Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H αναδιάρθρωση, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι γεγονός…

Ο υφυπουργός αθλητισμού εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην πρόταση της ΕΠΟ για… παράταση – Διαβάστε πως θα διαμορφωθούν οι Εθνικές κατηγορίες.

Η αναδιάρθρωση στις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός! Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να ακούστηκαν και να γράφτηκαν πολλά! Μπορεί η ίδια η ΕΠΟ να ζήτησε οι αλλαγές να συμβούν από την μεθεπόμενη χρονιά, αλλά ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε κάθετος. Κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας πως αν επιμείνουν στην πρόταση τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019/20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020/21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.

Μπροστά σε αυτό το φάσμα η άλλη πλευρά έκανε πίσω και έτσι αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά. Πλέον από την επόμενη σεζόν θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Την Super League, την Super League 2 και την Football League! Αυτές θα έχουν: 14 ομάδες η Super League, 12 ομάδες η Super League 2, 14 ομάδες η Football League. Για τον ΑΟΚ αυτό σημαίνει ότι θα προβιβαστεί άμεσα στη Football League (αν πάρει τον τίτλο στον 1ο όμιλο), ενώ ο Νέστος θα δώσει αγώνα μπαράζ ως δευτεραθλητής…

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες των τριών επαγγελματικών κατηγοριών θα πρέπει να έχουν μόνο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
– Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν:
Οι πρώτες 12 της βαθμολογίας θα μείνουν και την χρόνια 2019-2020
Θα προστεθεί ο πρωταθλητής της Football League (Βόλος ΝΠΣ)
Η τελευταία θέση θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
– Πως θα διαμορφωθούν οι 12 ομάδες της Super League 2 την επόμενη σεζόν:
Οι 8 ομάδες από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Football League
Οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Super League
Η 1 ομάδα που θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
– Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Football League την επόμενη σεζόν:
Οι 2 ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της Football League.
Οι 8 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες φέτος στην Γ’ Εθνική
Οι 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής (οι 8 δεύτεροι των ομίλων μεταξύ τους).
*Οι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 13-16 στην Football League ουσιαστικά θα υποβιβαστούν δύο θέσεις!

Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις κατηγορίες

Με βάση την τωρινή βαθμολογία λοιπόν οι ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν θα είναι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός,  Λαμία, Πανιώνιος, Λάρισα, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος ΝΠΣ, ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς
Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Super League 2 θα είναι: ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου, ΑΟΧ Κισσαμικός, Κέρκυρα, ΑΕ Καραϊσκάκης, Δόξα Δράμας
Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Football League θα είναι: Ηρακλής, Τρίκαλα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, Ιεράπετρα, Ιάλυσος, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, +4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ των 8 δεύτερων των ομίλων. Το Αιγάλεω και ο Ιάλυσος είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στους ομίλους τους στην Γ’ Εθνική.

Γιώργος Βασιλειάδης: «Προχωράμε όπως συμφωνήσαμε…»

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις».

Πηγή: Gazzeta.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en