Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεννηματά | Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη Ανάσταση για το ΚΙΝΑΛ και τους πολίτες

Εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα καταφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη τραγωδία στο Μάτι η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – ιδιαίτερα μετά τα όσα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας που μας θύμισαν για άλλη μια φορά τι συνέβη στο Μάτι – ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναποτελεσματική και ανίκανη, αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού» και πρόσθεσε ότι άκουσε «με έκπληξη να λέγεται από πρώην υπουργό ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας θάνατος;»

Αναφορικά με τη κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε το έργο του κ. Τσίπρα βαθύτατα συντηρητικό: υπερφορολόγηση, άγριες περικοπές στη μεσαία τάξη που έχει γονατίσει, περικοπές των κοινωνικών δαπανών που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. «Συγκυβερνούσε», είπε, «με τους ΑΝΕΛ δηλαδή με την ακροδεξιά και συνεχίζει να στηρίζεται σε ψήφους της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Έχει μια ισχυρότατη καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του που τον κρατάει στην εξουσία. Επομένως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την κυβέρνηση προοδευτική, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικό κόμμα. Από τα αποτελέσματα της πολιτικής και τους ύφους και του ήθους είναι ξεκάθαρο ότι έφτιαξαν τη Νέα Δεξιά».

Χαρακτήρισε την αντιπαράθεσή ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το αν θα γίνει debate ως κοκορομαχία αδιεξόδου.

«Κανείς από τους δύο δεν έχει να προτείνει λύσεις στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα debate μεταξύ της original δεξιάς και της νέας δεξιάς που έχει φτιάξει ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει μια πρόταση μομφής συνολική απέναντι στην κυβέρνηση κι εξαπέλυσε ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό για τη στήριξη του Παύλου Πολάκη.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον κ. Πολάκη και λέγοντας αμέσως ότι θα το μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, ταύτισε το σύνολο των στελεχών του και των υπουργών του με αυτό το φαινόμενο. Ο «Πολακισμός» κατά τον κ. Τσίπρα εκφράζει και εκπροσωπεί τα σύνολο της κυβέρνησής του. Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια ιστορική διαδρομή, που προέρχονται από την Αριστερά», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Επανέλαβε την υποστήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του.«Έχουν ελεγχθεί τα πάντα και δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο εναντίον του. Τον καλούν να δώσει εξηγήσεις με βάση καταθέσεις ενός μάρτυρα ο οποίος μετά από πολύ καιρό ήρθε να πει όπως άκουσε και μάλλον, χωρίς προσωπική άποψη γι αυτά που καταθέτει. Κανείς δεν είναι έξω από την κριτική και οι δικαστές κρίνονται από όλους. Ζητούνται εξηγήσεις από έναν άνθρωπο χωρίς καμία απολύτως βάση εναντίον του. Αυτό πώς αλλιώς λέγεται εκτός από πολιτική σκευωρία; Όταν μάλιστα το πραγματικό σκάνδαλο στο φάρμακο δεν ελέγχθηκε», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Δήλωσε αισιόδοξη ότι το μήνυμα στη κυβέρνηση θα δοθεί στις ευρωεκλογές. «Είναι το πρώτο βήμα. Και για να μιλήσω στο πνεύμα των ημερών το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι η πρώτη Ανάσταση. Θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείξει ότι το Κίνημα Αλλαγής παίρνει τη δύναμη για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εθνικές εκλογές»,υπογράμμισε .

Τέλος για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ και τη συμμετοχή σε κυβέρνηση η κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση θα πρέπει να έχουμε διερευνητική εντολή. Όταν λάβουμε τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, γιατί πιστεύω ότι μόνο μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση θα είναι αξιόπιστη, έτσι ώστε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας στους οποίους μας δέσμευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει αυτές τις αδιέξοδες, συντηρητικές πολιτικές που απλώς θα συνεχίσουν αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | «Προκλητική, παράνομη και ανεπίτρεπτη η στάση της προέδρου της Β.Μακεδονίας»

Σκληρή απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία παρέλειψε τη λέξη «Βόρεια» κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ανάρτηση το πρωί της Δευτέρας (13/5) για τη στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία αναφέρθηκε στη «Βόρεια Μακεδονία», χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός έγραψε: «Η προκλητική επιλογή της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα αποτελεί πρωτοβουλία παράνομη και ανεπίτρεπτη. Πράξη, η οποία παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ίδιο το Σύνταγμα του κράτους της. Ναρκοθετώντας, όμως, και το μέλλον του, όπως ήδη δήλωσαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Είναι γνωστό ότι, ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη Συμφωνία του 2019. Προειδοποιώντας, μάλιστα, τότε, για τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν οι αστοχίες της. Ως κυβέρνηση, ωστόσο, σεβαστήκαμε την ελληνική υπογραφή σε μία διεθνή συνθήκη, δεσμευτική για τη χώρα. Δυστυχώς, η πρόσφατη εξέλιξη δικαιώνει τη σταθερά επιφυλακτική θέση μας.

Η Ελλάδα απορρίπτει χειρισμούς όπως αυτούς με τους οποίους εγκαινιάζει τη θητεία της η κυρία Σιλιάνοφσκα. Την καλεί να επανέλθει στα νόμιμα καθήκοντά της και στις συμπεριφορές που απορρέουν από τον ρόλο της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα. Και επαναλαμβάνουμε ότι κάθε πρόοδος στις διμερείς σχέσεις, όπως και κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων. Από τη σωστή χρήση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας. Και, ασφαλώς, από την αποφυγή προκλήσεων».

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ράμα: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι – «Δεν ήρθα να προκαλέσω»

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα στο Κλειστό Γαλατσίου, όπου απευθύνθηκε στους ομοεθνείς του υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος.

O κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από το πρωί για την ομιλία του Ράμα, με αλβανικές σημαίες, μπλουζάκια με το πρόσωπό του και πανηγυρισμούς. Μάλιστα, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)

Στην εκδήλωσε ήχησαν οι ύμνοι Αλβανίας και ΕΕ, όχι όμως και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

«Δεν ήρθα για να προκαλέσω» απάντησε στις δηλώσεις Μπελέρη

Στην αρχή της ομιλίας του ο Έντι Ράμα απάντησε στις επικρίσεις για την ιδιωτική του επίσκεψη αλλά και στις δηλώσεις που έκανε από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, λέγοντας πως «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Σημειώνεται πως στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει πως συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

 

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)
Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι (gallery)

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς» τόνισε στο μήνυμά του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Αστακός» η Αθήνα

Για την σημερινή ομιλία του Ράμα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Παράλληλα η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Επίσης ενεργοποιήθηκε και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ και για την ομαλή διεξαγωγή γης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι περίπου 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα γίνεται και έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και παρακολούθηση στα social media.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρό μήνυμα Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία | Υψίστης σημασίας ο σεβασμός στη Συμφωνία των Πρεσπών

Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία για την ενταξιακής της προοπτική, έστειλε πριν από λίγο η πρόεδρος της Κομισιοόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μετά την προκλητική ενέργεια της νέας προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να αποκαλέσει στην τελετή ορκομωσίας την χώρα της «Μακεδονία».

«Προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Φον ντερ Λάιεν.

Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η τελευταία αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη χώρα ως «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξελέγη πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Τετάρτη 8 Μαϊου, ως υποψήφια του VMRO-DPMNE, επικρατώντας, με ποσοστό 65%, του μέχρι σήμερα προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Παράλληλα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών διεξήχθησαν στη χώρα και οι βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE κατήγαγε μεγάλη νίκη, καταλαμβάνοντας 58 εκ των 120 εδρών της Βουλής.

Το κόμμα αυτό ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον συνασπισμό των αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων «Αξίζει» για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en