Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γκιόλα | Η Φυσική “πισίνα” της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Γκιόλα βρίσκεται περίπου 4 χλμ έξω από τις Αστρίς. Σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλασσιά και το μέγεθός της είναι 20 επί 15 μέτρα, ενώ το βάθος της είναι περίπου 3 μέτρα. Ίσως ποιο γνωστή θα την συναντήσετε με το όνομα «Δάκρυ της Αφροδίτης»

Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο. Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά….

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Δήμος Σερρών εγκαινιάζει το σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο πλαίσιο της Ημέρας Ποδηλάτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Σερρών θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στους ηλεκτρονικούς σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 5 σημεία στην πόλη, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Η επίσημη έναρξη, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, απ’ το Δήμαρχο της πόλης, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, στο σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα αστικής μετακίνησης, σχεδιασμένο απ’ την εταιρεία BrainBox Α.Ε., που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το νέο σύστημα ποδηλάτων, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και η  μίσθωση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν (υπό τις προϋποθέσεις ορθής χρήσης). Με το σύστημα αυτό, ο Δήμος δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, επιστρέφοντάς το σε κάποιο απ’ τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα, αλλά και περιστασιακούς, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η πρωτοβουλία, εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής για την υιοθέτηση μορφών εναλλακτικής μετακίνησης, που διευκολύνουν τους πολίτες και συμβάλλουν σ’ ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Σερρών ενισχύει την μετακίνηση με ποδήλατο, σε μια προσπάθεια οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρομά στην ΕΕ | συζήτηση για την κατάσταση και τις στρατηγικές ενσωμάτωσής τους

Δημοσιεύτηκε

στις

Συζήτηση την Πέμπτη με την Επιτροπή και τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων για τις εθνικές στρατηγικές κοινωνικής ένταξης των Ρομά και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Ο εισηγητής Romeo Franz (Πράσινοι, Γερμανία) θα παρουσιάσει στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το σχέδιο έκθεσής του για την εφαρμογή των εθνικών στρατηγικών ένταξης των Ρομά (NRIS) και το υφιστάμενο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με καταβολές Ρομά στην Ευρώπη.

Στην έκθεση, ο εισηγητής τονίζει την ανάγκη να εκδοθεί Οδηγία της ΕΕ που να καλύπτει το διάστημα μετά το 2020, η οποία να περιλαμβάνει νομικά δεσμευτικούς για τα κράτη μέλη στόχους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Η νομοθεσία της ΕΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη επίσης την ετερογένεια μιας κοινωνικής ομάδας που στιγματίζεται συλλήβδην με το χαρακτηρισμό «γύφτος» και να διασφαλίσει ότι θα παρασχεθούν ικανοί πόροι από τις εθνικές αρχές, σύμφωνα με τον εισηγητή.

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση των Ρομά στην ΕΕ με την επίτροπο Ισότητας Helena Dalli, τον επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ Michael O’Flaherty και εκπρόσωπο της γερμανικής ΜΚΟ RomnoKher.

Πότε: Πέμπτη 4 Ιουνίου, 16.50 – 18.15 (τοπική ώρα)

Πού: Κτίριο Jozsef Antall, αίθουσα 2Q2, ΕΚ στις Βρυξέλλες, καθώς και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πλήρης ημερήσια διάταξη της συνάντησης είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικές πληροφορίες

Οι Ρομά αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της Ευρώπης, με το συνολικό πληθυσμό τους να εκτιμάται στα 10-12 εκατομμύρια. Μεταξύ αυτών, περίπου 6 εκατομμύρια ζουν στην ΕΕ, οι περισσότεροι ως Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, πολλοί ζουν σε άσχημες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή στο κοινωνικό περιθώριο, τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκοπική έρευνα του Οργανισμού για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της ΕΕ για τις μειονότητες που δημοσιεύθηκε το 2016, 80% των Ρομά στα εννέα κράτη μέλη με τις πολυπληθέστερες σχετικές μειονότητες ζει κάτω από το αντίστοιχο όριο της φτώχειας. Η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση που προκάλεσε έχουν μεγεθύνει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο της μακροπρόθεσμης φτώχειας και του αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι Ρομά.

Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε τη σύνταξη εθνικών στρατηγικών για την ένταξη των Ρομά μέχρι το 2020. Στόχος του πλαισίου αυτού ήταν η προώθηση της ίσης αντιμετώπισης των Ρομά και η ένταξή τους στις κοινωνίες της Ευρώπης μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων στόχων σχετικά με την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την περίθαλψη και τη στέγαση. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύθηκε και από τη Σύσταση του Συμβουλίου του 2013, η οποία επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση των διακρίσεων και τη μείωση της φτώχειας, καθώς και από τη θέσπιση της ετήσιας υποχρέωσης των κρατών μελών να συντάσσουν σχετικές εκθέσεις από το 2016 και έπειτα.

Η έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας του ΕΚ αποσκοπεί στην χρησιμοποίησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα πρέπει να υποβάλει μια νέα πρόταση στρατηγικής για την ενσωμάτωση των Ρομά μετά το 2020.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Delivery στην ξαπλώστρα | Η νέα ΚΥΑ με όσα επιτρέπονται και όσα απαγορεύονται στις παραλίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιτρέπεται το delivery την ξαπλώστρα, καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα, συνεχίζει όμως να απαγορεύεται στις οργανωμένες παραλίες η αναμετάδοση μουσικής, η παραμονή πελατών στα μπαρ και η διοργάνωση πάρτυ.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 2.6.2020 έως και τις 8.6.2020», που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 2095/1.6.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 2.6.2020).

Ειδικότερα,

– επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και deliveryστο σημείο της έκθεσης (ξαπλώστρα),

– τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο, εξαιρουμένων των ροφημάτων, όπως ενδεικτικά καφές, χυμοί κλπ,

– απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής,

– απαγορεύεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που προκαλούν συνάθροισηκαταναλωτών (πάρτυκλπ),

– απαγορεύεται για τους πελάτες η χρήση των μπαρ (όπου υπάρχουν) για την παραμονή τους,

– επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.33465/31.5.2020 ΚΥΑ (Β’ 2087),

– ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο,

– ισχύει ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής (WC, αποδυτήρια, ντους) αναρτώντας πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης, που θα επιδεικνύεται στις αρχές ελέγχου

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες μετά από κάθε εναλλαγή της μίσθωσης αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται πετσέτα υποχρεωτικά με ευθύνη του λουόμενου.

Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται το μήκος των 4 μέτρων, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστο απόσταση μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.Μέγιστος αριθμός ξαπλωστρών ανά ομπρέλα, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα.  Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Επιτρέπεται η ατομική άθληση.  Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις απαιτήσεις της ΚΥΑ, επιβάλλεται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της ΚΥΑ για τη διενέργεια ελέγχων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όργανα ελέγχου αποτελούν οι Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε., τα αρμόδια υγειονομικά όργανα των Υγειονομικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το ένστολο προσωπικό των Λιμενικών Αρχών, οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιαμαρέλλος | Ξεκινά την Τρίτη 12 Ιουνίου ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊου στην Βόρεια Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη γύρω από το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου προχώρησε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ κ.Ευάγγελος Γιαμαρέλλος.

Ο κ. Γιαμαρέλλος μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ο εμβολιασμός στην Βόρεια Ελλάδα θα γίνει σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας αλλά και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Τρίτη 12 Ιουνίου 2020.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του κ. Γιαμαρέλλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel με την Μαρία Παπάζογλου

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ