ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΚΕΕΕ και το Επιμελητήριο Καβάλας στις Βρυξέλλες για το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν Επιμελητήρια της χώρας υπό την οργάνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη. 

Το Επιμελητήριο Καβάλας με τον Πρόεδρο Μάρκο Δέμπα και τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ Ιωάννη Κούτρα, συμμετείχε σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική επιχειρηματική συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συμμετείχαν 670 σύνεδροι από όλες τις χώρες μέλη καθώς και από αυτές που βρίσκονται σε σύνδεση με την Ε.E.

 Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αφορούσαν τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς αναφορικά με το ανθρώπινο κεφάλαιο, την ενεργειακή κρίση και τις βιώσιμες λύσεις καθώς και τη θωράκιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την πλήρη και ενιαία άρση των εμποδίων στην μετακίνηση εμπορευμάτων. Πλήθος ευρωπαίων επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.

Σε αυτή τη δύσκολη γεωπολιτική συνθήκη, η αισιοδοξία όλων επιβεβαιώθηκε καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται και απαντούν στις προκλήσεις ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές. «Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια απίστευτα δύσκολων συνθηκών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της Ευρώπης να προχωρήσουν από την επιβίωση, στην επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Eurochambres, Vladimir Dlouhy.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε: «Οι Ελληνικές ΜμΕ και πολλές ΜμΕ κρατών μελών, προκειμένου να γίνουν εξωστρεφείς ή να ενδυναμώσουν την εξωστρέφειά τους χρειάζονται, μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε στρατηγική πληροφόρηση, κατάρτιση και δικτύωση μέσα από B2B και B2G συναντήσεις στο εξωτερικό, μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και εκσυγχρονισμό των εργαλείων προώθησης και χρηματοδότησης εξαγωγών, και υποστήριξη για την επίλυση καθημερινών διαδικαστικών προβλημάτων, όπως π.χ. η έκδοση visa.

Η τεράστια εκπροσώπηση επιχειρήσεων και οι τοποθετήσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και η ενεργειακή κρίση, καθώς και οι ελλείψεις και η ανάγκη αναβάθμισης του εργατικού δυναμικού, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμες για όλους.  Επιστρέφουμε στις πατρίδες μας σοφότεροι. Κρατάμε αυτή τη φράση “Από την επιβίωση, στην επιτυχία για όλους του Ευρωπαίους επιχειρηματίες” και προχωράμε μπροστά».

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Δελτίο τύπου

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version