LIFESTYLE

Eurovision 2019 | Η επεισοδιακή αποχώρηση της Ουκρανίας

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, ανακοινώθηκε πως ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε το δικαίωμα να μην ακολουθήσει την απόφαση των κριτικών επιτροπών και του ουκρανικού κοινού. Μετά τη νίκης της Maruv, αναφέρθηκε πως ο φορέας είχε στείλει στους μάνατζέρ της ένα συμβόλαιο, το οποίο απαιτούσε από την Maruv να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες της συναυλίες στην Ρωσία ώστε να μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ουκρανία.

Της δόθηκαν, επίσης, 48 ώρες να υπογράψει το συμβόλαιο, αλλιώς θα επιλεγόταν άλλος καλλιτέχνης στη θέση της.Την επόμενη ημέρα, η Maruv αποκάλυψε πως το συμβόλαιο της απαγόρευε να έχει λόγο για τη σκηνική της παρουσία στον διαγωνισμό και να συνομιλήσει με οποιονδήποτε δημοσιογράφο χωρίς την άδεια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ενώ την υποχρέωνε να υπακούει σε οποιαδήποτε παράκληση του φορέα. Αργότερα, ο φορέας δημοσίευσε μια δήλωση η οποία εξηγούσε κάθε όρο του συμβολαίου. Σε περίπτωση που υπέγραφε το συμβόλαιο και δεν τηρούσε κάποιον από τους όρους θα της επιβαλλόταν πρόστιμο 2 εκατομμυρίων γρίβνα (65.500€). Η Maruv δήλωσε, επίσης, πως ο φορέας δεν θα της έδινε καμία οικονομική αποζημίωση για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και ούτε θα πλήρωνε για το ταξίδι στο Τελ Αβίβ.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019, και η Maruv αλλά και ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαίωσαν πως η πρώτη δεν θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στο Ισραήλ λόγω αμφισβητήσεων με το συμβόλαιο και πως θα επιλεγόταν άλλος καλλιτέχνης.Οι Freedom Jazz που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον εθνικό τελικό ανακοίνωσαν στις 26 Φεβρουαρίου 2019, πως αρνήθηκαν την πρόσκληση του φορέα να εκπροσωπήσουν τη χώρα, ενώ την επόμενη ημέρα έκαναν το ίδιο και οι Kazka, οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Το περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς υπήρξε κάλυψη από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία συμπεριλαμβανομένων των The New York Times, The Washington Post, Billboard, The Daily Telegraph, The Independent, SBS World News, Irish Independent, Le Figaro, Cosmopolitan και ABC.[195]

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019, ανακοινώθηκε πως η Ουκρανία δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version