Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ώρα της κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου | Προκάλεσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση ισχυρής δόσης κεταμίνης;

Την πεποίθησή της για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου αφαίρεσε ή όχι τη ζωή της κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, θα εκφράσει σήμερα η εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που επί έναν χρόνο δικάζει την 35χρονη μητέρα για την απόπειρα και την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

Έχοντας αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, τις δεκάδες καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων μαρτύρων, αλλά και τις θέσεις της ίδιας της κατηγορουμένης που επί εννέα ημέρες απολογούμενη έδωσε τις δικές της απαντήσεις σε όσα της καταλογίζονται, η εισαγγελική λειτουργός καλείται σήμερα να προτείνει στους δικαστές αν θα πρέπει να κρίνουν την Πισπιρίγκου αθώα ή ένοχη.

Η εισαγγελέας μέσω των επιχειρημάτων που θα αναπτύξει θα διατυπώσει την πρότασή της (η οποία δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο) επί των κατηγοριών: Είναι η μητέρα εκείνη που ευθύνεται για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο; Μία ανακοπή που άφησε λαβωμένο το κοριτσάκι, καθώς μετά από αυτήν υπέστη βαριά τετραπληγία. Είναι η μητέρα που με τη χορήγηση ισχυρής δόσης κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο της κόρης της τον Ιανουάριο του 2022 στο Αγλαΐα Κυριακού;

Πριν από την απάντησή της, στο «διά ταύτα» της αγόρευσής της η εισαγγελέας θα αναπτύξει τα δεδομένα που έλαβε υπόψη της για να καταλήξει στη θέση της ως προς την υπόθεση που επί σειρά μηνών ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν αυτός που πυροδότησε την παρέμβαση των Αρχών, ώστε να ελεγχθεί τι έχει συμβεί με την οικογένεια από την Πάτρα, που τον Ιανουάριο του 2022 έχασε και το τρίτο της παιδί.

Εαν η εισαγγελική λειτουργός δεχτεί την κατηγορία και το σκεπτικό των δικαστών που παρέπεμψαν με βούλευμα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τότε θα επιχειρηματολογήσει για το κίνητρο της μητέρας.

Γιατί χάθηκε η Τζωρτζίνα; Τι θέλησε να πετύχει η 35χρονη κατηγορούμενη στερώντας τη ζωή από το πλάσμα που η ίδια έφερε στον κόσμο; Θα δεχτεί η εισαγγελέας ότι η Πισπιρίγκου, ουσιαστικά, πάνω από τη ζωή του παιδιού της έβαλε «τον Μάνο» και τη σχέση τους; Ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν «να επανασυνδεθεί» με τον Μάνο Δασκαλάκη με τον οποίο ήταν σε διάσταση;

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχώρησε στην εγκληματική της πράξη με στόχο να «δεσμεύσει», να πετύχει να φέρει κοντά της ξανά τον πατέρα της Τζωρτζίνας, με τον οποίο η σχέση ήταν οριακή, εκρηκτική, με συνεχή εναλλαγή εγγύτητας και απόστασης.

Η κατηγορουμένη ισχυρίζεται πως δεν έβλαψε κανένα από τα τρία παιδιά της, για τους θανάτους των οποίων είναι υπόλογη. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, το οποίο τελικά «έφυγε» τελευταίο με υπαίτια, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, την 35χρονη.

«Η Τζωρτζίνα ήταν η χαρά της ζωής! Τι λόγο είχα να την σκοτώσω; Τη λάτρευα», επαναλαμβάνει από την αρχή η Πισπιρίγκου.

Όσο για την «εμμονή της με τον Μάνο» που οι δικαστικές αρχές θεωρούν πως την ώθησε να στραφεί κατά της πρωτότοκης κόρης της, η κατηγορουμένη απάντησε στην απολογία της πως «πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις τέτοιο κίνητρο», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η θέση της κατηγορουμένης είναι πως δεν γνωρίζει τι συνέβη με την Τζωρτζίνα. Αμφισβητεί τα ευρήματα, δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν ο θάνατος οφείλεται σε κεταμίνη και ισχυρίζεται πως, αν αυτή είναι η αιτία, τότε δεν ήταν το δικό της χέρι που την έδωσε αλλά «κάτι άλλο έγινε στην ανάνηψη», όταν το παιδί υπέστη τη δεύτερη και μοιραία ανακοπή στο Αγλαΐα Κυριακού, την οποία επίσης αμφισβητεί η κατηγορουμένη ισχυριζόμενη πως επρόκειτο για «παρατεταμένη επιληπτική κρίση». Θεωρεί πως οι γιατροί που κατέθεσαν εναντίον της την κατηγορούν για να μεταθέσουν δικές τους ευθύνες. Διατυπώνει, όμως, και ερωτήματα αν τόσο για την Τζωρτζίνα όσο και για τα άλλα δύο κοριτσάκια, για τα οποία έχει ξεκινήσει η δεύτερη δίκη της, υπήρχαν γενετικές ασθένειες που επέδρασαν στους θανάτους.

Η εισαγγελέας, που σε όλη τη διάρκεια της δίκης από την οποία δεν έλειπαν οι εντάσεις και οι εντονότατοι διαξιφισμοί, κρατούσε σημειώσεις, πρόσεχε κάθε κίνηση της κατηγορουμένης και έλεγχε όσα ακούγονταν αναζητώντας έγγραφα της υπόθεσης, σήμερα όρθια θα απαντήσει στην κατηγορουμένη και θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές να υιοθετήσουν την κρίση της.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετοι οι αγρότες του νέου Ζυγού με την αύξηση των δημοτικών τελών

Τα δημοτικά τέλη φαίνεται πως δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις μόνο απο κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης της Καβάλας αλλά και απο αγρότες και επαγγελματίες των χωρίων του Δήμου Καβάλας όπου το κόστος για αυτούς είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πρίν απο λίγες ημέρες μάλιστα, οι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Ζυγού, συνεδρίασαν ώστε να πάρουν μια κοινή απόφαση και να ζητήσουν βοήθεια και ίσως απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη καθώς τα έξοδα τους είναι ήδη τεράστια.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψήλη η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Υψυλή ήταν καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, κυρίως απο τουρίστες του εξωτερικού, οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα με τουριστικά γκρούπ. Μιλώντας μάλιστα στο ENA CHANNEL, η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη, έκανε λόγω και για τα τουριστικά γκρούπ απο τον τουρισμό της κρουαζίερας, η οποία δηλώνει πως ο εν λόγω τουρισμός βοηθάει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά δεν βοηθαεί οικονομικά τις επιχειρησεις.

Στην συνέχεια η κ. Δαδάκη έκανε λόγω και για τα έργα που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστυμα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για τον καλλωπισμό του χώρου αλλα και την ανάδειξη αυτού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου των Φιλίππων για περίπτερο με τοπικά προϊόντα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Καβάλας, κατέθεσε πριν απο λίγο χρνικό διάστημα, ο εμπορικό Σύλλογος Φιλλίπων, όπου σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ζήτουν να τοποθετηθούν σε καποιό σημείο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα απο την περιοχή. Η πρόταση έχει κατατεθεί και οι ίδιοι αναμένουν μια ορισττική απόφαση αλλα και παραχωρίσει κάποιου χώρου ώστε να υλοποιήθει το εν λόγω σχέδιο.

Η πρόταση αυτή μάλλον δεν βρίσκει αντίθετη την προϊστάμεη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη η οποία δηλώσε πως είναι ενας διαφορετικό τύπος τουρίσμου για την περιοχή.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en