Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: Αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις των Ιεραρχών – Δεν χάνουν τα δικαιώματα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ

«Δεν χάνουν κανένα δικαίωμα όσοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, παραμένουν προστατευμένοι σε όλους τους νόμους που έχουμε» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Τις ενστάσεις των Ιεραρχών και όσα λένε στα πλαίσια της χριστιανικής ηθικής, αντιλαμβάνεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ωστόσο, σημείωσε πως καλώς ή κακώς τα κράτη δεν νομοθετούν μόνο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ή μόνο για ένα τμήμα. «Νομοθετούν για όλη την κοινωνία. Η οπτική γωνία μίας πολιτείας, είναι αναγκαστικά ευρύτερη απ’ ότι είναι μίας θρησκείας» πρόσθεσε.

Περαιτέρω, υποστήριξε πως η μεγάλη δημόσια φασαρία και ο διχασμός που έχει προκληθεί για το ζήτημα αυτό (σ.σ. γάμο ομόφυλων ζευγαριών) είναι τελείως λάθος και επισήμανε: Ο νόμος που έρχεται ρυθμίζει εν πνεύματι ισότητας τα δικαιώματα ορισμένων ανθρώπων και παιδιών και δεν είναι λόγος να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αναφερόμενος στο νέο διαφημιστικό σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί διότι σώζει ζωές.

Για τον εμβολιασμό στα Φαρμακεία, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι :«η πολιτική μου βούληση είναι να διευρύνουμε το δίκτυο εμβολιασμών από τον Covid. Πρέπει μία φορά τον χρόνο, οι ευάλωτες ομάδες να κάνουν μία δόση εμβολίων».

Επισήμανε πως στους 1.000 συμπολίτες μας που πέθαναν από κορονοϊό τους τελευταίους μήνες, οι 988 δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Για όσους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Δεν χάνουν κανένα δικαίωμα όσοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, παραμένουν προστατευμένοι σε όλους τους νόμους που έχουμε».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 7η θέση σε διαγωνισμό αροποιίας κατέλαβε η Ελλάδα στην Γαλλία

Την 7η θέση καταφέρε να λάβη η Ελλάδα σε Παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιών το οποίο πραγματοποίηθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας πριν απο λίγες εβδομάδες. Ανάμεσα στους τρείς αρτοποιούς και ο αροποίος απο την Χρυσουπολή και πρ. του σωματείου αρτοποίων Καβάλας, κ. Ιωάννης Δρόσος.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και μάλιστα κατάφερε να λάβει μια ξεχωριστή γεύση για τις μοναδικές παραδοσιακές γευσείς του ψωμιού και οχι μόνο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες δεν έχουν κάνει ακόμα αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Η ακρίβεια αλλά και οι ανατιμήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχω επιρεάσει τις τιμές του ψωμιού στους φούρνους, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών Καβάλας, κ. Ιωάννη Δρόσο, αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν έχει γίνει εδω και δύο χρόνια. Ενω όπως ο ίδιος δηλώνει στο ENA CHANNEL, το μεγαλύτερο κόστος της ακρίβειας το επομίζονται οι ίδιοι οι επαγγελματίες και παρόλα αυτά η καταναλωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον για ψωμί έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι ελλέιψεις προσωπικού στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας έτσι και σε αυτό της Χρυσούπολης η έλλειψη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι εμφανή και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και πρόβλημα στα εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς απουσιάζουν ιατροί. Ενω όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και γριπής, αυτά φαινεται πως στην περιοχή φέτος τον χειμώνα ήταν ελεγχόμενα και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, παρουσιάζεται με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ της Χρυσούπολης, όπου αυτό δεν υπρχει και μάλιστα για τα επίγοντα περιστατικά έχουν επανδρωθεί και στρατιωτικοί στην θέση αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en