ΘΑΣΟΣ

Αισιοδοξία για την φετινή τουριστική περίοδο στη Θάσο

Καλύτερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είναι οι προκρατήσεις που καταγράφονται στη Θάσο για τη φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Το γεγονός αυτό κάνει τους ξενοδόχους να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς απομένει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι και το τέλος Μαρτίου, οπότε και η εικόνα θα είναι ακόμη πιο καθαρή σχετικά με το πως θα κινηθεί το καλοκαίρι του 2020 για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Καμιά ανησυχία για τον τουρισμό στη Θάσο από τον κοροναϊό – Δεν έχει «άνοιγμα» το νησί στην κινεζική αγορά

Το ερώτημα που ετέθη αρχικά στον κ. Παρασχούδη ήταν κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί γενικότερα από τον κοροναϊό ο τουρισμός στη χώρα μας, αλλά και στο νησί. Στην απάντησή του επισήμανε: «Η Θάσος δεν έχει «άνοιγμα» στην κινεζική αγορά. Για άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν τουρισμό και τους χειμερινούς μήνες, όπως Σαντορίνη και Αθήνα, αυτοί φυσικά θα επηρεαστούν. Περιμένουμε όμως ότι η δράση του κοροναϊού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου, οπότε δεν  περιμένουμε να επηρεάσει ιδιαίτερα τον τουρισμό στη χώρα μας στη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου από την Ευρώπη κι άλλες περιοχές. Παρόμοια εμπειρία  είχαμε και μάλιστα καλοκαίρι, το 2003 με τον SARS, που παρά τον μεγάλο θόρυβο που είχε προκληθεί τότε, δεν επηρεάστηκε η χώρα μας καθόλου. Πιστεύω, εκτός απροόπτου γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει περάσει όλος αυτός ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με τον κοροναϊό».

«Πάντως αν και πέρυσι τον Μάρτιο ήμασταν πολύ απογοητευμένοι, η τουριστική περίοδος τελικά πήγε πολύ καλύτερα. Είναι μια συνεχής διαδικασία και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον με ασφάλεια»

«Όσον αφορά το θέμα των προκρατήσεων, για να επανέλθουμε στα δικά μας, οι προκρατήσεις φέτος είναι καλύτερες από πέρυσι. Είμαστε βέβαια ακόμη μακριά από το να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη, γιατί πιστεύουμε ότι το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου είναι πολύ σημαντικό και λόγω των εκθέσεων και λόγω των διαδικασιών που γίνονται αυτόν τον καιρό. Βρισκόμαστε άρα στην εποχή που στην ουσία ορίζει το τι θα γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι προκρατήσεις διαρκούν συνήθως μέχρι τέλος Μαρτίου, οπότε δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Αν συγκρίνεις ακριβώς τις ημερομηνίες, ποτέ δεν μπορείς να εξάγεις ασφαλή αποτελέσματα. Πολλές φορές μια αγορά λίγο καθυστερεί, άλλη είναι πιο γρήγορη κλπ. Φαίνεται πάντως πως ούτε η πτώχευση της Thomas Cook, ούτε το Brexit θα επηρεάσουν τον βρετανικό τουρισμό, ο οποίος φαίνεται να πηγαίνει σχετικά καλά. Βλέπω ότι ανταγωνιστές καλύπτουν το κενό αυτό και εξαγοράζουν κομμάτια της Thomas Cook, οπότε δεν θα υπάρξει μεγάλο ζήτημα. Πάντως αν και πέρυσι τον Μάρτιο ήμασταν πολύ απογοητευμένοι, η τουριστική περίοδος τελικά πήγε πολύ καλύτερα. Είναι μια συνεχής διαδικασία και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον με ασφάλεια», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παρασχούδης.

«Νέα και σημαντική πτήση είναι αυτή του Μιλάνου από την Ιταλία, μια αγορά στόχος εδώ και πολλά χρόνια για την περιοχή μας και πιστεύω ότι θα είναι ένα επιτυχές ξεκίνημα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πόσο σημαντικές θα είναι οι νέες πτήσεις για το νησί της Θάσου, μέσω φυσικά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού απάντησε: «Πάντα πανηγυρίζουμε για τις νέες πτήσεις, αλλά ποτέ δεν συζητάμε γι’ αυτές που χάσαμε. Άλλαξε η πτήση της Easy Jet από το Πόζναν και πήγε στο Βουκουρέστι, άρα έχουμε για πρώτη φορά την πτήση Καβάλα – Βουκουρέστι, αν και η γραμμή του Πόζναν ήταν γεμάτη, δεν είχε κάποιο πρόβλημα η πτήση. Νέα και σημαντική πτήση είναι αυτή του Μιλάνου από την Ιταλία, μια αγορά στόχος εδώ και πολλά χρόνια για την περιοχή μας και πιστεύω ότι θα είναι ένα επιτυχές ξεκίνημα για ένα καλύτερο μέλλον.  Όσον αφορά το σύνολο των θέσεων που έχουν κρατήσει οι αεροπορικές εταιρείες πάντως δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Δεν είναι τα νούμερα που θα θέλαμε, είναι σχετικά περιορισμένες οι θέσεις. Πρέπει να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό τον τουρισμό μας για να έχουμε περισσότερες πτήσεις τσάρτερ ή ευκαιρίας, όπως είναι η Ryan Air».

Η Θάσος θα μετέχει στις βαλκανικές εκθέσεις κυρίως. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και τον οργανισμό τουρισμού

Τέλος, σε ερώτηση για τις τουριστικές εκθέσεις που είναι μπροστά το επόμενο διάστημα και σε ποιες από αυτές θα μετέχουν οι ξενοδόχοι του νησιού, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Η Θάσος θα μετέχει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις βαλκανικές εκθέσεις κυρίως. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και τον οργανισμό τουρισμού, γιατί πρέπει να δώσουμε βαρύτητα κυρίως στους πολλούς που έρχονται στο νησί μας κι αυτοί είναι οι γείτονές μας. Φυσικά δεν θα πρέπει να αφήσουμε και τους άλλους που έρχονται αεροπορικώς, αλλά αυτό το βλέπουμε σαν μια δεύτερη προσπάθεια».

kavalawebnews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version