Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Οι νικητές στους Δήμους στην Π.Ε. Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια άλλη εκλογική αναμέτρηση τελείωσε με την διεξαγωγή της δεύτερης Κυριακής στους τέσσερις Δήμους που δεν ανέδειξαν Δήμαρχο από την πρώτη εκλογή αναμέτρηση.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής “μη” επίσημα αποτελέσματα μιας και αυτά θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο της Δράμας.

Έτσι έχουμε Στο Δήμο Δράμας νέος Δήμαρχος Δράμας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Χρ. Μαμσάκος, με ποσοστό περίπου 54%, έναντι του Κ. Χαρακίδη, με ποσοστό 46%.

 

 

Στους άλλους Δήμους της Π.Ε. Δράμας στο Δήμος Δοξάτου νέος Δήμαρχος ο Θ. Ζεκερίδης που αναμετρήθηκε με τον μέχρι πρότινος Δήμαρχο   Δ. Δαλακάκη.

 

 

 

Στο Δήμο Παρανεστίου ο Α. Καγίαογλου, που αναμετρήθηκε με την μέχρι πρότινος Δήμαρχο κα. Α. Σωτηριάδου.

 

 

Τέλος στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου κερδισμένος είναι ο Κ. Κυριακίδης που αναμετρήθηκε με τον κ. Ε. Ταμπουρίδη.

 

dramini

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δημόσια ΙΕΚ | Πότε ξεκινούν αιτήσεις | Οι ειδικότητες (έγγραφο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση για την έναρξη νέων ειδικοτήτων και ειδικότερα για το εξάμηνο 2019 Β στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ).

Οι ειδικότητες που θα μπορούν να καταρτιστούν οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ καθορίστηκαν μετά και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας.

Η πλατφόρμα στην οποία θα κατατεθούν οι αιτήσεις για εγγραφή δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 και να κλείσει τη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε εδώ όλες τις  ειδικότητες

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ για τις ανάγκες του συγκροτήματος Νέστου που εδρεύει στο Παρανέστι Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του συγκροτήματος Νέστου, που εδρεύει στο δήμο Παρανεστίου του Νομού Δράμας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α ), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

2 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ –ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων
1 ΥΕ Εργατών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ/ΔΕΗ ή ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ…Α.Ε.) με σήμανση έκδοσης «15.02.2019» για την πρόσληψη σε Λιγνιτωρυχεία, Σταθμούς Παραγωγής (ΑΗΣ/ΥΗΣ) και αυτόνομους και τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής των νησιών (ΑΣΠ/ΤΣΠ) της ΔΕΗ ΑΕ ή της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ….Α.Ε.» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

 Η σχετική ανακοίνωση   / ΔΥΗΠ_ΣΥΓΚΡ_ΝΕΣΤΟΥ_ΣΟΧ1_2019_

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Επιστολή προς την βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρόσφατη ομιλία της κ. Τάνιας Ελευθεριάδου στη Βουλή, στην κριτική που έκανε στις αλλαγές στον Κλεισθένη, είχε αναφορές της στην τοπική κοινότητα Πολυστύλου. Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός του ίδιου τοπικού συμβουλίου της απαντά ως εξής:

Κυρία Τάνια Ελευθεριάδου θέλουμε να μας απαντήσετε πως είστε τόσο σίγουρη ότι ο πρώτος υποψήφιος του τρίτου συνδυασμού θα ψήφιζε τον πρώτο του δεύτερου. Γνωρίζετε κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς; Αναφερόμαστε στην κοινότητα Πολυστύλου (Δάτου Μικροχωρίου). Όπως επίσης στον λόγο σας αναφερθήκατε για παράταση των ενστάσεων, υπήρχε ημερομηνία αλλά στο χωριό μας οι παππούδες μας έλεγαν η σιγουριά τρώει τον αφέντη και θέλουμε να γνωρίζετε ότι εμείς μάθαμε να ήμαστε εργάτες και όχι αφεντάδες. Επίσης καλό είναι να ξέρετε σαν βουλευτής εκλεγμένη με την ψήφο των Καβαλιωτών πως το τρίτο χωριό της κοινότητας λέγετε Μικροχώρι και όχι Μακρυχώρι . Τέλος αναφερθήκατε για κομματικά συμφέροντα και γαλάζιους δήμους και σαν παράδειγμα φέρατε την κοινότητά μας,  που ο πρώτος συνδυασμός είναι ανεξάρτητος και οι δυο επόμενοι για του οποίους κόπτεστε παραταξιακοί.

Ανεξάρτητος συνδυασμός κοινότητας Δατου Πολυστύλου Μικροχωρίου

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει με πάνω από 10,9 εκατομμύρια ευρώ τις επενδύσεις στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Καβάλα επισκέφθηκε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 10.965.520 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την στήριξη επενδύσεων που έχουν στόχο την ενίσχυση του τουρισμού.

Αρχικά, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, μετέβη στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων όπου είχε συνάντηση με την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και την Πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 2.107.981 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πηλοθεραπευτηρίου.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, θα κατασκευαστούν χώροι ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας, δεξαμενή κολύμβησης, αίθουσα αναμονής, ξύλινοι οικίσκοι κ.ά., θα γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού επίπλωσης και μπάνιου και θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης στο εστιατόριο, στις ντουζιέρες, στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες, στην είσοδο και στον περιβάλλοντα χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου. 

Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων θα μπορεί να λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχει βελτιωμένες υπηρεσίες, να εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και να είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα. 

Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει 8.857.539 ευρώ για τη χρηματοδότηση 60 επενδυτικών σχεδίων νέων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα οποία είχαν αξιολογηθεί θετικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά δεν επαρκούσαν οι πόροι του Υπουργείου για να χρηματοδοτηθούν.

Τα 60 νέα επιχειρηματικά σχέδια που χρηματοδοτούνται προστίθενται στα 111 τα οποία η Περιφέρεια ήδη χρηματοδότησε τον περασμένο Δεκέμβριο με 17,9 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο των επιχειρηματικών σχεδίων σε 171 και τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε 26.779.209 ευρώ.

Τα  επενδυτικά σχέδια αφορούν κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις καταλυμάτων, ενοικίασης σκαφών αναψυχής και αθλητικού εξοπλισμού, θαλάσσιων σπορ και ενοικίασης αυτοκινήτων και κατανέμονται συνολικά ως εξής: 

  • Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 143 
  • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 4
  • Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 13 
  • Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 5
  • Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 6

 

ροδ

 

 

 

 

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ