Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα πρόβλήματα των ΑμεΑ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο

Πραγματοποιήθηκε χθες 27/09/2023 συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Ποτόλια, συνοδευόμενου από Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, με το προεδρείο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ N. Καβάλας, στο γραφείο τους στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας

Σήμερα τα άτομα με αναπηρίες, στον τον 21ο αιώνα,  μαστίζονται από την ανεργία, την ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, με πετσοκομμένα δικαιώματα, με πετσοκομμένες τις συντάξεις, τα επιδόματα, χωρίς ουσιαστική πρόσβαση στις ανύπαρκτες δομές και υποδομές για την περίθαλψη, την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την αντιαναπηρική πολιτική τους. Με “pass”, με χαρτζιλίκια, με πετσοκομμένα επιδόματα, με πανάκριβη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία,  δεν λύνεται το κρίσιμο πρόβλημα, δεν λύνονται τα ζητήματα χωρίς να υπάρχει αποφασιστική ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Είναι απαράδεκτο το 95% των ικανών για εργασία αναπήρων να μην έχουν «πρόσβαση» στο δικαίωμα για δουλειά, χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες να στερούνται την «πρόσβαση» σε δωρεάν Υγεία και Παιδεία, χιλιάδες οικογένειες ΑμεΑ να ζουν με επιδόματα και συντάξεις φτώχειας.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που βιώνουν τα ΑμεΑ στο Δήμο μας έχουν ως υπαίτιο την πολιτική που εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο, προέκταση της κεντρικής. Καμία ιδιαίτερη παρέμβαση στην πόλη μας δε γίνεται για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε δημόσιους χώρους (δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις κτλ), αλλά και σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Δε μιλάμε βέβαια για ιδιωτικούς χώρους όπου η μέριμνα για πρόσβαση ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Έγινε αναφορά στη συνάντηση για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στο κέντρο της πόλης ο  “Κανονισμός Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών”, καθότι οι διοικήσεις διαχρονικά του δήμου τον εφαρμόζουν για να ενοικιάζουν δημόσιο χώρο για εισπρακτικούς και μόνο λόγους, χαρατσώνοντας τα μικρομάγαζα, δημιουργώντας παράλληλα “αναρχία” στο κέντρο με τη χρήση αυτών των χώρων, καθώς και ασχήμια.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός εκτός από τις τριβές που δημιουργεί μεταξύ των επαγγελματιών του κέντρου, κάνει δύσκολη και τη μετακίνηση των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους, στις πλατείες.

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ με προβλήματα όρασης, με τους σηματοδότες όπου η ηχητική σήμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους των ΑμεΑ για την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων που προωθείται (προς δόξα των κερδών των αυτοκινητοβιομηχανιών), που δημιουργεί και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ΑμεΑ με πρόβλημα ακοής.

Ωστόσο για τα προβλήματα των ΑμεΑ, τόσο τα γενικά που εκπορεύονται από την   αντιαναπηρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και για τα τοπικά προβλήματα τους που απορρέουν από την αντιμετώπιση που έχουν τα ΑμεΑ διαχρονικά από τις διοικήσεις του δήμου, καμία αντιπαράθεση δε γίνεται μεταξύ των “μοναμάχων” με τα ιλουστρασιόν “οράματα”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπροστά στις εκλογές απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα στους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες, οι οποίοι βιώνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό το απάνθρωπο πρόσωπο αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Καλεί όσους δεν συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση να κάνουν το βήμα, να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη Λ.Σ. σε Δήμο και Περιφέρεια, κόντρα στα ψευτοδιλήμματα, τους εκβιασμούς και τις κάλπικες υποσχέσεις.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου | 15 υποτροφίες σε νέους φοιτητές εις μνήμην Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου

Στην προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες και αφορούσε στην χορήγηση 15 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανταποκρίθηκαν 34 ενδιαφερόμενοι από την Πόλη μας και από την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων, του Νέστου και της Θάσου, οι οποίοι επέτυχαν εφέτος την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και  υπέβαλαν την σχετική αίτησή τους με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους Εφημερίους των Ενοριών τους και μέσα στην καθορισθείσα προθεσμία.    

Για την επιτυχία του σκοπού της εν λόγω πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν εγκαίρως με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ώστε μέσα από τις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες να λάβουν γνώση οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες, όσο και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Καβάλας για την ενημέρωση των οικογενειών, για τις οποίες υπήρξε ιδιαίτερη και ευνοϊκή πρόβλεψη στους όρους της προκηρύξεως. 

Η συσταθείσα τριμελής επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιολόγηση των 34 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εξέτασε όλες τις περιπτώσεις με βάση τα απ΄ αρχής τεθέντα και δημοσιευθέντα κριτήρια απονομής της χρηματικής υποτροφίας και κατέληξε στην σχετική μοριοδότηση για την διάκριση των 15 πρώτων υποτρόφων. Τα σχετικά αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί ήδη στους αρμόδιους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών, δια των οποίων υπεβλήθησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων υποτρόφων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν. Πληροφορίες δίδονται και από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στον αριθμό τηλεφώνου 2510223141.

Μέσα από την προνοιακή αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία ανταποκρίνεται στην επιθυμία του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Προκοπίου,σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του,  15 οικογένειες της περιοχής μας θα απολάβουν την οικονομική συνδρομή των 1.500,οο€ η κάθε μία (15 Χ 1.500,οο€= 22.500,οο€), ως έπαινο τιμής και δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση για την επιτυχία του παιδιού τους στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και για την ενίσχυση της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας σε καιρούς δυσκόλους με την δυσμενή οικονομική συγκυρία.   

Η απονομή των υποτροφιὼν θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης Ἰανουαρίου 2024 (περί ώρα 10.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Εκ της Ιερὰς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: