ΘΑΣΟΣ

Γ. Πασχαλίδης | Επίσκεψη στα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών για ζημιές σε Θάσο και Τενάγη Φιλίππων

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών προκείμενου να καταστήσει γνωστά τα προβλήματα που απασχολούν τόσο το νησί της Θάσου, όσο και τους παραγωγούς στα Τενάγη Φιλίππων.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες σχετικά με την αναβάθμιση των έργων υποδομής του νησιού της Θάσου, π.χ. αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης ακρογιαλιών, και πλέον επιζητείται η χρηματοδότησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε στους ιθύνοντες του Υπουργείου Εσωτερικών πως:

  1. υπάρχει ώριμη μελέτη την διευθέτηση (δηλαδή για τα έργα εγκιβωτισμού) του κεντρικού ρέματος των Λιμεναρίων προϋπολογισμού 3.500.000€
  2. υπάρχει επίσης ώριμη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία στα Καλύβια των Λιμεναρίων προϋπολογισμού 1.800.000€
  3. υπάρχει ώριμη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία Σκάλας Παναγίας-Ποταμιάς προϋπολογισμού 2.850.000€ 

 

Επίσης, τόνισε πως λόγω της βροχόπτωσης και των πλημμυρών υφίστανται ζημίες σε αρκετές εγκαταστάσεις υποδομών, όπως μεταξύ άλλων το αποχετευτικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης στον Ποτό Θάσου. Όσον αφορά τον Λιμένα Θάσου, επεσήμανε την ανάγκη εκκαθάρισης του βυθού με πλατφόρμα βυθοκόρησης στους δύο λιμένες και στο χώρο στάθμευσης των πλοίων. Στα ανωτέρω, έλαβε την απάντηση πως θα δρομολογηθούν ενέργειες στις επόμενες μέρες, ενώ θα περατωθεί σύντομα η εκκαθάριση και εμβάθυνση του λιμανιού στο Λιμένα Θάσου, καθώς η διαδικασία δημοπράτησης του έργου έχει ήδη ξεκινήσει. 

Σχετικά με το ζήτημα των Τεναγών, ο Βουλευτής ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στη εκβάθυνση και καθαρισμό των καναλιών προκειμένου οι αγρότες της περιοχής να μπορέσουν να σπείρουν για τη νέα χρονιά. Έχοντας ήδη υπογραμμίσει το πρόβλημα και παλαιότερα, του κατέστη γνωστό πως έχει ήδη ξεκινήσει η σύνταξη μελέτης για έργο κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά θα δρομολογηθούν ενέργειες την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα. Επίσης, όσον αφορά τις καταστροφές από πλημμύρες στο Δάτο Καβάλας, διαπιστώθηκε έλλειψη των τεχνικών δελτίων, τα οποία με καίρια παρέμβαση του Βουλευτή εστάλησαν από το Δήμο Καβάλας στο Υπουργείο Υποδομών, για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, γνωρίζοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου και διατηρώντας άμεση επαφή με τους συμπολίτες του, εργάζεται σταθερά για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, προκειμένου να επιστρέψει σε όλους μας το χαμόγελο και αισιοδοξία.

Δ.Τ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version