Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Άννα Κρικοπούλου υποψήφια με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Η Άννα Κρικοπούλου συστρατεύεται ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλίππων με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»

Η Άννα Κρικοπούλου συστρατεύεται ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλίππων με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

Ας αφήσουμε την Άννα να συστηθεί με τα δικά της λόγια:

«Είμαι μητέρα τριών παιδιών, της Εύης, καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας, του Παναγιώτη και του Χρήστου Σεπετσίδη, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Έχω την τύχη και την ευλογία να είμαι γιαγιά δυο υπέροχων αγοριών, του Μιχαήλ- Παναγιώτη που  μαθητεύει στο Ειδικό Δημοτικό Καβάλας και του Μάρκου Hermes που ακόμη βρίσκεται στην προσχολική ηλικία.

Στα 18 μου χρόνια βρέθηκα στην Αθήνα να μαθαίνω την τέχνη της φωτογραφίας, η οποία με κέρδισε και έτσι ανέπτυξα σχετική επαγγελματική δραστηριότητα, ανοίγοντας δικό μου πια φωτογραφείοστην περιοχή μας το 1987.Αργότερα ασχολήθηκα με την εστίαση,αφού διατηρούσαμε οικογενειακή επιχείρηση στο εξωτερικό.

Έπειτα από ένα τραγικότατο γεγονός που χτύπησε την οικογένειά μου, πήραμε την απόφαση  της επιστροφής στον τόπο μας. Έτσι, βρέθηκα ξανά μετά από χρόνια στα θρανία των ΤΕΕ Καβάλας, αποκτώντας πτυχίο ειδικότητας Υποστήριξης Συστημάτων &Εφαρμογών Υπολογιστών του τομέα Πληροφορικής.

Την τελευταία δεκαπενταετία εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης & Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης.

Έκανα ένα ξεκίνημα  για μάθηση στα ΙΕΚ Καβάλας, διότι εκτός από λάτρης της δια βίου μάθησης είχα και προσωπικό ενδιαφέρον για την ειδικότητα της εργοθεραπείας. Οι πολλές υποχρεώσεις μου δυστυχώς δεν μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω πέραν του ενός εξαμήνου, στόχος μου όμως είναι να κατορθώσω κάποια στιγμή  να γίνω βοηθός εργοθεραπευτή.  Κάνω αναφορά σε αυτό διότι σχετίζεται με τον λόγο που με προέτρεψε να εκτιμήσω πολύ παραπάνω την προσωπικότητα και το πρόγραμμα του νέου μας υποψηφίου Δημάρχου, του κυρίου Γιάννη Εριφυλλίδη.

Ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν διαπίστωσα πως υπάρχει άτομο με ειδικότητα ψυχολογίας στον αυτισμό που συστρατεύεται με τη Δημοτική Παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά». Πώς θα μπορούσα να μην στηρίξω κι εγώ με τη σειρά μου, αφού δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Γιάννη, ενός ανθρώπου με ενσυναίσθηση και με ενδιαφέρον για τα παιδιάμε αναπηρίες και φυσικάόχι μόνο! Μου μετέφερε το αίσθημα της ελπίδας της θετικής εξέλιξης του τόπου μας, για τα παιδιάμας, για εμάς όλους.

Όπου και αν έζησα δεν ξέχασα  ποτέ τις ρίζες μου, αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ το χωριό μου και γνωρίζω πως οι ανάγκες για μια καλύτερη και ανθρώπινη διαβίωση δεν είναι λίγες. Μπαίνω λοιπόν με χαρά και διάθεση προσφοράς έργουστην ομάδα των υπόλοιπων πολιτών που συστρατεύτηκαν με τον κύριο Γιάννη Εριφυλλίδη – Καβάλα Μπροστά για να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά!»

Πιστεύουμε ότι η δυναμική προσωπικότητα, αλλά και η ευαισθησία της, όπως εκφράζεται τόσο μέσα από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τα παιδιά με αναπηρίες όσο και μέσα από την ενασχόλησή της με την τέχνη της φωτογραφίας, οι πολύτιμες εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την επαγγελματική σταδιοδρομία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η διάθεση να προσφέρει στον τόπο μας, η εργατικότητα, οι ιδέες της για την ανάπτυξη των Φιλίππων και η μεγάλη αγάπη της για το χωριό της, τα παιδιά και τη φύση καθιστούν την Άννα Κρικοπούλου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματός μας για την ανάπτυξη του δικτύου των δημοτικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή και για τους Φιλίππους. Άννα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την ενημέρωση πολιτών στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στο δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή»

Πιο συγκεκριμένα, η «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στην επανασύσταση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το οποίο πέραν του συμβουλευτικού του ρόλου, θα διαθέτει και άλλες αρμοδιότητες, όπως η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προτείνεται η λειτουργία μιας κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες.

Αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, η «Πόλη και Ζωή» δεσμεύθηκε να διεκδικήσει κονδύλια για την κατασκευή νέων κτηρίων για τη στέγαση των βαθμίδων ειδικής αγωγής, τη δημιουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια με δυσκολίες ένταξης, τη συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Δράμας. Συμπληρωματικά, αναμένεται ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τον Δήμο, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Ένας κοινωνικά δίκαιος Δήμος, άλλωστε, έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Έναν τέτοιο Δήμο θελουμε.

Έναν Δήμο που θα ακούει και θα φροντίζει συνεχώς για τις ανάγκες των πολιτών και θα βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έναν τέτοιο Δήμο χρειάζονται, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές μας δομές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Στον δικό τους αγώνα έχουν αρωγό και την «Πόλη και Ζωή» με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Για μια κοινωνικά δίκαιη και συμπεριληπτική Δράμα.

Για να πάμε την Δράμα μπροστά!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό!»

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΥΑΚ έλαβε εξώδικο από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμη οφειλή που πρέπει να πληρωθεί σε 30 μέρες!

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν μόνοι τους να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΥΑΚ για μήνες!

Έτσι συσσωρεύτηκε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος!

Στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων Δημάρχων Καβάλας στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον Θόδωρο Μουριάδη:

  • γιατί αρνείται να πληρώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη στιγμή που το Κράτος έχει διαμηνύσει στις ΔΕΥΑ της χώρας ότι δε θα την καλύψει, και ενώ άλλες ΔΕΥΑ (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών;
  • πώς θα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή, τη στιγμή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, που να μας εγγυάται ότι η Καβάλα και οι Φίλιπποι δε θα μείνουν χωρίς νερό!

Χθες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι ΔΗΘΕΝ “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής ρεύματος”, ότι ΔΗΘΕΝ “το εξώδικο είναι τυπικό και έχουμε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ” και ότι ΔΗΘΕΝ “το Κράτος θα καλύπτει τέτοιες οφειλές”!

Εμείς επισκεφτήκαμε ξανά σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ και ενημερωθήκαμε ότι το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ δεν είναι καθόλου τυπικό! Σημαίνει πραγματικό κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια και βιολογικούς σταθμούς!

Συνεπώς, μόνο σαν αστειότητες και ψέματα μπορούμε να εκλάβουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για να καλύψει τις επικίνδυνες αποφάσεις του!

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Καβάλας και τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, να μην κοροϊδεύουν τους δημότες και να ρυθμίσουν ΑΜΕΣΑ την οφειλή, δίνοντας εξηγήσεις πώς θα την καλύψουν !

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: