Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Πασχαλίδης | Δήλωση για τη καταψήφιση καταψήφιση νομοσχεδίου περί ισότητας στο πολιτικό γάμο

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να προβεί στη παρακάτω δήλωση σχετικά με τη καταψήφιση του νομοσχεδίου περί ισότητας στον πολιτικό γάμο:

«Στιγμές σαν και αυτή καλούμαστε όλες και όλοι να αναλογιστούμε τα όσα θετικά μας προικίζει το πολίτευμα με το οποίο καλούμαστε να ρυθμίσουμε τις ζωές μας. Το ότι μπορούμε να έχουμε γνώμη και να την εκφράζουμε, πολλές φορές το θεωρούμε δεδομένο, θεωρούμε δηλαδή τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης δεδομένη.

Όμως κοιτώντας λίγο παραπέρα και έξω από τον δυτικό κόσμο, καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είμαστε, λοιπόν, εξαιρετικά τυχεροί που μπορούμε ελεύθερα να εκφραζόμαστε και να συζητούμε. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα διεξήχθη η συζήτηση για το νομοσχέδιο περί ισότητας στον πολιτικό γάμο τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και μέσα στη κοινωνία. Από τη πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα επαφίεται της συνείδησης τηςκαθεμιάς και του καθενός Βουλευτή. Τον τιμώ και τον ευχαριστώ για αυτό! Η θέση του στο ζήτημα ήταν και είναι καθαρή από την αρχή, παράλληλα όμως φρόντισε να διασφαλίσει τον διάλογο και την ελευθερία έκφρασης για ένα τόσο βαθιά συνειδησιακό και κοινωνικό ζήτημα.

Ως άνθρωπος μεγάλωσα και γαλουχήθηκα με τις αρχές της παραδοσιακής οικογένειας, με βαθιά πίστη στην Ελλάδα, στη Δημοκρατία και στην Ορθοδοξία. Η εικόνα μου για το πρότυπο της ελληνικής οικογένειας ήταν και είναι μία: ένας πατέρας, μία μητέρα και τα παιδιά τους. Με βάση αυτές τις αρχές, προσπάθησα να δημιουργήσω και τη δική μου οικογένεια.

Ως προς το πρότυπο της ελληνικής οικογένειας, θεωρώ πως οι αντιλήψεις της κοινωνίας στην οποία ζω δεν έχουν αλλάξει, και αυτό το επιβεβαίωσα σε συζητήσεις
με συμπολίτες μου όλο το προηγούμενο διάστημα. Προσπάθησα να συλλέξω τις απόψεις και τις γνώμες όσων περισσότερων μπορούσα. Και αυτό το έκανα τόσο για να δω τι σκέφτονται οι συμπολίτες μου, όσο και για κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης ότι, πέρα από την άποψη μου, εκφράζω στη Βουλή
των Ελλήνων την άποψη των συμπολιτών μου.

Με βάση, λοιπόν, τους ανωτέρω λόγους επέλεξα να καταψηφίσω το νομοσχέδιο, καταθέτοντας με τη ψήφο μου την άποψη των πολιτών της Καβάλας, ανθρώπων που με στηρίζουν και στους οποίους λογοδοτώ καθημερινά. Η επιλογή μου αυτή δεν ενέχει σε καμία περίπτωση αντίθεση στις αρχές και στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας ούτε αμφισβήτηση στο πολύ σημαντικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συνεχίζω να στηρίζω απαρέγκλιτα! Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα και γι’αυτό η ψήφος συνείδησης έχει ουσία και λόγο ύπαρξης.»

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en