Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γραπτή απάντηση Γ. Πασχαλίδη για τις καταγγελίες περί ρατσισμού

Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από 28/1/2019 δέχομαι μια επίθεση ανευ προηγουμένου από συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποκλεισθώ από τα βουλευτικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας με κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα τα οποία προωθούνται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα η επίθεση ξεκίνησε από την παρουσία μου σε μια κοπή πίτας ενός υποψηφίου Δημάρχου και γι΄αυτό το λόγο θα έπρεπε κατά την κρίση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να αποκλεισθώ από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Απο την Παρασκευή 1/2/2019, τα συγκεκριμένα ΜΜΕ με δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές εκπομπές με χαρακτηρίζουν ως ρατσιστή και ως έχοντα ακροδεξιές αντιλήψεις διότι δήθεν δήλωσα, κατά την παρουσία μου στην εκδήλωση (κοπή της βασιλόπιτας) της Ομοσπονδίας Εμποροεπαγγελματιών, ότι δεν θα επιτρέψω να σπουδάζουν παιδιά προσφύγων. Η δήλωση αυτή δεν έγινε από εμένα ποτέ, καθώς αυτό το οποίο ανέφερα ήταν ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν μπορεί κανείς να εγγραφεί στις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ εάν δεν έχει απολυτήριο Α΄Λυκείου. Ποτέ μου δεν απέκλεισα κανέναν από τις σπουδές του, απλώς πρέπει να εφαρμόσω τα ισχύοντα. Αλλωστε αυτή την στιγμή στις ανωτέρω σχολές της Καβάλας ήδη φοιτούν σπουδαστές με διαφορετική καταγωγή και δεν αποκλείστηκε ποτέ κανένας από εμένα, εφόσον είχε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, ούτε έχει δεχθεί κάποια ρατσιστική συμπεριφορά. Η συμπεριφορά αυτή δεν προσιδιάζει στον χαρακτήρα μου, ο οποίος είναι γνωστός στον Ν.Καβάλας και ο δε χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται με προσβάλει ως άνθρωπο, ως οικογενειάρχη, ως εκπαιδευτικό και ως πολιτικό.
Η αλήθεια των λεγομένων μου προκύπτει και από τις ραδιοφωνικές αναφορές των παρακάτω αναφερομένων κυρίων , οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εμποροεπαγγελματιών και ευθαρσώς και ανευ προτροπής μου δήλωσαν ότι καμία ρατσιστική αναφορά δεν υπήρξε από μέρους μου. Παραθέτω τον κατάλογο των αυτήκοων μαρτύρων, τους οποίους και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου:
1.Κωνσταντίνος Σιμιτσής, υποψήφιος περιφερειάρχης
2.Παναγιωτίδης Γιάννης Πρόεδρος Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου
3.Δημητριος Καζανίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας (ΣυνδυασμόςΤσανάκα)
4.Βουδούρης Ιωάννης, Πρόδερος Μηχανοτεχνιτων Ν. Καβάλας
5.Μάκης Δημητριάδης, Αντίπρόεδρος Ξυλουργών Ν.
6.Μουριάδης Θεόδωρος, υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
7.Μουρτασάγκας Νικόλαος, Δημοτικός σύμβουλος (Συνδυασμός Βέρρου).
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΝΟΔΕ Καβάλας, ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κ.
Δράκο Χαράλαμπο και τη κ. Στέλλα Παπαδοπούλου για τη στήριξη τους.

Μετά από όλα τα ανωτέρω είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποιες ήταν οι προθέσεις των συγκεκριμένων ατόμων , ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και για πoιό λόγο έγινε αυτή η εκστρατεία εις βάρος μου .Βέβαια επιφυλάσσομαι όλων των δικαιωμάτων μου για τα περαιτέρω.
Μετά τιμής
Ιωάννης Πασχαλίδης
π.Βουλευτής Ν.Δημοκρατίας

Δείτε ένα απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel ο πρώην βουλευτής Ν.Δ Γιάννης Πασχαλίδης

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητηρίο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις – μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 315 επιχειρήσεων το διάστημα Μαΐου- Ιουνίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ικανοποιητική κρίνουν 5 στους 10 καβαλιώτες επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στην έρευνα, την κατάσταση της επιχείρησης τους για το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2022, ενώ για το επόμενο εξάμηνο 4 στους 10 εκτιμούν πως η επιχείρηση τους θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, την ώρα που, σχεδόν, αντίστοιχο ποσοστό διαβλέπει χειροτέρευση της πορείας της.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη σύσκεψη για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στην Ελευθερούπολη

Σύσκεψη πολιτικών, τοπικών και αγροτικών φορέων είναι σε εξέλιξη από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε αγροτικές καλλιέργειες.

Το παρών στην σύσκεψη δίνουν μεταξύ αλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.

Παρόντες είναι επίσης οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: