BUSINESS-STORIES

foodexpo 2018 | Η εντυπωσιακότερη έκθεση όλων των εποχών

ΕΛΛΑΔΑ 2018. Η κρίση που ξεκίνησε εδώ και 10 χρόνια περίπου δεν έχει τελειώσει. Οι επιπτώσεις της είναι δραματικές για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις Ανεργία, φτώχεια, ανεξόφλητοι λογαριασμοί, άγχος, κατάθλιψη είναι φαινόμενα που συναντούμε καθημερινά στο σύνολο σχεδόν του ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ χώρου.

Έκθεση FOOD EXPO 2018. Επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα «φωνάζουν» με τα έργα τους πως ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ, αντιστέκονται, δημιουργούν, επενδύουν, καινοτομούν. Άνθρωποι που αναλαμβάνουν το ρίσκο, τις ευθύνες, το κόστος μίας πιθανής αποτυχίας, σε ένα γενικότερο κλίμα εσωστρέφειας, γκρίνιας δηλαδή, πως για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι.

1.302 εκθέτες, Ελληνικές επιχειρήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, «φώτισαν» με την παρουσία τους το σκοτεινό και γκρίζο τοπίο της Ελληνικής οικονομίας, δείχνοντας το δρόμο για την έξοδο από την κρίση.

15.000 B2B Meetings. Ραντεβού μεταξύ επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο καθώς το ενδιαφέρον για την έκθεση και τα ελληνικά προϊόντα είναι παγκόσμιο.

55.000τ.μ. εκθεσιακού χώρου, γεμάτος από γεύσεις, αρώματα, νοστιμιές της Ελληνικής γης.  

72.000 επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά το METROPOLITAN EXPO,  δοκίμασαν κυριολεκτικά τις δημιουργίες ανθρώπων, που παρόλα τα προβλήματα (γραφειοκρατία, υψηλή φορολόγηση, συχνές αλλαγές νόμων και κανόνων, ελλιπή χρηματοδότηση, capital controls,  συνεχείς μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών), δεν τα παρατούν και συνεχίζουν κόντρα στην κρίση.

Οι παραπάνω αριθμοί, όσο εντυπωσιακοί και αν είναι, δεν μπορούν να μεταδώσουν τα συναισθήματα που σε διακατέχουν περπατώντας μέσα στην έκθεση, δοκιμάζοντας την ΕΛΛΑΔΑ μέσω των προϊόντων των επιχειρήσεων, μιλώντας με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.»

«ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.»

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Λόγια επιχειρηματιών και εργαζόμενων.

Συμπέρασμα:  Η Ελληνική οικονομία μπορεί να βγει από τον λαβύρινθο της κρίσης. Αρκεί να ακουστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες και να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, με σταθερότητα και προοπτική και το κυριότερο θα αλλάξει η ψυχολογία, το μοναδικό ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ που δεν ζητά η ΤΡΟΙΚΑ – ΘΕΣΜΟΙ, που θα φέρει καθαρό αέρα στην Ελληνική κοινωνία. Σε όλους μας.

Πάρτε μια γεύση της FOODEXPO 2018 μέσα από το ΕΝΑ Channel που κάλυψε με πληθώρα ρεπορτάζ και ζωντανών συνδέσεων το μεγάλο εμπορικό γεγονός.

Νίκος Ελευθεριάδης 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version