Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο

Η Λαϊκή Συσπείρωση προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Σχολείου κ.Πεφάνη , Δήμαρχο, Επικεφαλή Αντιπολίτευσης και Δημοτικούς Συμβούλους με θέμα το κοντέινερ στο ειδικό δημοτικό και τον  αύλειο χώρο του 11ου Δημοτικού

Α. Τη φετινή σχολική χρονιά οι εγγραφές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα οι διδακτικοί χώροι (αίθουσες, βοηθητικοί χώροι, εργαστήρια κ.α.) να μην επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Γονείς του σχολείου μας δήλωσαν ότι λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την τοποθέτηση “κοντέινερ” στην αυλή του σχολείου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν.

Θεωρούμε ότι ούτε καν σαν σκέψη μπορεί να σταθεί μια τέτοια λύση. Μάλλον πρόκειται για παρανόηση.

Στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αίθουσες προκάτ και κοντέινερ. Θεωρούμε ότι το κτιριακό των ειδικών σχολείων είναι θεμελιώδες. Αυτά τα Σχολεία πρέπει να στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μαθητών  και είναι ευθύνη του υπουργείου να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ειδικών Σχολείων.

Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να προσανατολίζεται, ασκώντας την ανάλογη πίεση προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και προς το Υπουργείο για την ίδρυση δεύτερου ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Παρατάξεις που είτε βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου είτε στην “αντιπολίτευση”, και δέχονται τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και μάλιστα χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, αρμοδιότητες που ανήκουν στο κεντρικό κράτος, καταλήγουν σε λύσεις σαν αυτές των κοντέινερ σε σχολεία και μάλιστα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Β. Πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασηςστην πλατεία Νεαπόλεως στο σχολείο των Ποταμουδίων. Με τις εργασίες σε εξέλιξη, καθίσταται προβληματική η εύρυθμη λειτουργία του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου, καθότι στερούνται τα παιδιά την αυλή τους, χώρος απαραίτητος για την ολοκληρωμένη ψυχοσωματική ανάπτυξη τους. Η λύση που προκρίνεται, να χρησιμοποιούν το δρόμο με κυβόλιθους μπροστά από το σχολείο καθώς και την αυλή του 11ου Νηπιαγωγείου τα παιδιά της 1ης & 2ης τάξης του δημοτικού, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών.

Ένα παιδί, από τα 6 του χρόνια μέχρι τα 18 του, βρίσκεται καθημερινά επί 6 τουλάχιστον ώρες σε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται, να επικοινωνεί μέσω της Γλώσσας με τους γύρω του, να αντιλαμβάνεται την αντικειμενική πραγματικότητα με τους νόμους που την διέπουν, να αθλείται, να ψυχαγωγείται και να κάνει όποια άλλη δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του. Είναι προφανές, ότι η διαμόρφωση συνολικά του χώρου του Σχολείου, του Δημόσιου Σχολείου, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να αισθανθεί αυτόν τον χώρο δικό του, να τον αγαπήσει, ειδικά δε για τα προνήπια η πρώτη επαφή με το σχολείο είναι ακόμα πιο σημαντική.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να μεριμνήσει ώστε το συντομότερο δυνατό να αποπερατωθεί εκείνο το τμήμα της πλατείας το οποίο χρησιμοποιείται ως Σχολικός αύλειος χώρος.

 

Καβάλα, 05-09-2023

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en