Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζεται να ανακοινώσει σαρωτικούς νέους δασμούς

image_print

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη σε εκδήλωση στο Rose Garden του Λευκού Οίκου, όπου θα παραβρεθούν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑΣκοτ Μπέσεντ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι η ανακοίνωση των δασμών θα γίνει στις 3 μ.μ. ώρα Ουάσινγκτον (22:00 ώρα Ελλάδας).

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ δήλωσε ότι η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει δασμούς «με βάση τη χώρα» λέγοντας πως «ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ένα σχέδιο δασμών που θα ανατρέψει τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που έχουν κατακλέψει τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες». «Είναι καιρός για αμοιβαιότητα και είναι καιρός για έναν πρόεδρο να κάνει μια ιστορική αλλαγή για να κάνει αυτό που είναι σωστό για τον αμερικανικό λαό».

Η Λέβιτ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποσοστό των αμοιβαίων δασμών και ποιες χώρες θα πληγούν. Είπε ότι «δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αυτή τη στιγμή», όταν ρωτήθηκε αν θα εφαρμοστούν χαμηλότεροι δασμοί σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται από Αμερικανούς αγρότες.

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει αμοιβαίους δασμούς σε «όλες τις χώρες», αντικρούοντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να περιορίσει το αρχικό πεδίο εφαρμογής της ανακοίνωσής του στις 2 Απριλίου.

Ερωτώμενος αν σχεδιάζει καθολικούς δασμούς ή εισφορές σε μεμονωμένες χώρες, ο Τραμπ υποχώρησε, λέγοντας ότι «θα το δείτε σε δύο ημέρες, δηλαδή ίσως αύριο το βράδυ ή πιθανότατα την Τετάρτη».

«Είναι αμοιβαίοι. Οπότε ό,τι μας χρεώνουν, το χρεώνουμε κι εμείς, αλλά είμαστε πιο ευγενικοί από ό,τι αυτοί», είπε. «Μας εκμεταλλεύτηκαν και θα είμαστε πολύ καλοί σε σύγκριση με αυτό που ήταν εκείνοι. Τα νούμερα θα είναι χαμηλότερα από αυτά που μας χρέωναν, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερα».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Τραμπ επισήμανε παραδείγματα δασμολογικών συντελεστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, την Ινδία και τον Καναδά μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποδηλώνοντας ότι οι εν λόγω οντότητες είναι πιθανό να είναι μεταξύ των στόχων των νέων εισφορών του προέδρου.

«Αυτό καθιστά πρακτικά αδύνατη την εισαγωγή αμερικανικών προϊόντων σε αυτές τις αγορές και έχει θέσει πολλούς Αμερικανούς εκτός επιχειρήσεων και εκτός εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε η Λέβιτ.

Οι δασμοί αποτελούν το επίκεντρο του σχεδίου του Τραμπ για την εξισορρόπηση του παγκόσμιου εμπορίου, την ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής και την εισροή εσόδων από τους δασμούς στα κρατικά ταμεία για τη χρηματοδότηση των εγχώριων προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης μείωσης της φορολογίας.

Η ανακοίνωση των δασμών την Τετάρτη ακολουθεί την επιβολή δασμών σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα -τους τρεις μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ– καθώς και στα αυτοκίνητα, τον χάλυβα και το αλουμίνιο. Οι εισαγωγικοί φόροι στον χαλκό θα μπορούσαν να έρθουν μέσα σε αρκετές εβδομάδες. Ο Τραμπ έχει επίσης απειλήσει με δασμούς στις εισαγωγές φαρμάκων, ημιαγωγών και ξυλείας.

Η αβεβαιότητα γύρω από τα σχέδιά του, τα οποία συχνά αλλάζουν και υπόκεινται σε περικοπές της τελευταίας στιγμής, έχουν προκαλέσει φόβους ότι θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τις αλυσίδες εφοδιασμού και να αυξήσουν τις τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές. Αυτή η ανησυχία τροφοδότησε μια εβδομαδιαία πώληση στη Wall Street που επεκτάθηκε και τη Δευτέρα.

 

Πηγή:protothema.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νετανιάχου: «Καμία συμφωνία με το Ιράν»

image_print

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τη σκληρή του στάση απέναντι στην Τεχεράνη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μια αξιόπιστη διπλωματική συμφωνία με την ιρανική ηγεσία.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ και αποκάλυψε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων με το Ιράν.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μετέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο την πεποίθησή του πως οποιαδήποτε προσπάθεια συμφωνίας με την Τεχεράνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την ιρανική ηγεσία.

Στηρίζει τη νέα πίεση των ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαιρέτισε παράλληλα τη νέα εκστρατεία οικονομικής πίεσης που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον κατά του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα νέο πακέτο αυστηρών κυρώσεων, με στόχο να ενισχύσουν την οικονομική πίεση στην Τεχεράνη και να περιορίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες χρηματοδότησης του ιρανικού κράτους.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στη συγκεκριμένη στρατηγική, υπογραμμίζοντας ότι οι αμερικανικές κινήσεις δεν στρέφονται μόνο κατά του Ιράν αλλά και κατά όσων εξακολουθούν να στηρίζουν οικονομικά το ιρανικό καθεστώς.

Διαχρονική αντίθεση στη συμφωνία του 2015

Ο Νετανιάχου αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους σφοδρότερους επικριτές κάθε προσπάθειας προσέγγισης με την Τεχεράνη μέσω διαπραγματεύσεων.

Είχε ταχθεί έντονα κατά της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, από την οποία οι ΗΠΑ αποχώρησαν το 2018 κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ισραηλινή πλευρά υποστήριζε ότι η συμφωνία δεν παρείχε επαρκείς εγγυήσεις για τον οριστικό περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και δεν αντιμετώπιζε επαρκώς τις στρατιωτικές και περιφερειακές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Οι διαφωνίες με τον Τραμπ

Παρά τη γενικά στενή σχέση μεταξύ Νετανιάχου και Τραμπ, οι δύο πλευρές δεν είχαν πάντοτε ταυτόσημη προσέγγιση ως προς τη διαχείριση της κρίσης με το Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιδιώξει κατά περιόδους να αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο διαπραγματεύσεων, κυρίως μετά την έναρξη του νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Νετανιάχου απέφυγε να συγκρουστεί ευθέως με την Ουάσιγκτον και τελικά αποδέχθηκε την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν τον Απρίλιο.

Ωστόσο, οι τελευταίες δηλώσεις του δείχνουν ότι παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια νέα συνολική συμφωνία με την Τεχεράνη και θεωρεί ότι η οικονομική και πολιτική πίεση αποτελεί αποτελεσματικότερη επιλογή.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν είμαστε έτοιμοι για την Τεχνητή Νοημοσύνη»

image_print

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της ραγδαίας ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης κρούει ο Μπιλ Γκέιτς, προειδοποιώντας ότι η ανθρωπότητα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για τις αλλαγές που βρίσκονται μπροστά της.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο συνιδρυτής της Microsoft υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση των κινδύνων της ΑΙ πρέπει να εξελιχθεί σε «κορυφαία προτεραιότητα του κόσμου», εστιάζοντας τόσο στις πιθανές μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας όσο και σε πολύ σοβαρότερες απειλές, όπως η χρήση προηγμένων συστημάτων για τη δημιουργία βιολογικών όπλων.

Κατά τον Γκέιτς, μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι μέσα στην τεχνολογική βιομηχανία αντιλαμβάνονται το μέγεθος των κινδύνων, αλλά αποφεύγουν να εκφράσουν δημοσίως τις ανησυχίες τους λόγω των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται.

«Κατ’ ιδίαν, οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν πόσο καλό είναι αυτό το πράγμα και πόσο καλύτερο γίνεται, ανησυχούν πάρα πολύ», ανέφερε.

Η ΑΙ εξελίσσεται ταχύτερα από τις προσδοκίες

Ο Γκέιτς παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του και σε κείμενο περίπου 6.000 λέξεων που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο, προτείνοντας μεταξύ άλλων νέους φόρους, περιορισμούς και απαγορεύσεις σε συγκεκριμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως εξήγησε, αποφάσισε να παρέμβει τώρα επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ ταχύτερα από όσο ο ίδιος περίμενε.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η βιομηχανία δεν αντέδρασε με την απαιτούμενη προσοχή όταν ξεπεράστηκαν τεχνολογικά όρια που στο παρελθόν θεωρούνταν κρίσιμα, όπως η δυνατότητα προηγμένων μοντέλων να προσφέρουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για επικίνδυνους σκοπούς.

«Απλώς προχωρούν με τέρμα το γκάζι και ελπίζουν ότι τα καλά θα υπερτερούν των κακών», σχολίασε.

Οι τρεις τεχνολογικές στιγμές που τον εξέπληξαν

Ο 70χρονος επιχειρηματίας ανέφερε τρεις στιγμές κατά τις οποίες η εξέλιξη της τεχνολογίας τον εντυπωσίασε πραγματικά.

Η πρώτη ήταν το 1980, όταν είδε γραφικό περιβάλλον χρήστη, μια τεχνολογία που έμελλε να αλλάξει τους προσωπικούς υπολογιστές.

Η δεύτερη ήρθε το 2022, όταν στελέχη της OpenAI τού παρουσίασαν την τεχνολογία που αργότερα θα εξελισσόταν στο ChatGPT.

Η τρίτη εμπειρία ήταν η πρόοδος του Claude Code της Anthropic. Ο Γκέιτς, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τον προγραμματισμό, παραδέχθηκε ότι οι δυνατότητές του τον αιφνιδίασαν, καθώς διαπίστωσε ότι τα σύγχρονα συστήματα μπορούν πλέον να τον ξεπερνούν ουσιαστικά σε ορισμένες εργασίες.

«Αναπόφευκτες» οι απώλειες θέσεων εργασίας

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίζεται ο Γκέιτς για τις συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας.

Σε αντίθεση με προηγούμενες τεχνολογικές επαναστάσεις, οι οποίες εξαφάνιζαν επαγγέλματα αλλά δημιουργούσαν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, θεωρεί ότι αυτή τη φορά η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει ταυτόχρονα μεγάλο μέρος της οικονομίας, περιορίζοντας τη δυνατότητα άλλων κλάδων να απορροφήσουν τους εργαζομένους που θα εκτοπιστούν.

Χωρίς παρεμβάσεις, εκτιμά ότι οι μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτες.

Προτείνει φόρο στη χρήση της ΑΙ

Μία από τις λύσεις που προτείνει είναι η δημιουργία ενός «token tax», δηλαδή ενός φόρου στη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Στόχος θα ήταν να αυξηθεί το οικονομικό κόστος της αντικατάστασης ανθρώπινης εργασίας από μηχανές και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν έσοδα για τη στήριξη όσων χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Παράλληλα, εισηγείται τη δημιουργία μιας κατηγορίας επαγγελμάτων «Human Reserved», στα οποία η αντικατάσταση ανθρώπων από ΑΙ δεν θα επιτρέπεται.

Σε αυτή θα μπορούσαν να ενταχθούν κυρίως επαγγέλματα που απαιτούν βαθιά ανθρώπινη σχέση και προσωπική φροντίδα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες η αυτοματοποίηση θα άφηνε εργαζομένους χωρίς ρεαλιστική δυνατότητα επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Ο φόβος της βιοτρομοκρατίας

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί στον Γκέιτς η πιθανότητα προηγμένα συστήματα ΑΙ να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία βιολογικών απειλών.

Όπως υποστήριξε, ακόμη και ένας μικρός αριθμός ανθρώπων με πρόσβαση σε ισχυρά συστήματα θα μπορούσε δυνητικά να επιχειρήσει την ανάπτυξη νέων παθογόνων.

Για τον λόγο αυτό τάσσεται υπέρ διεθνών συμφωνιών και υποχρεωτικών ελέγχων στα συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιδιαίτερα επικίνδυνες βιολογικές εφαρμογές.

Ο Γκέιτς απορρίπτει την ιδέα ότι ένας τόσο κρίσιμος τομέας μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στην αυτορρύθμιση της βιομηχανίας.

«Αυτορρύθμιση για το πιο επικίνδυνο εργαλείο που έχει εφευρεθεί ποτέ; Όχι, ευχαριστώ», δήλωσε.

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ»

Ο συνιδρυτής της Microsoft δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένος από την έλλειψη αίσθησης επείγοντος γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι ανησυχίες του συγκλίνουν σε αρκετά σημεία με εκείνες που έχει διατυπώσει ο συνιδρυτής της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, ο οποίος επίσης έχει προειδοποιήσει για τις δυνητικά σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ταχείας ανάπτυξης της ΑΙ.

Ο Γκέιτς αναγνωρίζει ταυτόχρονα το παράδοξο της δικής του θέσης: ως ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάπλωση των προσωπικών υπολογιστών, βρίσκεται πλέον στη θέση να προειδοποιεί για τους κινδύνους της επόμενης μεγάλης τεχνολογικής επανάστασης.

«Δεν μου αρέσει να φέρνω άσχημα νέα στους ανθρώπους και δεν μου αρέσει να λέω ότι η καινοτομία μπορεί τελικά να έχει αρνητικό πρόσημο», ανέφερε. «Αλλά σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε».

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Φονικές πλημμύρες στα σύνορα με το Θιβέτ

image_print

Σοβαρές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες προκαλούν οι ξαφνικές πλημμύρες σε ορεινές περιοχές του Νεπάλ, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι αρχές του Νεπάλ έστειλαν ελικόπτερα στις πληγείσες περιοχές, ωστόσο η υψηλή στάθμη των υδάτων εμποδίζει την προσγείωσή τους στα Σιάπρου Μπέσι και Τιμούρε, στον ορεινό τομέα Ρασούουα, όπου ζουν περίπου 50.000 άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, στην κινεζική πλευρά των συνόρων, οι αρχές κάνουν λόγο για «σημαντικές απώλειες» και αγνοουμένους μετά από κατολίσθηση λάσπης στην κομητεία Γκιιρόνγκ.

Φόβοι για περισσότερα θύματα

Ο διοικητής του Ρασούουα, Ναρέντρα Παριγιάρ, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες αλλά και εκτεταμένες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.

Οι κάτοικοι κατά μήκος του ποταμού Μπότε Κόσι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές χαμηλού υψομέτρου και να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και εργοτάξια, ενώ μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η καταστροφή.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος πριν οι κάτοικοι αρχίσουν να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι την περιοχή.

Τα νερά εμποδίζουν τα ελικόπτερα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Νεπάλ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όμως τα ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν ορισμένες από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού Ράτζα Ραμ Μπασνέτ, οι προσγειώσεις θα καταστούν δυνατές μόνο όταν υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Η ακριβής αιτία της καταστροφής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ωστόσο, αντίστοιχες φονικές πλημμύρες στον ίδιο ποταμό το προηγούμενο έτος είχαν συνδεθεί με την αιφνίδια αποστράγγιση παγετωνικής λίμνης.

Καταστροφές και στο Θιβέτ

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στην κινεζική πλευρά. Σύμφωνα με το Xinhua, η κατολίσθηση έπληξε την περιοχή του Γκιιρόνγκ, προκαλώντας διακοπές στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή Σιγκάτσε.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων. Παράλληλα, έδωσε εντολή να ενισχυθούν τα συστήματα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης υπό τον φόβο νέων καταστροφών.

Πλήγμα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις και στις ενεργειακές υποδομές του Νεπάλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, έχουν επηρεαστεί περίπου 430 MW ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος, κυρίως από υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Η ποσότητα αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 12% της συνολικής υδροηλεκτρικής δυναμικότητας της χώρας, η οποία ανέρχεται περίπου στα 3,2 GW.

Ο πρωθυπουργός Μπαλέντρα Σαχ ανακοίνωσε ότι αστυνομία και στρατός έχουν κινητοποιηθεί, ενώ δόθηκαν οδηγίες για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από ευάλωτες περιοχές.

Η περσινή καταστροφή στον Μπότε Κόσι

Ο ποταμός Μπότε Κόσι πηγάζει από το Θιβέτ και συνεχίζει στο Νεπάλ, όπου ενώνεται με τον Τρισούλι, πριν τα νερά του καταλήξουν στην Ινδία μέσω του ποταμού Γκαντάκ.

Η περιοχή είχε πληγεί και πέρυσι από μεγάλη υπερχείλιση, κατά την οποία εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 αγνοούνταν.

Τα ορμητικά νερά είχαν παρασύρει και τη «Γέφυρα Φιλίας» που συνδέει το Νεπάλ με την Κίνα, προκαλώντας σοβαρές διαταραχές στις μεταφορές και στο διασυνοριακό εμπόριο για μήνες.

Εκείνο το περιστατικό είχε αποδοθεί στην αιφνίδια αποστράγγιση μεγάλης παγετωνικής λίμνης στο Θιβέτ, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την αιτία της νέας καταστροφής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en