Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νατάσα Μποφίλιου μιλάει για τη Λήμνο

Πέντε καλλιτέχνες περνούν το καλοκαίρι περιοδεύοντας στην Ελλάδα και στέλνουν στο on the road του Βλάση Κωστούρο τις εμπειρίες τους και μερικές φωτογραφίες που τράβηξαν με το κινητό τους.

Ανάμεσα στους πέντε καλλιτέχνες και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία μιλάει για τη Λήμνο

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για όσους θέλουν να νιώσουν τι θα πει αυθεντικότητα, η Φολέγανδρος και η Λήμνος είναι δύο τόποι ξεχωριστοί.

Η πρώτη είναι ένας άγριος βράχος με αδιανόητη ενέργεια. Δεν την αποκαλούν τυχαία «νησί των οδοιπόρων», αφού είναι γεμάτη υπέροχα μονοπάτια, τα οποία αξίζει να περπατήσεις. Η χώρα της, χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού, θυμίζει σκηνικό από ταινία του Φελίνι τη δεκαετία του ’60. Οπωσδήποτε να πάτε στην Πούντα και να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το μπαλκόνι με την ασύλληπτη θέα στο Αιγαίο, που σου κόβει την ανάσα. Αν έχετε γερό στομάχι, δοκιμάστε τα ματσάτα, το παραδοσιακό τους ζυμαρικό, ιδανικά στη «Συνάντηση» στην Άνω Μεριά. Πιείτε ένα ποτό στην «Αστάρτη» και στη «Ρακεντιά», αν θέλετε να δείτε πώς είναι να σταματάει ο χρόνος, και κάντε μια βουτιά στις πιο ψαγμένες παραλίες του νησιού: τον Γαλύφο και το Αμπέλι.

Όσο για τη Λήμνο;

Δεν έχω δει στη ζωή μου μέρος με τόσο ψαρωτικό φως. Να πάτε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας και της Πολιόχνης για ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο, στις σπάνιες Αμμοθίνες, μια απρόσμενη έρημο που θυμίζει «Σαχάρα», και στην Αλυκή, την κάτασπρη από το θαλασσινό αλάτι λιμνοθάλασσα με τα ροζ φλαμίνγκο! Για εκλεκτά λημνιά φαγητά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα να πάτε στο «Φλωμάρ», αλλά και στο παρεΐστικο «Έννοια πο’χς», που στη γλώσσα των ντόπιων θα πει «μη σκας!» Α, και για τους φανατικούς του καλού ποτού, το «Karagiozis Bar» θα σας αποζημιώσει.

kathimerini,limnosfm100

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en