Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση της Μαρίας Βαρύτη στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και τις δηλώσεις του κ. Φίλιππου Αναστασιάδη

Μέσω του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και δηλώνοντας ότι, μόλις χθες (11.8.2023) προέβη στις απαραίτητες παρεμβάσεις σύνδεσης των αγωγών με το υπάρχον εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα την υγειονομική και οικολογική καταστροφή που συντελείται τα τελευταία χρόνια

Αυτή έχει προέλθει από τους δύο αγωγούς, στην Τοπική Κοινότητα Γεωργιανής της ΔΕ Παγγαίου, που δυστυχώς συνεχίζει να συντελείται μέχρι και σήμερα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ενώ όσον αφορά την δήθεν άψογη λειτουργία της ΔΕΥΑΑΠ, υπενθυμίζουμε την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας στη Δ.Ε. Ορφανού μετά από σχετική καταγγελία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οφρυνίου – Ορφανίου – Κάριανης στις 12 Ιουλίου 2023.

Από πότε το ενδιαφέρον των δημοτών για το περιβάλλον και την προστασία του, και πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον μιας υποψήφιας δημάρχου πρέπει να υποκινείται από κάποιους για να εκδηλωθεί;

Με υποτιμά ως άνθρωπο, ως επιστήμονα,  αλλά κυρίως ως γυναίκα η δήλωση του κ. Δημάρχου ότι δήθεν υποκινούμαι από άλλους για να διατυπώσω τις θέσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς μου.

Για όσους με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά την ευαισθησία μου για το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου, ότι θα συνεχίσω να δίνω το παρών και να παλεύω με ζήλο για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν προσπαθώντας να δίνω λύσεις.

Ο ζήλος μου θα είναι εντονότερος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αφορούν άμεσα το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας!

Σε όποιον λοιπόν υπαινίσσεται ότι είμαι φερέφωνο, την απάντηση θα δώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες την 8η Οκτωβρίου.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αρκετό φαγητό και πολλές δράσεις “ανοίγει τις πύλες του” το Food Truck Festival στις Κρηνίδες την Παρασκευή (31/05)

Το πρώτο Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας έρχεται να προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι από την Παρασκευή 31 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ αυτό θα φιλοξενήσει 18 food trucks, φέρνοντας κοντά γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου και προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 00:00 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 00:00 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία γεύσεων, από παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα μέχρι διεθνή πιάτα, street food και γλυκές απολαύσεις.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της πλατείας Πελεκανίδη των Κρηνίδων ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι στην Ξάνθη -Πινακίδα έγινε viral καθώς “βγήκε για βόλτα” στην βροχή!

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (29/05) στην Ξάνθη, ενώ ακολούθησε και χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν αρχικά σε πιο ήπια μορφή, ωστόσο στη συνέχεια ο καιρός επιδεινώθηκε αισθητά. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από την έντονη χαλαζόπτωση.

Τόσο η βροχόπτωση όσο και η χαλαζόπτωση διήρκησαν ωστόσο για λίγο, ενώ στη συνέχεια ο ήλιος επέστρεψε στη θέση του, και η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει εκ νέου.

Viral έγινε μια πινακίδα στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Τετάρτης (29/05) για όλους τους λάθος λόγους, κατά τη διάρκεια της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en