Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η “εικονική πραγματικότητα” της “Γαλάζιας Πατρίδας”

image_print
Στην Ιστοσελίδα Odatv δημοσιεύεται άρθρο του Αντιναύαρχου ε.α Atilla Kezak, ο οποίος είχε παρατηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, αντιδρώντας στην δικαστική απόφαση που εκδόθηκε για το  σκάνδαλο της Βαριοπούλας.
Ο Αντιναύαρχος , στο άρθρο του, αναφέρεται στην Άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που διεξάγεται ταυτόχρονα στη Μαύρη Θάλασσα , το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Επισημαίνει την ιδιαίτερη προβολή  της Άσκησης στον ελληνικό Τύπο, μια μερίδα του οποίου υποστηρίζει ότι αυτή διεξάγεται για να ασκηθεί πίεση με στόχο την συνδιαχείριση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ   ,ενώ μια άλλη ότι όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.
Τονίζει ότι το ζήτημα της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα έχει επιλυθεί με συμφωνίες μεταξύ των παράκτιων κρατών, αλλά εκκρεμεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Κατηγορεί την Ελλάδα , η οποία στηριζόμενη στην Ε.Ε αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και την περιορίζει στον Κόλπο της Αττάλειας.
Η Τουρκία, εκτιμά ο Attila,  έδειξε την αποφασιστικότητά της να μην αποδεχθεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά “δεν πρέπει , να ξεχνάμε τα εξής:Η χάραξη των ορίων της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα διεθνούς δικαίου. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη διπλωματία.  Μάλιστα, όπως λένε οι Βρετανοί η πιο ισχυρή διπλωματία είναι οι Στόλοι”. Το θέμα της ΑΟΖ είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να φορτωθεί στους ώμους των Ναυτικών Δυνάμεων, μετά μάλιστα από τις σκευωρίες της Βαριοπούλας, της  στρατιωτικής κατασκοπίας και τις προδοσίες της 15ης Ιουλίου.
Πρέπει να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ μια ώρα αρχύτερα. Πρέπει να αναζητηθεί τρόπος να επιτευχθεί συμφωνία με τη Λιβύη για την οριοθέτηση των θαλασσίων πεδίων. Πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είμαστε η καλύτερη λύση για την μεταφορά των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Ποια είναι η λύση; Φυσικά η διπλωματία με ισχυρό Στόλο, αλλά πάντα η διπλωματία, διπλωματία, διπλωματία….”
Η έμφαση στην αναγκαιότητα της διπλωματικής λύσης είναι μια προειδοποίηση στον σουλτάνο, να μην στηρίζεται στις δυνάμεις του Ναυτικού, το οποίο φρόντισε να αποψιλώσει από τα ικανά στελέχη. 
Φούσκα δηλαδή η πολυδιαφημιζόμενη  Άσκηση. Επικοινωνιακό τρικ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια των ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα

image_print

Στην κορυφή της Βόρειας Ελλάδας ως προς την άνοδο των τιμών των κατοικιών βρίσκεται η Καβάλα, με την αγορά ακινήτων της περιοχής να καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos Insights για το πρώτο τρίμηνο του 2026, οι ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχουν αυξηθεί κατά 68,1% μέσα σε μία πενταετία, ποσοστό που την τοποθετεί στην πρώτη θέση στη Μακεδονία.

Η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης στην Π.Ε. Καβάλας φτάνει πλέον τα 2.194 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην πόλη της Καβάλας διαμορφώνεται κοντά στα 1.993 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Η τουριστική ανάπτυξη, η περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων κατοικιών, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά. Την ίδια στιγμή, η συνεχής άνοδος δημιουργεί ολοένα μεγαλύτερη πίεση στους μόνιμους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους που αναζητούν κατοικία για αγορά ή ενοικίαση.

Η Καβάλα εδραιώνει έτσι τη θέση της στον επενδυτικό χάρτη των ακινήτων, με την άλλη όψη της ανάπτυξης να είναι το ολοένα υψηλότερο κόστος στέγασης για τα τοπικά νοικοκυριά.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Επιμένουν τα προβλήματα στον οδοφωτισμό – «Γεφύρι της Άρτας» το συντριβάνι της Καπνεργάτη

image_print

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τον οδοφωτισμό σε σημεία της Καβάλας, με νέο περιστατικό να καταγράφεται κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα στην πόλη.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, ο φωτισμός στην περιοχή όπου πραγματοποιούνταν ο εορτασμός δεν ήταν επαρκής, δημιουργώντας προβληματισμό, ιδιαίτερα λόγω της αυξημένης παρουσίας πιστών. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ζητήματα που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί με τον δημοτικό φωτισμό σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την ίδια ώρα, σε «γεφύρι της Άρτας» φαίνεται πως έχει εξελιχθεί και η λειτουργία του συντριβανιού στην πλατεία Καπνεργάτη. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, εξακολουθούν να παρουσιάζονται προβλήματα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας να προχωρούν σε εργασίες και επισκευές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Τα δύο ζητήματα επαναφέρουν στο προσκήνιο την κατάσταση και τη συντήρηση βασικών υποδομών της πόλης, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όταν η κίνηση κατοίκων και επισκεπτών είναι αυξημένη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Ένας μήνας με τα νέα ΤΕΠ – Η υποστελέχωση παραμένει το μεγάλο «αγκάθι»

image_print

Περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τη λειτουργία των νέων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με τις νέες εγκαταστάσεις να έχουν βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές και τις συνθήκες υποδοχής των ασθενών.

Ωστόσο, παρά την αναβάθμιση των χώρων, τα βασικά προβλήματα παραμένουν. Η κίνηση στα επείγοντα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, την ώρα που το διαθέσιμο προσωπικό καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλο αριθμό περιστατικών, συχνά κάτω από έντονη πίεση.

Η εικόνα αναδεικνύει ότι οι νέες υποδομές αποτελούν μόνο τη μία πλευρά της αναβάθμισης των ΤΕΠ. Περισσότερο από έναν μήνα μετά, το στοίχημα παραμένει η επαρκής στελέχωση, ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο και οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en