Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

F-35: Ένα βήμα πριν τις τελικές διαπραγματεύσεις Αθήνας – Ουάσινγκτον για την αγορά των μαχητικών

«Ξεκλειδώνει» η πώληση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Σύντομα αναμένεται το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων Αθήνας – Ουάσινγκτον σχετικά με το ελληνικό αίτημα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο μετά τα όσα συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντησή τους στην Κρήτη.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι σε αυτό το σημείο απομένει η αποστολή και «τυπικά» της απάντησης (LOA) από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα που θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις

Αυτή απάντηση σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί η «τυπική» έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο και η «τυπική» διαδικασία επιστροφής της απόφασης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση χαρακτηρίζεται «ειλημμένη» ήδη πριν από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, με τον χρόνο αποστολής της LOA να έχει μπει, το προηγούμενο διάστημα, και αυτό, στο διπλωματικό παζάρι ΗΠΑ – Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις.

Την αισιοδοξία τους ως προς τους χρόνους εκφράζουν και αμερικανικές πηγές, όπως αναφέρεται στα «Νέα».

Τώρα σε ό,τι αφορά τη LOA που αναμένει η ελληνική πλευρά, θα περιλαμβάνονται το κόστος των μαχητικών, η συντ.ρηση και υποστήριξη τους και η εκπαίδευση των χειριστών.

Όσο για τον τελικο αριθμό των αεροκαφών, αυτός θα καθοριστεί κατά τις διαπραγματεύσεις, με βάση τα οικονομικά της χώρας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Ενδέχεται αυτά να ανέλθουν σε 12 αντί για 20.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 7η θέση σε διαγωνισμό αροποιίας κατέλαβε η Ελλάδα στην Γαλλία

Την 7η θέση καταφέρε να λάβη η Ελλάδα σε Παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιών το οποίο πραγματοποίηθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας πριν απο λίγες εβδομάδες. Ανάμεσα στους τρείς αρτοποιούς και ο αροποίος απο την Χρυσουπολή και πρ. του σωματείου αρτοποίων Καβάλας, κ. Ιωάννης Δρόσος.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και μάλιστα κατάφερε να λάβει μια ξεχωριστή γεύση για τις μοναδικές παραδοσιακές γευσείς του ψωμιού και οχι μόνο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες δεν έχουν κάνει ακόμα αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Η ακρίβεια αλλά και οι ανατιμήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχω επιρεάσει τις τιμές του ψωμιού στους φούρνους, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών Καβάλας, κ. Ιωάννη Δρόσο, αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν έχει γίνει εδω και δύο χρόνια. Ενω όπως ο ίδιος δηλώνει στο ENA CHANNEL, το μεγαλύτερο κόστος της ακρίβειας το επομίζονται οι ίδιοι οι επαγγελματίες και παρόλα αυτά η καταναλωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον για ψωμί έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι ελλέιψεις προσωπικού στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας έτσι και σε αυτό της Χρυσούπολης η έλλειψη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι εμφανή και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και πρόβλημα στα εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς απουσιάζουν ιατροί. Ενω όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και γριπής, αυτά φαινεται πως στην περιοχή φέτος τον χειμώνα ήταν ελεγχόμενα και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, παρουσιάζεται με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ της Χρυσούπολης, όπου αυτό δεν υπρχει και μάλιστα για τα επίγοντα περιστατικά έχουν επανδρωθεί και στρατιωτικοί στην θέση αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en