/6) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Ο κ. Κασκαρέλης συνεχάρη τον κ. Φιντάν για την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, όπως έγινε γνωστό σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

 

 

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπο Λαλούση

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Είχαν μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο της μετανάστευσης και γενικότερα με την ασφάλεια των πολιτών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι κ. Μέτιος και Λαλούσης δε, αναφέρθηκαν με εγκαρδιότητα στη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο που ο κ. Λαλούσης υπηρετούσε στο Δ΄ Σώμα Στρατού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-5-2023 έως και 6- 6-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν έξι ξεχωριστές δικογραφίες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών συνολικά 26,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημεδαποί σε οικισμό της Ξάνθης, δύο ημεδαποί στην Καβάλα και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Δράμας. Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: