ΑΠΟΨΕΙΣ

Face-off για τον Χαρδούβελη στο Παρίσι

 «Αυτός πρέπει να παίρνει κοκτέιλ, δεν εξηγείται διαφορετικά» ήταν η κατάληξη της συζήτησης παραγόντων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ το απόγευμα της Κυριακής σε εστιατόριο του Παρισιού. Αυτήκοος μάρτυς μετέφερε την ατάκα αλλά και το περιεχόμενο της συζήτησης στο sofokleousin.gr με την προϋπόθεση διατήρησης της ανωνυμίας του. Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η προσωπικότητα, το ύφος και το προφίλ του Γκίκα Χαρδούβελη με τον οποίο οι συνδαιτημόνες της παρέας θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται με πάθος για να πείσει τους εταίρους και την τρόικα για τις ακραίες οικονομικές συνθήκες παρουσιάζοντας την εικόνα μιας χώρας στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω σε άλλο πηγαδάκι μπορεί να τον συναντήσεις να μιλά σε εν δυνάμει επενδυτές σκιαγραφώντας μια οικονομία ελντοράντο και μια κοινωνία έτοιμη να καλοδεχθεί οποιαδήποτε επένδυση.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης κάνει αυτό που θα οφείλει επιχειρώντας να κερδίσει από την κάθε περίσταση τα μέγιστα για τη χώρα του, δεν αντιφάσκει σε επίπεδο πράξεων όπως πολλοί μπορεί να υποθέσουν αλλά σε επίπεδο προσωπικής ψυχολογίας.

Όπως επισήμαναν και οι θαμώνες του παριζιάνικου εστιατορίου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παίζει ρόλους: Τόσο προς το εσωτερικό της κυβέρνησης όπου προσπαθεί να περάσει για «δεξιός», στο εξωτερικό ως άχρωμος τεχνοκράτης.

Διατηρώντας χαμηλούς τόνους και διαλλακτικό προφίλ επιδιώκει να μην συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και να δείξει ανρθώπινο πρόσωπο προς την κοινωνία, η οποία είχε κουραστεί από τη μακιαβελική αδιαλλαξία του Γιάννη Στουρνάρα.

Μέλος της παρέας χαρακτήρισε τον Γκίκα Χαρδούβελη «οικονομικό φιλόσοφο»  οποίος αναζητά διαρκώς τη βέλτιστη λύση αδιαφορώντας για το προφίλ του. Αυτοσκοπός για τον Γκίκα είναι η ομαλή εξέλιξη και η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, είπε ο πιο κοντός της παρέας καθώς αυτοί αποχωρούσαν από το εστιατόριο…

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version