Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Πασχαλίδης | Ιδρυση αυτοτελούς ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο

image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, Ιωάννης Πασχαλίδης, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Θάσιους συμπολίτες του για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο. Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθ. 3739/28.06.2024 ΦΕΚ ιδρύεται ΕΠΑ.Λ. στην Καλλιράχη Θάσου με τους παρακάτω τομείς:

  • Διοίκησης και Οικονομίας με την ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων»
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Προς αποφυγή συγχύσεως, με το ίδιο ΦΕΚ διευκρινίζεται ότι το Παράρτημα (Θάσου) του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης καταργείται.

Η ίδρυση αυτοτελούς ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο, με έμφαση στον τουρισμό, αποτελούσε πάγιο αίτημα του Βουλευτή, το οποίο και τόνιζε στις επιμέρους συναντήσεις του με τους εκάστοτε αρμόδιους, όπως αναφέρεται στα Δελτία Τύπου από 12.08.2020 (Συνάντηση με ΓΓ Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης), από 14.04.2021 (Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων) και από 31.05.2021 (Συνάντηση με Δήμαρχο Θάσου για προϋποθέσεις ίδρυσης ΕΠΑ.Λ.).

Ο Βουλευτής επανέφερε στη συζήτηση το συγκεκριμένο ζήτημα με καίρια παρέμβασή του στον Πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που έγινε δεκτό με θετικό πρόσημο.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που εισάκουσε ένα πάγιο αίτημα των Θασίων συμπολιτών μου και αντιλήφθηκε τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα έχει η ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στο νησί. Ευχαριστώ επίσης την πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αλλά και τον νυν Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για τις ενέργειές τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχοντας αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας στη τεχνική εκπαίδευση, αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα ενός αυτοτελούς ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο και είμαι πολύ χαρούμενος που κάτι τέτοιο γίνεται πραγματικότητα.»

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: Παράπονα πολιτών για τις συχνές βλάβες στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

image_print

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, αρκετές φορές τα μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δημιουργεί ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο αγοράς εισιτηρίου.

Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το επιβατικό κοινό.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι στην Καβάλα

image_print

Πλούσιο είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καβάλα, με θεατρικές παραστάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και μετατρέπουν την πόλη σε σημείο αναφοράς για τους φίλους του θεάτρου.

Με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρχαίο δράμα, κλασική κωμωδία, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ποιοτικές παραστάσεις, η Καβάλα επιβεβαιώνει και φέτος τον ρόλο της ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές θεατρικές εμπειρίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Πασχαλίδη με Ζαχαράκη για τα σχολεία της Καβάλας

image_print

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης Πασχαλίδης, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού κτιρίου, ενώ συζητήθηκε και η ενίσχυση του σχολείου με νέο μουσικό εξοπλισμό. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι ελλείψεις στα εργαστήρια του ναυτιλιακού τομέα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, με την υπουργό να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τα σχετικά αιτήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην οδική ασφάλεια έξω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ποδοχωρίου, όπου ζητήθηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση λύσεων.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en