Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γολγοθάς» η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποια είναι η φθηνότερη πόλη

«Γολγοθά» αποτελεί για τους γονείς και τους φοιτητές η εύρεση κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι φοιτητικές κατοικίες είναι δυσεύρετες ενώ οι τιμές για λίγα τετραγωνικά, ακόμη και μιας γκαρσονιέρας, είναι στα ύψη.

Μεγάλη αύξηση στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών καταγράφεται στις φοιτητουπόλεις της Ελλάδας. Υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με έρευνα η Κομοτηνή είναι η πόλη με τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης φοιτητικών διαμερισμάτων.

Οι βάσεις για την εισαγωγή των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο και έτσι γονείς και φοιτητές είναι σε έναν αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση καλής και οικονομικής φοιτητικής στέγης.

Στην πρωτεύουσα αλλά και την Θεσσαλονίκη τα ακίνητα προς μίσθωση σε φοιτητές τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, οι γονείς των περισσοτέρων υποψηφίων στην πόλη, ξεκίνησαν το «κυνήγι» εξεύρεσης ενός καλού και φθηνού διαμερίσματος μόλις ανακοινώθηκαν οι βάσεις με αποτέλεσμα σήμερα, τα εναπομείναντα σπίτια σε καλή τιμή να είναι ελάχιστα.

Ποιες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διαθέτουν φοιτητικές κατοικίες έως 300

«Τη φετινή χρονιά, πολλοί γονείς που ήταν σίγουροι για τη Πανεπιστημιακή σχολή που θα εισαχθεί ο νέος φοιτητής, ξεκίνησαν την αναζήτηση φοιτητικής στέγης πριν την ανακοίνωση των βάσεων, με στόχο το προσιτό ενοίκιο», ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου μόλις το 3,7% των κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50τμ. διατίθενται με μίσθωμα έως 300€ τη φετινή χρονιά, έναντι του 14,29% πέρυσι», τόνισε.

«Στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική (0,3%) ενώ στον Πειραιά 0,94%», σημείωσε.

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικία έως 50τμ, άνω του 1 ου ορόφου

Αθήνα κέντρο: 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες , ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 78,68%, δηλαδή, σχεδόν 8 στις 10 κατοικίες έως 50τμ., έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€.

Το μεγαλύτερο πλήθος των κατοικιών (80%), είναι κατασκευής έως το 1980, δηλαδή τουλάχιστον 43 ετών. Σύμφωνα με τον κύριο Μπάκα, τη φετινή χρονιά σχεδόν 5 στις 10 κατοικίες έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 501€/μήνα, όταν πέρυσι ήταν μόλις 1 στις 10 κατοικίες. Ανάλογα με το ζητούμενο μίσθωμα και τη περιοχή, το ακίνητο ενδέχεται να είναι μερικώς ή/και ολικώς ανακαινισμένο.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρχεται η νέα παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ” Η πιο σωστή απόφαση”

Νέα παράσταση έρχεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου , η οποία θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως και 23 του μηνός. Με αφορμή το γεγονός, συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου όπου παρουσιάστηκαν η πλοκή , οι συντελεστές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το έργο.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης δεν δίστασε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στα διοικητικά μέλη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας αλλά και στον Πρόεδρο , Σωκράτη Μποζούδη που ήταν παρών για το έργο τους την τελευταία 4ετία καθότι με την επανεκλογή του ίδιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρχει αλλαγή στο Δ.Σ

Τιμές εισητηρίων : Γενική Είσοδος 12 Ευρώ , Μειωμένο 8 ευρώ

Προπώληση Εισητηρίων καθημερινά: 11.00-14.00 & 18.00 – 20.00 στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών του Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ)  στην κεντρική πλατεία

Τηλ. 2510- 620566

Ηλεκτρονική προπώληση : https://www.ticketservices.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας 2510-220876 ή 2510-220877 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το στρατόπεδο της Ελευθερούπολης τίμησε την προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα

Προστάτης του Πυροβολικού είναι η Αγία Βαρβάρα και όπως είναι φυσικό τιμήθηκε στην Ελευθερούπολη και στο στρατόπεδο Λοχαγού Αμβράζη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου στο Στρατόπεδο Πυροβολικού και πιο συγκεκριμένα στη μονάδα 193 των MLRS στην Ελευθερούπολη εκδήλωση για τον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου

Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, πρόκειται να πραγαμτοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους να είναι έτοιμοι για την επόμενη πενταετή θητεία και έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για την περιοχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: